Anasayfa
29 Mayıs 2021, 14:20
Sohbet
Yönetici

Bu Hocalara Dikkat

Bu Hocalara Dikkat

İbnî_er-Rumî
Uyarı !! : Aşağıda adı geçen isimler hakkında niyetimiz hakaret etmek yada rencide etmek değildir. Bu ve bu gibi kişilerin güzel Dinimiz İslam hakkındaki yanlış görüşlerini yansıtmaktır. Bu ve buna benzer İlahiyatçı şahısların bilerek yada bilmeyerek yaptıkları yanlışlar dinimiz İslama zarar vermektedir.

-1- : Mustafa İSLAMOĞLU :

Kendisi İman’ın şartlarından olan “Kader’in” inanmaya gerek olmadığını savunur . Lakin Yüce Allahu Teala Kur’an-ı Kerimde şöyle buyurmaktadır.

<
إِنَّا كُلَّ شَيْءٍ خَلَقْنَاهُ بِقَدَرٍ

İnnâ kulle şey’in halaknâhu bir kader(kaderin).

Muhakkak ki Biz, herşeyi, bir kaderle (takdir edilmiş olarak) yarattık. ( Kamer / 49)
>
Şu durumda “Kader” artık inanmamız farzdır aksi bile düşünülemez.

-2- : Abdulaziz BAYINDIR :

Kendisi , kadınların regli dönemlerinde oruç tutabileceklerini , ve Allah’ın geleceği bilemeyeceğini savunur. Kendisine bu konuda bir çok reddiyeler yapılmış Nitekim Ebubekir Sifil hocaefendi ile yaptıkları münazarada bu görüşten vazgeçmiştir.
Ayet-i Kerimede :

<

وَإِن مِّن شَيْءٍ إِلاَّ عِندَنَا خَزَائِنُهُ وَمَا نُنَزِّلُهُ إِلاَّ بِقَدَرٍ مَّعْلُومٍ

Ve in min şey’in illâ indenâ hazâinuhu ve mâ nunezziluhû illâ bir kaderin ma’lûm(ma’lûmin). (15/HİCR-21)

Hazinesi bizim yanımızda olmayan hiçbir şey yoktur. Malûm (bilinen) bir kaderi (takdir edilmiş miktarı) olmaksızın onu indirmeyiz.
>

Allah İlim sıfatı ile herşeyi bilir geleceğide geçmişide. Bize düşen ona ve onun bu sıfatlarına iman etmektir.

Okudunuz mu?  Bidat ve hurafe arasındaki farklar nelerdir ?

-3- : Yaşar Nuri ÖZTÜRK :

Y. Nuri’nin Mayıs 2012 de show tv de yayınlanan konuşması, kendinin ne kadar inkarcı ve zavallı olduğunu bir kez daha ortaya dökmüştür. Yılların prof’u falcılardan ve Hint felsefesinden etkilenmiş ki artık reenkarnasyon masalını diline dolamış.

Konuşmasından özetlediğimiz bölümleri aşağıya aldık… Cevaplarını da ilave ettik… Allahu Teala bizleri ahır zaman fitnelerinden muhafaza eylesin….

1-<<<Allahu Teala insan yapısını kodlamış, yüz elli yıla kadar yaşayabilir, bunu yüz elli yılın altına çekmek insanın davranışıyla alakalıdır, yoksa cenabı Hak zalim mi yani, sana şu kadar yıl sana şukadar yıl , niçin sebeb ne? Herkese aynı yılı vermiş yüz elli yıla kadar yaşayabilirsiniz gerisi size kalmış, değişmez kanun kader budur, Allah herkese göre bir kader takdir ederse Allah zalim olur, Emevi zalimleri kendi zulümlerini kapatmak için Allahı zulümlerine alet ettiler bu kader kavramı….>>>

C-1- Herkese yüz elli yıl verilmiş yalanını nerden bulmuş? Adem a.s. ın ömrü bin sene olduğu söylenir, Nuh a.s. ın bin seneden fazla, bazı kavimlerin fertlerinin kıssalarında üç bin sene, iki bin sene dört yüz sene, beşyüz sene yaşayanların kıssaları vardır. İbrahim a.s ve İmran gibi bazılarının yüz sene civarı. Bu ümmetin ömrü de 70-100 arasıdır. Nebi sallAllahü aleyhi ve sellem’İn ömrü 63 seneydi. Şimdi hangisinden 150 seneyi bulmuş çıkartmış… Sadefe felsefe, mantık ve hayal mahsülü olan fikrini Allahu tealaya iftira ederek sayıklamış….

