Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:48
Gusul
Yönetici

Gusül alırken ezan okunması

Gusül alırken ezan okunması

Kayıtsız Üye
selamün aleyküm.

ben akşam dan sonra cünüp oldum ve yatsıya 1 saat vardı 20 dakika kala gusletmeye başladım ancak bitiminde birazda erkenden ezan okundu. şimdi ben vakti geçirmiş mi oldum? yani günaha girmiş miyimdir? şimdiden sağolun teşekkürler.

Okudunuz mu?  Sürekli gelen akıntı abdesti bozarmı

Cevap: Gusül alırken ezan okunması

Kayıtsız Üye
cünüp olmak günah degil, cünüplükten dolayı namazı kacırmak günah ama tabi cünüplüğün rahmet meleklerinin cünüp olan yere girmemesi gibi bazı zararları var.


Cevap: Gusül alırken ezan okunması

Darusselam
Cünüp durmakla ilgili diğer rivayetler de göz önünde bulundurulduğunda; Hz. Ali (radıyAllahu anh)’den Ebû Dâvud ve başka kitaplarda rivayet edilen: اِنَّ المََئِكَةَ َ تَدْخُلُ بَيْتاً فِيهِ كَلْبٌ وََ صُورَةٌ وََ جُنُبٌ "İçinde köpek, resim ve cünüb bulunan eve (rahmet getiren) melekler girmez" (Ebû Dâvud Libas,129; Nesâî, Tahare,167)hadisinin zayıflığı -veya bazı te’villerle kabul edilmesi gerektiği- anlaşılmaktadır.
Nitekim, Hattâbî, bu hadisin de sıhhatine kaildir ve ma’nâyı şöyle tevcih eder:"Buradaki cünübten murad yıkanmaktan hoşlanmayan ve terketmeyi âdet haline getiren kimsedir, yıkanmayı tehir eden kimse değildir."

Okudunuz mu?  Rüya görüp meni çıkmazsa gusül gerekir mi

Hattâbî hadisle ilgili açıklamasına devam eder: "…Köpekten de murad beslenmesine izin verilen köpek olmamalıdır, resim de ayak altına atılmış canlı resmi olmalıdır."
Cünüpken yapılan işlerden kazanılan para helaldir. Ancak bir müminin her zaman abdestli bulunması işlerinde hayır ve berekete vesiledir. Bu sebeple bir namaz vaktinden fazla cünüp durmak işlerde bereketsizliğe de sebep olabilir.
(bk. Prof. Dr. İbrahim Canan, Kütüb-ü Sitte Tercüme ve Şerhi)

Okudunuz mu?  Gusülde kuru yer kalmışsa yeniden gusül almak gerekir mi

Cevap: Gusül alırken ezan okunması

Kayıtsız Üye
cevaplar için teşekkürler de ben bunları sormadım. yani ben 1 namaz vaktini geçirmiş mi oldum?


halilcan
akşam namazını kıldıktan sonra gusül aldıysan vakti geçirmemisin, akşam namazı kılmadıysan vakti geçirmişsin


boy abdeati alırken ezan okundu, gusul alirken ezan okundu

Bu kategoride yer alan İğne Yaptırmak Abdesti Bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül alırken ezan okunması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.