Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:38
sizden7-2
Abone

12 Rekatlık Hacet Namazı Nasıl Kılınır

12 Rekatlık Hacet Namazı Nasıl Kılınır

Hacı Engin
Arkadaşlar 12 rekatlık hacet namazı kılmak istiyorum namaza hakim biri bana maddeler halinde anlatabilir mi internette okudum ama tam olarak oturtamadım hatalı kılmak istemiyorum lütfen şu şekilde anlatır mısınız Allah rızası için
2 rekatta bir selam vermemiz gerekiyormuş peki selam verdik kalktık tekrardan mı niyet edeceğiz yoksa selam verip kalkıp namaza yeniden niyet etmeden devam mı edeceğiz
1-önce şunu yap
2-sonra şunu yap gibi
3-şurada şunu yap şunu oku


Cevap: 12 Rekatlık Hacet Namazı Nasıl Kılınır

@hmet
Hacet Namazına niyet edilir. Namazda asagidaki âyetler okunur:

Okudunuz mu?  Anneme Hakaret Ettim Haklı Olduğumu Düşünerek

1. Rekâtta: Subhaneke + Fatiha + 3 Âyetel Kürsî

2. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.

2. Rekâtin sonunda: Ettehiyyâtü +salli +barik

3. Rekâtta: Subhaneke + Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.

4. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.

Rekâtin sonunda: Ettehiyyâtü + Allahümme salli + Allahümme bârik +Rabbenâ duaları.
Namazdan sonra dua edilir ve hacet ne ise Allah’tan o istenir.

< Uhrevî veya dünyevî herhangi bir isteği ve muradı olan kimse, abdest alır, yatsı namazından sonra iki veya dört rek’at, bir görüşe göre 12 rek’at namaz kılar. Sonra Allah’a hamd ü senâ ve Resûlüne salâvatta bulunur. Daha sonra da hâcet duasını okuyup istek ve dileğini Allah’a arzeder.
Hacet Namazı Nasıl Kılınır?
Hacet Namazı, iki, dört ya da on iki rekât şeklinde kılınabilir. Efendimiz’in (s.a.s) rivayetine göre ilk rekâtta Fatiha’dan sonra üç defa Âyetel-Kürsî, diğer rekâtlarda Fatiha’dan sonra sırasıyla birer defa İhlas, Felak ve Nas sûreleri okunur. Hacet namazı bitince Allah’a hamd ve sena, Resûlullah’a salat ve selamdan sonra, peygamberlerin duaları da eklenerek bir hacet duası okunması sünnet. Çeşitli hacet duaları olduğu için herhangi bir tanesi tercih edilebilir. Hacet duasını okuduktan sonra Allah’tan ihtiyacın giderilmesi için dilekte bulunulur. Dualar okunurken, çekilen acının tesiriyle tamamen Cenâb-ı Hakk’a yönelip, ıztırar haliyle yakarmak gerekir. >


Cevap: 12 Rekatlık Hacet Namazı Nasıl Kılınır

Kayıtsız Üye
12 rekatlık hacet namazında her iki rekattan sonra tekbir getirilir mi?

Okudunuz mu?  ALLAH ile dertleşmek konuşamak uygunmudur?Namaz kılmayan insanın duası kabul olur mu?

Cevap: 12 Rekatlık Hacet Namazı Nasıl Kılınır

arifselim
İkişer rekat halinde kılmak daha faziletlidir. Böylece iki rekatta bir selam verilir ve yeniden niyet getirilir ve tekbir alınarak namaza devam edilir.


xGen.
Sa arkadaşlar, hacet namazıyla ilgili sorularım vardıda

1-12 rekatlık hacet namazı 2 rekat halinde nasıl kılınır detaylıca

Okudunuz mu?  Coca cola caiz mi?

2-Hacet namazının sonunda ne okunur

3-Hacet namazının snunda okunan sey bir kağıttan okunabilirmi

4-Nekadar süre boyunca kılmalıyız


arifselim
Aleykum selam. Hacet namazı en az 4 ve en fazla 12 rekat olarak kılınabilir. Sabah namazının sünneti gibi aynı şekilde kılınabilir. Hacet namazının sonunda okunan duayı kağıttan bakarak okuyabilirsin. Sayısı için bir şart yoktur. İsteyen her gün kılması da mümkündür.

Okudunuz mu?  Dayanamıyorum artık yardım et Allahım

Hacet namazı ve duası hakkında hadisi şerif:

"Kimin Allâh’a veya her hangi bir insana ihtiyâcı hâsıl olursa önce abdest alsın, abdestini de güzelce alsın, iki rek’at namaz kılsın, sonra Allâh Teâlâ Hazretlerine senâda bulunsun, Rasûlullâh -aleyhi’s-salâtü ve’s-selâm-‘a salât okusun, daha sonra da şu duâyı yapsın:

Okudunuz mu?  Bir şeyi söylemek mi yoksa onaylamak mı önemli?

