Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:59
sizden5
Abone

Seyyidül mürselin ne demek?

Seyyidül mürselin ne demek?

orgillan
Seyyidine Murselin demek

Allah Kuran da bizlere Peygamberler arasında ayırım yapmamayı öğütler.Öyleyse Hz.Muhammed e Seyyidine Murselin (Peygamberlerin efendisi,önderi)gibi sözler demek caizmi ayrıma girmezmi biraz açıklarmmısınız Selametle 🙂


Seyyidel Murselin demek

mum
Allah Teâlâ iman konusunda ayırım yapmayın diye emreder
yani hepsine iman edin yahudi ve Hıristiyanlar gibi bir kısmına inanıp bir kısmını reddetmeyin.

Okudunuz mu?  Vesveseyi önemsememek

Hz. Muhammed ( s.a.v ) Peygamberlerin efendisi ve sonuncusudur. Biz bunu demekle diğer Peygamberleri red etmiyoruz.
Her Peygamberin derecesi farklıdır ayetleri iyi anlamak gerekir


Cevap: Seyyidine Murselin demek

prokado
Peygamberlerin en üstünü ———– [Alıntıdır]

Sual: Yazarın biri, Hazret-i İsa’nın bile bu ümmetten olmak istediğini yazınca, başka bir yazar, (Hazret-i Muhammed hazret-i İsa’dan üstün mü ki? Bekara suresinde, Peygamberler arasında ayrım yapılmaz denirken hazret-i Muhammed ve ümmeti neden üstün olacak?) diye ona reddiye yazdı. Hangi yazarın görüşü doğrudur?
CEVAP
İkinci yazar, hocasını Peygamber sanan süper bir sapıktır. Peygamber efendimiz bütün peygamberlerden üstün olduğu gibi, onun ümmeti de diğer ümmetlerden üstündür. Bekara suresinin, (Allah’ın Resulleri arasında ayrım yapmayız) mealindeki 285. âyet-i kerimesi tefsirlerde, (Yahudi ve Hristiyanlar gibi, Peygamberlerden bazısını kabul edip, bazısını inkâr ederek ayrım yapmayız, hepsi de peygamberdir) demek olduğu bildiriliyor, çünkü Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Resullerden kimisini kimisine üstün kıldık.) [Bekara 253]

Okudunuz mu?  Ferit aydın hakkında ve itikadı ile ilgili gerçek bilgi arıyorum.

(Nebilerden bazısını bazısından üstün kıldık.) [İsra 55]

Demek ki Resullerin de, Nebilerin de birbirinden üstün olanları vardır. Peygamberlerin birbirinden üstün olduğunu kabul etmemek, bu iki âyet-i kerimeyi inkâr etmek olur. Her peygamber kendi milletine geldi, fakat Muhammed aleyhisselam bütün âlemlere geldi. Birkaç âyet-i kerime meali:
(Âlemlere [Cin ve insanlara, ilâhî azapla] korkutucu [uyarıcı] olsun diye Furkan’ı [Kur’anı] kuluna [Muhammed aleyhisselama] indiren [Allah’ın şanı] ne yücedir.) [Furkan 1]

Okudunuz mu?  Zakir Naik Mezheb Konusu

(De ki: Ey insanlar! Ben, Allah’ın hepiniz için gönderdiği Resulüyüm. ) [Araf 158] (Her elçi bir millete gelmişken, Muhammed aleyhisselam bütün insanlara gelmiştir.)

(Biz seni bütün insanlara müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik.) [Sebe 28]

(Biz seni âlemlere rahmet olarak gönderdik.) [Enbiya 107] (Başka hangi peygamber âlemlere rahmet olarak gönderildi? Bu rahmet, yalnız insanlar için değil, bütün mahlûklar içindir. Hatta kâfirler bile faydalanır. Nitekim (Sen içlerinde bulunduğun sürece, Allah onlara [kâfirlere] azap etmez) buyuruluyor. (Enfal 33) Başka hangi peygamber için böyle buyuruldu?)

Okudunuz mu?  Zalimlere Beddua Etmek

kaynak Dinimizİslam


Yorum: Seyyidül mürselin ne demek?

Kayıtsız Üye
Gerçekten güzel bir aydınlatma olmuş. ALLAH razı olsun bizlerden


seyyidul murselin ne demek, seladaki mürselin ne demek, ya seyyidul murselin ne demek

Bu kategoride yer alan Sabah namazı ve uyku başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Seyyidül mürselin ne demek? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.