Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:48
sizden6
Abone

Kurşun Döktürmek Ne işe Yarıyor ?

Kurşun Döktürmek Ne işe Yarıyor ?

Akif
Kimisi kurşun döktürüyor bunun dinde yeri var mıdır? Kurşun Döktürmek Ne işe Yarıyor ?

Çok merak ediyorum. 😀


Cevap: Kurşun Döktürmek Ne işe Yarıyor ?

Darusselam
Nazarla, büyüden ileri geldiği zannedilen hastalıklarla ruh rahatsızlıklarının giderilmesi için halk tabakasının baş vurduğu çarelerden biri.

Okudunuz mu?  Kadınlarda abdest alınışı ve namazda okunan dualar

dinimizde öyle bir uygulama yoktur asla caiz değildir.


Kurşun Döktürmek

nazifegezmis
Selamün Aleyküm hocam.
Öncelikle sizden şimdiden çok özür diliyorum. Nolur sorumu cevaplayın yoksa ben kafayı yiyeceğim. Ben OKB hastasıyım ve tedavi görüyorum. Annemin uyku problemi yüzünden kurşun döktürmeye gittik ve döktürdük. Kurşunu döken kişi dökülen kurşunu (donmuş kurumuş) yastığının altında saklamasını söyledi ve annemde saklıyor. Ben annemlerin yatağında yani kurşunun bulunduğu yatakta istimna yaptım. Ve çok pişmanım bu yüzden çok pişmanım nolur bişey olur mu anneme söyleyin bana ben kafayı yemek üzereyim.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti neden alınır mantığını anlamıyorum ?

Yorum: Kurşun Döktürmek

Omer Faruk
< Öncelikle sizden şimdiden çok özür diliyorum. Nolur sorumu cevaplayın yoksa ben kafayı yiyeceğim. Ben OKB hastasıyım ve tedavi görüyorum. Annemin uyku problemi yüzünden kurşun döktürmeye gittik ve döktürdük. Kurşunu döken kişi dökülen kurşunu (donmuş kurumuş) yastığının altında saklamasını söyledi ve annemde saklıyor. Ben annemlerin yatağında yani kurşunun bulunduğu yatakta istimna yaptım. Ve çok pişmanım bu yüzden çok pişmanım nolur bişey olur mu anneme söyleyin bana ben kafayı yemek üzereyim. >
Aleykümselam Kardeşim,

Okudunuz mu?  Dört Dörtlük Namaz?

Öncelikle sitede "istimna" ile ilgili bilgileri okuyun. İkinci olarak, nazara karşı böyle bir uygulama zaten hurafeden ibarettir endişe etmenizi gerektirecek hiçbir şey yoktur.

Rahatsızlığınız konusunda ise bu tür çareler çare değildir. Hastalığınızın modern ismi OKB olsa da aslı Felak ve Nas suresinde anlatılan VESVESE’dir. Bunun çaresi ise Alemlerin en kudretlisi, güvenilecek tek varlık olan Allah’a dayanmanızdır. İkincisi ise dininizi bizatihi oturup okumanızla ve öğrenmenizle ilgilidir. İnsan en çok bilmediğinden korkar, bilmediğinden vesveseye kapılır.

Okudunuz mu?  Evimde eşyalarım kayboluyor

Allah selamet versin rahatsızlığınızı aşmanız için Ramazanı ve Kur’anı vesile kılsın.

Bu kategoride yer alan Ferit aydın hakkında ve itikadı ile ilgili gerçek bilgi arıyorum. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kurşun Döktürmek Ne işe Yarıyor ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.