Okudunuz mu?  Aşk ve flört

<< Allah herkese göre bir kader takdir ederse Allah zalim olur>> Bu sözü de kaderi inkardır ve kader mefhumunu anlamadığını bildirir. Allahu Teala faili muhtardır, dilediği gibi tasarruf etme hakkına sahiptir ve yaptığından sorulmaz. Sahih hadisi şeriflerde insanın ana rahminde yaratılığının üç adet kırk günle (120) tamam olduğu ve sonra bir görevli melek gönderilerek dört kelimeyi yazmasıyla emredildiği zikredilmiştir bu rivayet son derece malum ve meşhurdur. <Rızkını, amelini, ecelini, iyimi kötü mü olduğunu yazmakla emredilir.>

Bu rivayet ve benzerlerinden anlaşılan husus, herkes için değişik kader tayin edilmiş ve imtihan şekilleri farklı yapılmıştır. Zaten böyle olmasa eşyanın tabiatına zıt olurdu, zira herkes için aynı şeyler takdir edilirse ozaman insanlar arasındaki sosyal ictimai hayatın çeşitliliği olmazdı ve bu kadar teferruatlı bir hayat zuhur etmezdi, belki monoton sabit bir hayat olup belli kalıplar içinde sürerdi. Ama hergün bir iştedir.. ayetinin beyanına göre sürekli değişik olaylar ve haller yaratan rabbimiz kemalatlarını göstermeyi sevmiştir. Hatta bütün peygamberlerin hayatlarını incelerse sayısız teferruat görürüz. O halde kaderler farklıdır, ama neticede hasıl olan imtihan herkes için dünya hayatında mevcuttur.

Okudunuz mu?  Enbiya suresinin özeti nedir ?

< O Allah ki sizi çamurdan yarattı sonra ecele hükmetti, tayin edilmiş ecel O’nun yanındadır, sonra siz şüphe ediyorsunuz… (En’am: 2) >
Bu ve benzeri ayetler de ecellerin Allah tarafından tayin edildiğini, müddetini de ancak kendisinin bildiğini beyan ediyor. O halde 150 sene veya başka bir söz ile kayıtlamak ayetleri inkardır.

-4- ve -5- : Caner TASLAMAN ve Mehmet OKUYAN :

Caner Taslaman ve Mehmet Okuyan hakkında açık açık ayetlerin olduğu nesih mensuh meselesini inkar ediyor ve ayetin ayeti nesh edemeyeceğini söylüyorlar. Nisa Suresi 18. ayeti alarak neshi kabul etmenin çelişkiyi kabul etmek olacağını iddia ediyorlar. Halbuki bir hükmün yerine yenisini getirmek hiçbir zaman çelişki olmaz. Akıl ve mantık da bunu kabul etmez.

Buna delil olarak da Kur’an-ı Kerimden sonra kitap gönderilmeyeceğini beyan eden ayeti okuyorlar. Milletimiz ilimden uzaklaştığı, araştıracak birikime de sahip olmadığı için bunların sözlerine kanabiliyor… Gösterdiğimiz deliller karşısında susup kalıyorlar..


Cevap: Bu Kişilere Dikkat

AmiralBristol
Başarılı ve bilgilendirici olmuş.


Cevap: Bu Kişilere Dikkat

imam
Mustafa İslamoğlu nun kaderi inkar ettiğine dair tek delil veremezsiniz
Birileri bu adamı itham etti laf attı aşağılayıcı sözler kullandı tehdit etti
Şuursuz müslümanlar da inandı
Onun hakkında olumsuz bir şey duyduğumda mutlaka araştırırım
Hayırlı kadının oruç tutabilecegi konusu hariç hiç bir itham doğru değildir