Lâ ilâhe illallâhu’l-halîmu’l-kerîm. Subhânallâhi Rabbi’l-arşi’l-azîm. Elhamdu lillâhi rabbi’l-âlemîn; Es’eluke mucîbâti rahmetike ve azâime mağfiretik; ve’l-ismete min kulli zenbin ve’l-ganîmete min kulli birrin ve’sselâmete min kulli ism. Lâ teda’ lî zenben illâ gaferteh; ve lâ hemmen illâ ferrecteh; velâ hâceten hiye leke rıdan illâ kadaytehâ. Yâ Erhame’r-râhimîn!" (Tirmizî, Salât , 140, 348).

‘Halîm ve kerim olan Allâh’tan başka ilâh yoktur. Arş-ı A’zam’ın rabbi noksan sıfatlardan münezzehtir. Âlemlerin Rabbi’ne hamd olsun. Allâhım! Rahmetine vesile olacak amelleri, mağfiretini celbedecek esbâbı taleb ediyor, her çeşit günahtan koruman için yalvarıyorum. Her çeşit iyilikten zenginlik, her çeşit günahtan selâmet diliyorum. Rabbim! Affetmediğin hiçbir günâhımı, kaldırmadığın hiçbir sıkıntımı bırakma! Rızâna uygun olan her türlü dileğimi yerine getir! Hangi amelden râzı isen onu ver, ey Rahîm olan, bana en ziyâde rahmet gösteren Rabbim!’ bundan sonra dünyevî veya uhrevî her ne dilerse taleb eder, çünkü o dilek takdir edilir." (İbn-i Mâce, İkâme, 189; Tirmizî, Vitr, 17)

Okudunuz mu?  Ne yapsam Ramazanda Teravih Namazına gidemiyorum !

Duru06
Selamün aleyküm. 12 rekatlık hacet namazı internette çok karışık anlatılmış kafam karıştı. Her 2 rekatta bir ettehiyyatü duası okuyup selam verin deniliyor. 3. rekatta tekrar niyet edip 1.rekat gibi fatihadan sonra 3 ayetel kürsi mi okuyacağız yoksa 1. rekat dışında geri kalan diğer tüm rekatlarda fatihadan sonra ihlas felak nas mı okuyacağız. Lütfen bilen biri detaylıca açıklayabilir mi Allah rızası için?

Okudunuz mu?  Birine gülmek kul hakkı mıdır?

Şem’a
Hacet namazı iki rekattir ve sabah namazının sünneti gibi kılınır hiç bir farkı yoktur. Dileyen dilediği kadar bu namazı tekrar edilebilir.
12 rekat da kılsanız her iki rekatta selam verin ve her bir namaz aynı kınlınır


Kayıtsız Üye
Salam aleykum kardes. Lutfen soylermisin, hacet namazının 3 ayetul kursi ve Ihlas Falaq ve Nas surelerinon okunarak kilinmasi hangi kaynakta gosteriliyor ? Yani bu sekilde kilinmasini gosteren hadis var mi ? Ben Medine Islam Universitesinin mezunlarina sordum Hacet namazı konusunu. Onlar oyle bir namaz hiç duymadiklarini soylediler. 2 rekat nornal (Fatiha + Ihlas, Fatiha + her hangi bir kisa sure) istihare namazı kila bilirsin dediler. Lutfen kaynak (hadis) gostere bilirmisniz ? Cunki bana bu tur namazlarin her hangi bir kaynagi olmadigini, yani bidatnamaz oldugunu soylediler. Tabii ki Allahtan namaz kilarak istek dileye bilirsin ama bu sekilde sart olarak 3 ayetul kursi okuman gerek soye bir namaz yok dediler.
Salam aleykum.

Okudunuz mu?  İhtilam, gusul ve şüpheler

Kayıtsız Üye
iki rekatta bir selam verilir ilk rekat niyet subhaneke fatiha 3 ayetel karşı ikinci rekat fatiha ihlas nas felek 12 rekatta oturuş yine aynı ettehiyatu şallı börek rabbena selam vermeden secdeye gidilir 7 fatiha 7 ayetle karşı 10 "la ilahe illAllah vahdet la şeriKeleh lehul mülkü ve lehul Hamdü ve hüve ala külli şey in kadiŕ" okunur bir tane hacet duası var o okunur istek söylenir ve kalkıp selam verilir

Okudunuz mu?  Dinimi öğrenmem için kitap tavsiye edermisiniz

12 rekatlık hacet namazı nasıl kılınır, hacet namazı 12 rekat nasıl kılınır diyanet, 12 rekatlık hacet namazı

Bu kategoride yer alan Ateizm ve İslam arasında kalan bir kişinin tövbesi kabul olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

12 Rekatlık Hacet Namazı Nasıl Kılınır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.