Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:49
Ahlak
Yönetici

Faiz Yiyenlerin ahiretteki cezası

Faiz Yiyenlerin ahiretteki cezası

@hmet
Faizin ahrette azabı nedir

Faiz Yiyenler Sonra baktım bir toplum var ki, karınları evler gibidir. Bunlar Firavun ailesinin yolu üzerinde bulunuyor. Firavun ailesi sabah ve akşam ateşe atılırken bunlara uğruyor, uğradı mı bunlar bir fırlıyorlar, fırlayınca her biri karnının ağır basması ile düşüyor ve bunun üzerine Firavun ailesi bunları ayaklarıyla çiğniyorlar. Ey Cibril! Bunlar kimler? dedim… Dedi ki: Bunlar, karınlarında faiz yiyenlerdir. Onların misali kendisini şeytan çarpmış olan kimse gibidir. (Bakara, 2/275) Sonra birtakım kadınlar göğüslerinden asılmış ve birtakım kadınlar, baş aşağı ayaklarından asılmış. Ey Cibril! Bunlar kimler? dedim. O: Bunlar zina eden ve çocuklarını öldüren kadınlardır. dedi. (Buhârî, Salat 1, Enbiya 5, 22; Müslim, İman 263-264)

Okudunuz mu?  Mubikat-ı Seb'a - Helak edici 7 büyük günah

Cevap: Faiz Yiyenlerin ahiretteki cezası

Akif
teşekkürler ahmet abi.


faiz yiyenlerin ahiretteki hali , faiz yiyenlerin ahiretteki durumu, faizin ahiretteki cezası

Bu kategoride yer alan Ön Yargı Ve Peşin Hüküm Kişiyi Münafıklığa Götürür başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Faiz Yiyenlerin ahiretteki cezası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.