Okudunuz mu?  Kur'andaki 114 tane sürenin ismi ve diziliş sırası

Cevap: Bu Hocalara Dikkat

Abdulhamid
imam,adam sahih hadisle resmen dalga geçiyor.İhsan şenocak’ın reddiyesini dinle.Şenocak’ın bazı ithamları aşırı olsada(Sen falan falan hristiyanların sitesinden alıyorsun kısmı.Çünkü sitede şehit olarak geçmiyor hadis baktığımızda)


imam
Çok kilo davranıyor bu hoca
Yanlış varsa tabiki anlatsın ama çok zorluyor
Bazılarının tarikat Hindulardan gelme iddiası gibi bir iddia bu
Hıristiyanlardan okumuş falan filan


İbnî_er-Rumî
< Mustafa İslamoğlu nun kaderi inkar ettiğine dair tek delil veremezsiniz >

İmam nickli üyeye el-cevab!!! bak bakalım inkar ediyormu etmiyormu ?!


imam
Ayette geçmiyor diyor yoksa inkar yok
Yapmayın kininiz sizi saptirmasin

Bütün video ve dokümanları araştırdım merak etme


İbnî_er-Rumî
Kendi kitabımdada bu konulara reddiye yqptım diyor neden aklamaya çalışıyorsun? Amacın ne ? B

Bu adam Şii Ayetullah SİSTANİN Türkiyedeki uşağıdır !!!! kimse bize bu adamı aklamaya kalkmasın bu adam kadınlar regli döneminde oruç tutar demedi Abdulaziz Bayındır dedi mesajı tam okudun mu ? Tabiki hayır…


imam
Edepsizlik yapma hakaret etme


Molla_Efdal
Kardeş hani nerede hakaret etmiş ? Ben anlamıyorum hem biz Ehli sünnetiz diyorsunuz hemde yanlış görüşlü hocalara takılıyorsunuz. Doğru düzgün bir hoca söyleyince tarikatçi diyorsunuz? Hem Adam zaten şiiymiş neyin derdindesiniz kendi babası bile söyledi . Haberlere bile çıktı. Yukarıda demiyormu zaten amacımız hakaret değildir diye !?

Okudunuz mu?  Harun yahya öldürüldü mü?

imam
Ben canlı kendi ağzından dinledim
Asla Şii değil ve yanlış yolda olduklarını söyledi
Siz Cübbeli gibi adamların lafına bakarak araştırma yapmadan insanlara zulüm ediyorsunuz
Kaderi inkar yok yanlış kader anlayışını red vardır
Bu arada ben öğrencisi veya muridi falan değilim 🙂


Molla_Efdal
Evet bunca insan gördü Cübbeli hocamız bunları deşifre etti. Şunu söyleyeyim İsmail ağa cemaati (propaganda yapmıyorum lütfen yanluş anlamayın) bu hibi insanlata pabuç bırakmaz kaderi inka eden ve hz peygambere (sAllahu aleyhi vessellem) kibrli adam diyen bir adama kusura bakmayın hoca efendi diyemeyeceğim.


imam
Bana göre Alim sana göre olmasın ama hakaret etmeyin
Bende senin hocalarına hoca demem hadi saygısızlık yapalım!!
Sünnilik kimsenin tekelinde değil
En koyu Sünni benim


Molla_Efdal
Kusura bakma ama ikili oynuyorsun İbni rumi kardeşi hakaret etti diye şikayet eden sensin kendin hakaret ediyorsun. bide kalmış oradan ben sünniyim diyorsun yemezler !! kimse ben daha çok sünniyim diyemez zaten anlayan anladı kimin sünni olduğunu !! Bi insan yaptığı davranışlarla kendini belli eder sünni isen Hz. Peygamber (s.a.v) kibirli adam diyene inanmazdın

Okudunuz mu?  Haklıda olsa münakaşayı terk etmeyen hakiki imana kavuşamaz Hadisi

La ilahe illAllah Muhammeden resulullah.


Abdulhamid
Molla orda Hz.Peygamber (SAV)’a kibirli adam demiyor.Mealindeki açıklamanın tamamını okumak lazım anlamak için.

İmam kardeş,mevzubahis adama benim sadece internetteki videolara bakarak selefisinden tut tarikat ehline 13 ayrı hocanın reddiyesi var.Hepside kamu oyunda tanınmış isimler.Ya bütün ehli sünnet camiası hata içinde yada tek doğru yolu tutan M.İslamoğlu…Ters yöne giren lazın hikayesine dönüyor olay…Kendi keyfine göre sahih hadisleri reddetmek,hadislere şüphe düşürmek var mı ehli sünnette ?Nureddin Hoca’dan böyle bir şey hiç gördün mü ?


