Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:32
sizden2
Abone

Şehveti kesen yiyecekler nelerdir

Şehveti kesen yiyecekler nelerdir

konya442
Selamun aleykum , şehveti kesen yiyecekler ile bilginiz varmı ? Allah razı olsun


Cevap: Selamun aleykum , şehveti kesen yiyecekler bilginiz varmi ?

EarthQuake®
Ve aleykum selam.

Tabiblerin ısrarla üzerinde durduğu hususlardan biri de, iç dürtünün te’sirini hafifletmek, şehvetin serkeşliğini frenlemek için şu tavsiyelere uyulmasıdır:

1- Yaz mevsiminde soğuk su ile banyo yapmayı artırmak. Diğer mevsimlerde tenasül aletinin üzerine sık sık soğuk su dökmek.
2- Sportif hareketleri çoğaltmak, beden eğitimine önem verip üzerinde ısrarla durmak.
3- Şehveti tahrik edici mahiyette olan baharat ve benzeri şeylerden kaçınmak.
4- Sinirleri uyaran çay, kahve benzeri meşrubatı terketmek, ya da azaltmak.
5- Et ve yumurta yemeği azaltmak.
6- Sırt üstü, yüzü koyun uyumamak, sünnet sayılan sağ yan üzeri kıbleye yönelik olarak uyumak.

Okudunuz mu?  Namazda sesli Allahu Ekber demek

Son Olarak Da Şanı Yüce Allah (c.c.) Korkusu Şuurunu Uyandırmak:
Herkesçe kabul edilen bir gerçek var ki, genç kişi vicdaninin derinliğinde, Allah’ın her an kendisini denetleyip gördüğünü, gizli açık her halini bildiğini, hain gözleri ve kalblerin gizli tuttuklarını da bildiğini düşünür ve bunun şuurunu taşırsa, çok sürmez kendi kendini denetlemeye başlar; bir işi, bir hizmeti noksan mı yaptı, aşırı mı giti? Sapıttı mı, kaydı mı? Üzerinde O yüce kudretin kendisini denetlediğine inanır, kusur ve günah işlediyse veya aşırı gittiyse Allah’ın bu yüzden kendisini hesaba çekeceği, sapıttığında veya kayıp yanlış bir iş yaptığında kendisini cezalandıracağı inancı hakim olursa, şüphe yok ki, bu genç kendini helak edici yollardan ve fiillerden çirkin işlerden alıkor; her türlü kötülükten ve terbiyesizlikten sakınır.

Okudunuz mu?  Mumsema.org forumu güvenilir mi?

Bilindiği gibi, ilim ve zikir meclislerine hazır olmak, farz ve nafile namazlara devam etmek; geceleri insanlar uyurken kalkıp teheccüd namazı kılmak; sünnet ve mendup oruçlara devam göstermek; Ashab-ı Kiram ile Selef-i Salihin’in hal tercümelerini, hizmetlerini, ahlak ve faziletlerini dinlemek; ahlaklı faziletli kişileri arkadaş edinmek; mü’min bir cemaatle irtibat halinde olmak; ölümü ve ötesini hatırlamak, bütün bunlar mü’minde Allah (c.c.) korkusunu, O’na karşı saygı ve sevgi duygusunu kuvvetlendirir. Allah’ın yegane denetleyici olduğunu idrak ettirir ve böylece Allah’ın azameti karşısında şuurlanmasını sağlar.
O halde mü’min gence layık olan şudur ki: Ruhunda Allah’ın denetlemede bulunduğu inancını kuvvetlendirip sözü edilen yolda yürümek, Allah (c.c.) korkusunu O’na olan sevgi ve saygı havası içinde kalbin derinliğine indirmektir. Ta ki, bir sürü oyalayıcı, aldatıcı şeyler onu kendi yörüngesinden koparıp başka bir yörüngeye sokmasın. Dünya hayatının zineti onu fitnelere düşürmesin, sakıncalı ve haram olan nesnelere dalmasın. Böylece Allah’ın şu buyruğunu iki gözünün üstüne koyarak yolunu aydınlatsın:

Okudunuz mu?  Dudak kremi tadı orucu bozar mı ?

"Artık kim dünya hayatını seçerek tercih etmişse, elbette Cehennem onun varacağı yerdir. Kim de Rabbının (yüce) makamından korkmuş da nefsini havai şeylerden alıkoymuşsa, şüphesiz ki Cennet onun varacağı yerdir." (Kur’an-ı Kerim, Naziât: 37-40.)


Cevap: Selamun aleykum , şehveti kesen yiyecekler bilginiz varmi ?

konya442
Allah razı olsun baska bilginiz varmi , hangi yiyecekler şehveti keser felan yada baska bildiniz seyler ?

Okudunuz mu?  Zikir ilahi çalgı aynı anda caiz mi ?

Cevap için Allah razı olsun


Cevap: Selamun aleykum , şehveti kesen yiyecekler bilginiz varmi ?

HAMMADUN
Şehveti kesen ve şeytan aleyyullana’yı zincire vuran en büyük niğmet ORUÇ niğmetidir.

İnşaAllah o niğmet üzerinde olunuz. Nefsinizin ortağını zincire vurup, rahat edesiniz. Tabi bunda tıbbi bir engeliniz mevzubahis değilse. Allah cümlemizden razı olsun. Amin.

Okudunuz mu?  Cuma namazı farz - ı ayn mıdır ? farz-ı kifayemidir?

barışuğur
oruç, tutamıyorsan da az yemek birebirdir. yine ibadete yönelmek şehveti en azından beyne unutturuyor.


Hamza
En iyi yöntem az yemektir ve şehevi duyguları tahrik eden ortamlardan uzak durmktır.


Kayıtsız Üye
helva sanki iyi geliyor gibime geldi 🙂 en iyisini Allah (Azze ve Celle) bilir

Okudunuz mu?  Dinden çıkan Küfre düşen'in Nikahı gidermi?

Kayıtsız Üye
"Greyfurt" Bi kitabda okumuştum.

şifalı bitkiler kitabında”semiz otu”nu okudum.


Kayıtsız Üye
Limon ve marul gıdaları ilmen sabittirki şehveti keser.


emrullah
Hadisi şerifte sirkenin iyi geldiğini duymuştum


Kayıtsız Üye
yemeği azaltmak veya oruç en etkili yoldur . elma sirkeside şehveti azaltan en önemli nimetlerden biridir. Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Aklımdan geçen küfür sözlerden sorumlu muyum?

Abraham.K
Kardeşim, şehveti en çok artıran şey düşünmektir. Her anında dua et ki şeytan seni kötü düşüncelere sokmasın. Harama bakmaktan sakınmalısın. Güzel işlerle, ilimle meşgul ol ki kötü düşünmeye vaktin kalmasın. İnan ki hatta unutursun.


şehveti azaltan yiyecekler, şehveti azaltan bitkiler, şehveti kıran yiyecekler

Bu kategoride yer alan Oyun programlamak caiz midir ? Kazanç Haram olur mu ?(Ehl-i sünnete göre) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şehveti kesen yiyecekler nelerdir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.