Anasayfa
20 Mart 2022, 19:28
sizden1
Abone

Şirk koştum İşim bitmiş midir?

Şirk koştum İşim bitmiş midir?

fearless1530
içimden yanlışlıkla ya da bilerek ALLAH U TEALA ‘YA şirk koştum ve aynı gün ama farklı zamanda peygamber efendimize yanlışlıkla ya da bilerek küfür ettim benim sonum ne olacak.


Cevap: İşim bitmiş midir?

#UguR
Tövbe edin Rabbimden af dileyin.

Okudunuz mu?  Cennet ve cehennem mekan olarak sınırlı mı yoksa sınırı olmayan bir büyüklükte mi

Cevap: İşim bitmiş midir?

Kayıtsız Üye
ayrıca peygamber efendimize bilerek veya bilmeyerek ettiğim hakaret de içimdendi affedilmeyecek gibi hissdiyorum


Cevap: İşim bitmiş midir?

#UguR
< ayrıca peygamber efendimize bilerek veya bilmeyerek ettiğim hakaret de içimdendi affedilmeyecek gibi hissdiyorum >
Allah affedicidir.


Kayıtsız Üye
Hatanızdan tövbe edin affedilirsiniz biiznillah lakin tövbede şart bir daha yapmamaktır. Bu niyetle tövbe edin af dileyinve unutmayın ALLAH(C.C) Rahmandır Rahimdir.

Okudunuz mu?  Sa tevhid hatmi için nasıl niyet edilir ve öncesinde neler yapılır

Kayıtsız Üye
bilerek ya da yanlışlıkla derken neyi kast ediyorsunuz? İnşaAllah bu durum vesvese durumu değildir? Gerçek manası ile tevbe ederseniz umulur ki af olunursunuz, ALLAH(C.C) Rahmandır Rahimdir. Lakin tevbede şart bir daha yapmamaktır. Bir daha yapmama niyeti ile tevbe edin ve umutsuzluğu bırakın, bilin ki umutsuzluk şeytandandır.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre mesbuk kendisine göre ilk rekatta imama yetişen midir?

loving
İblis önce ; yap Allah ın affı çoktur der yaptırır..

Sen yapınca da ; Günah işledin hangi yüzle tevbe edeceksin deyip alı koyar.

FAKAT;

Şirk koştum İşim bitmiş midir?Şirk koştum İşim bitmiş midir?


umutlucan
< içimden yanlışlıkla ya da bilerek ALLAH U TEALA ‘YA şirk koştum ve aynı gün ama farklı zamanda peygamber efendimize yanlışlıkla ya da bilerek küfür ettim benim sonum ne olacak >
şirk koşan kafir olmustur. Resule söven dinden çıkmasa bile günahkar olur.
Hemen tevbe etmeli bu durumdan vazgecmelisiniz. dumumuzunuz ne olacagını biz bilemeyiz.
tevbe et. tevbe tevbe tevbe..

Okudunuz mu?  73 çeşit faiz

rüzgargülü88
Mukaddesât, mukaddes kelimesinin cem’îsidir. Lûgaten mübarek, kutlu, kutsal ve temiz şeyler manalarınadır. Dinî ıstılâhımızda, Allah Teâlâ ile ilgili olan ve manevî bir büyüklüğü bulunan temiz-pâk ve mübarek değerler demektir. Cenab-ı Mevlâ, O’nun bütün isimleri, kitapları ve peygamberleri mukaddestir. Din, îman, ibadetler, Kâbe, camiler-mescitler ve bunlarla olakalı olan her şey de mübârek ve kutsaldır.

Okudunuz mu?  Kapanmak istiyorum ama nefsimi yenemiyorum

Mukaddesâta hürmet göstermek bütün Müslümanların zaruri vazifeleri arasındadır. Bu hürmetin / saygının mahiyeti-şekli mukaddesâtın hüviyetine göre değişir. Cenâb-ı Hakk’ın mübârek isimlerinden biri anıldığında "celle-celâlühû" veya "teâlâ" gibi bir ifade kullanmak, Kur’ân-ı Mecîd’i abdestli olarak ele almak, hayırlı her işe Besmele ile başlamak, Peygamberimizin ismi söylenip okununca, salât ü selâm getirmek, diğer peygamberlerin ismi geçince "aleyhisselâm", bir sahâbeden bahsedildiğinde "radıyAllahü anh" demek, İslâm terbiyesinin gereğidir.

Okudunuz mu?  Bayanların polis olması caiz mi?

Kur’an-ı Kerim’e, din ve imana, peygamberlerden herhangi birine veya bir İslâm mâbedine -hâşâ- sövmek, bunları hafife almak küfürdür.

Kur’an-ı Hakîm’i veya herhangi bir dinî eseri kasten pis bir yere atmak da böyledir.

Bu menfûr ve mezmûm (son derece çirkin ve tehlikeli) derekeye düşmüş olan kimsenin, derhal pişmanlıkla tevbe ve istiğfar edip imanını ve evli ise nikâhını da tazelemesi gerekir.

Okudunuz mu?  Dinde uzaylı varmıdır

Allaha şirk koştum ne yapmalıyım

Bu kategoride yer alan 2 Soru: İntihar eden kişinin canını Azrail mi alır? intihar ecel midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şirk koştum İşim bitmiş midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.