Molla_Efdal
Ne dedin. Anlamadım


Abdulhamid
Ben mi molla_efdal kardeş ?Yazdıklarım açık zannediyorum.


Mucahid
Abdulhamid doğru iyi yazdın laf atmalar hiç hoş değil cahiller tarafından


Molla_Efdal
Mobil olduğu için mesajlarınızı görme için yaxıyorum arka sayfaya otomayik geçmiyor


Abdulhamid
Mucahid cahiller tarafından laf atılması yanlışsa bu M.İslamoğlu’nun yanlışta olduğunu bugün tüm alimler icma etmiş bunu söylemek mümkün.Daha nedir bu adamdan başka Hoca yokmuş gibi peşinden gitmek.


Molla_Efdal
Kitabı okudunuz mu ? Yav bakın gerçekten hiç anlamıyorsunuz. Tefsir kitablarında olay Ümmi Mektum ile Hz Peygamber (s.a.v) arasında geçiyor. Yüzünü ekşiten Hz.Peygamber (s.a.v.) abese= yüz ekşitmek demek . Bizde diyoruz ki sen niye kibirli adam ibaresini kullanıyorsun? Hiç bir tefsir kitabında kibirli adam ibaresi geçmiyor. İlk önce ben onu Peygambere demedim dedi ama alttaki dipnotta peygamber olabilir diyor Allah aşkına bu ne demek oluyor?
Ne anlar bir insan bundan bana cahil diyen Mucahid acaba olayı hiç araştırdın mı?

Okudunuz mu?  Ezber yapmanın kolay yolları nelerdir ?

Abdulhamid
Molla kardeşim bu adam ehli sünnet dışı bir adam bunda şüphe yok ama bu konuda yanlış anlaşılma var.


Molla_Efdal
Abdulhamid kardeşim anlıyorum seni yanlış anlama benim lafım bu alimdir diyene sana lafım yok. Ben bu hoca ehli sünnet hocadır dedikleri için cevab veriyorum

Ama genede yanlış diğer tefsir kitablarda ve sahih kaynaklarda olay Hz Peygamber s.a.v arasında geçiyor yani bu adamın her iki şekilde yanlışı var anlatmak istediğim o.


Darusselam
Cübbeli denen adam çokmu temiz niye onun yanlışlarını görmüyorsunuz.


Molla_Efdal
Cübelli Ahmet hoca efendi tamı tamına bir ehli sünnet alimidir. Bazı konularda hatalı olabilir lakin ben hatalı olduğu konuları hiç görmedim. Ayrıca 21. asrın Müceddidi Şeyh Mahmud efendi (k.s.) hz.lerinin müridini tenkit etmek bize yakışmaz.


Darusselam
Ben ona alim demiyorum çünkü diğer alimlerin açığını çıkarmaya çalışıyor yalanla iftiralarla.

Okudunuz mu?  Sevdiğime kavuşmak için dua ediyorum (Nasip) - Mehmet Yıldız

Molla_Efdal
İlla bir şey bulup karalıyacaksınız ne alıp veremediğiniz var İsmail ağa alimleri ile ?

İftira ettiğini hiç duymadım asıl siz bunu demekle iftira ediyorsunuz


Darusselam
Reddiye nedir. Bana açıklarmısın.


Abdulhamid
Not:Videoda İmam Rabbaninin evliyalar hakkında sonsuz hamdu sena ve özgüye layık dediğini yazmışlar böylece demediği bazı şeyleri yazmışlar”
“Bir konuşmada mesneviden delil getirerek ismailağa cemaaatinden bir hoca evliya huzurunda bir an bulunmak ihlasla yapılan 150 sene ibadetten efdaldir diyor”

Molla_Efdal kardeş,şuanki türkiye’deki tarikatlar bidatlarla doludur.Örnek olarak izle:

Allah aşkına mesnevi’ye göre mi yaşayacağız biz İslamı.Kuran ve sünnetten delil olmayınca böyle bir laf etmek kimin haddine ?Kuran ve Sünnetten oluşan emin bir yol varken nedir bu sahabenin yapmadığı rabıtalar vs.

Ebu’t-Tufeyl radıyAllahu anh anlatıyor: “Ali İbnu Ebi Tâlib radıyAllahu anh’a bir adam
gelerek:
“Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm’ın sana tevdi ettiği sır nedir?” diye sormuştu. Hz. Ali buna
öfkelendi ve:
“Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm, halka gizlediği hiçbir şeyi bana sır olarak vermedi. Şu
kudar var ki, bana dört kelime söyledi!” dedi. Adam:
“Nedir onlar, söyler misin?” deyince, Hz. Ali:
“Allah’tan başkasının adına kesene Allah lânet etsin. Ebeveynine lânet edene lânet etsin.
Bid’atçıyı himaye edene Allah lânet etsin. Tarlanın sınır taşlarını değiştirene Allah lânet
etsin!”
Müslim, Edâhî 43, (1978); Nesâî, Dahâya 34, (7, 232).

Okudunuz mu?  Kadınlarla Erkeklerin mezarı neden farklı?

Ayrıca hani Resulullah sAllahu aleyhi vesellem Hz.Ali’ye gizli bilgi vermişti ordan tarikatlerin kadiri vs. kolu çıkmıştı ?Hz.Ali kendi yalanlıyor.


Darusselam
Bir konuşmasında dediki bu cübeli iki ada’mı melekler cehenneme atacakları zaman deseler bizler halidi kolundanız onları alıp cennete koyar diyor cübeli hoca efendi cennet ucuz değil cehennem bedava.


Abdulhamid
“Ölmüş hayvan, kan, domuz eti, Allah’tan başkası adına boğazlanan, (henüz canı çıkmamış iken) kestikleriniz hariç; boğulmuş, darbe sonucu ölmüş, yüksekten düşerek ölmüş, boynuzlanarak ölmüş ve yırtıcı hayvan tarafından parçalanmış hayvanlar ile dikili taşlar üzerinde boğazlanan hayvanlar, bir de fal oklarıyla kısmet aramanız size haram kılındı. İşte bütün bunlar fısk (Allah’a itaatten kopmak)tır. Bugün kafirler dininizden (onu yok etmekten) ümitlerini kestiler. Artık onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim. Size nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâm’ı seçtim. Kim şiddetli açlık durumunda zorda kalır, günaha meyletmeksizin (haram etlerden) yerse şüphesiz ki Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. “(Maide Suresi 3.Ayet diyanet işleri meali)

Bu din tamam olmuştur.Bid’atler sokmasın kimse dine

Ebi’l-Cevzai rahimehullah anlatıyor: “Hasan İbnu Ali (radıyAllahu anhüma)’ye:
“Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm’dan ne ezberledin?” diye sordum. Şu cevabı verdi:
“Aleyhissalatu vesselam’dan “Sana şüphe veren şeyi terket, emin olduğun şeye ulaşıncaya
kadar git. Zira sıdk (doğruluk) kalbin itminanıdır, yalan şüphedir.”
Tirmizi, Kıyamet 61, (2520); Nesai, Eşribe 50, (8, 327, 328).

Okudunuz mu?  Emnül-azl ne demek? kısaca

Emin olan yol Kuran-ı Kerim ve Sünnet-i Seniyye yoludur.Ehli Sünnet yoluda budur.


Molla_Efdal
Kardeşim anlatsakta anlayan yok bizi gerici olarak görüyorlar.


Abdulhamid
Mesajımı 10dk.geçtiği için düzeltemedim.Paylaştığım videoda İmam Rabbaninin evliyalar hakkında sonsuz hamdu sena ve övgüye layık dediğini yazmışlar böylece demediği bazı şeyleri yazmışlar.Anlamıyorum ki ya ifrat ya tefri bu kadar mı zor hakkı olduğu gibi söylemek !


Darusselam
Ebû Saîd el-Hudrî (r.a.)’den rivâyet edildiğine göre, Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmuştur:

En faziletli cihad, zâlim sultan veya yönetici karşısında hakkı ve adâleti söylemektir. ﴾Ebû Dâvûd, Melâhim 17; Tirmizî, Fiten 13; Nesâî, Bey’at 37; İbn Mâce, Fiten 20.﴿


ebubekir sifil

Bu kategoride yer alan Önce "Türklük'mü" "Müslümanlık'mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bu Hocalara Dikkat Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.