Anasayfa
11 Kasım 2021, 20:42
Sohbet
Yönetici

Namazda Aklıma Gelen Kötü Düşüncelerden Nasıl Kurtulurum?

Namazda Aklıma Gelen Kötü Düşüncelerden Nasıl Kurtulurum?

Crowley

Vesveseden nasıl kurtulurum?
Namazda aklıma kötü düşünceler geliyor ne yapmalıyım?
Olmadık şeyler aklıma takılıyor? Vesvese nedir?


Yorum: Namaz da Aklıma Gelen Kötü Düşüncelerden Nasıl Kurtulurum?

Kayıtsız Üye
Takıntı cahil insanlarda sıkıntı küfür pişmanlık öfke aşırı derecede kendinize nefretlik vesayre bunların namazda gelmesinin sebeblerinden biri yalnızlık kurtulmak istiyen kuran okumayı öğrensin çünku kuran okuyup bitirene 600 milyona kadar ve daha fazla amel defterine sevap yazılıyor hatta kuran okuyup bitiren ve 40 gün boyunca sabah namazını cemaatle kılan biri kul hakların çoğuna kefaret olup cehennem ateşinden uzaklaştırıyor günahları sevaplara dönüşüyor

Okudunuz mu?  Müekked kelimesinin anlamı

Allah rizasi için bir okuyun

Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm ben 18 yaşındayım biraz uzun bir yazı olabilir affınıza sığınıyorum içimde çok şey var anlatacak da kimsem yok. Ben 16 yaşıma kadar bir kere bile camiye girmemiş ama müslüman biriydim. Sonra arkadaş çevresinin de etkisiyle ateist oldum yani hiç bir şeyi sorgulamadan etmeden Allah affetsin. Sonra geçen sene çok araştırmaya başladım ve şükür dinime geri döndüm.

Okudunuz mu?  Kıyamet kelimesinin anlamı nedir?

Namazlarımı kılmaya başladım ve o zamanlar içime sıkıntılar gelmeye başladı. Kendimi her zaman ibadetimde samimiyetsiz bulmalar,İçimden Allah’a Peygambere küfürler işitiyordum vesvesedir diyordum sonraları sanki bu düşünceleri kendim söylüyorum gibime gelmeye başladı daha fazla sıkıntıya düştüm. Günümün yarısında içimden tövbe etmekle geçiyor.

Daha sonra asla ama asla yapmayacağım şeylerin düşünceleri geliyor aklıma sevdiğim akrabalarıma sanki cinsel bir şey hissediyormuş düşünceleri zihnimden çıkmıyor sürekli ağlıyorum tövbe ediyorum. Namaz kılıyorum geçiyor 2 saat geçiyor tekrar başlıyor. İçim kan ağlıyor geçenlerde şeytana uydum ibadetlerini aksattım kötü düşünceler zihnimi terk etti fakat uykumda 2-3 gün Boyunca kabuslar gördüm şimdi anlatmayayım. Sonra çok şükür tekrar namazımı kılmaya başladım fakat bu hisler gitmiyor her yaptığım şey her düşüncem bana günah gibi geliyor.

Okudunuz mu?  Kuran-ı kerim de aile anlamında kullanılan kelimeler hangileridir?

Hayatımı sürekli sorguluyorum, iyi bir üniversite kazanmayı dilemek bile bunun sonucunda zengin olmayı diliyorsun gibi vesveselere sebep oluyor. Son 2-3 gündür de 3 harflilerden korkmaya başladım geceleri tek uyuyamaz oldum fakat bugün biraz hocaları dinledim rahatladım yani benden 50 kat zayıf bir varlıktan ben neden korkayım? Fakat bu gece rahat uyuyabilecem mi hiç sanmıyorum.

Okudunuz mu?  Ahirete İnanan insan nasıl davranmalı?

Yorum: Namaz da Aklıma Gelen Kötü Düşüncelerden Nasıl Kurtulurum?

misafir4
uyudun mu 🙂

bak kardeşim hırsız içinde mücevher olan eve girer, yoksa içiboş viranelere girmez. şöyle düşün… bir hristiyan kiliseye giderken aklına islamla ilgili şeyler geldiğinde, sonra bunları umursamayıp inkarına devam ettiği zaman müslüman mı oluyor ? hayır. ne zaman ki Rab olarak Allah ı, rasulü olarak Muhammedi sav belliyor. oturup kelimei şehadet getirip eksik gedik bir şeyler yapıyor; o vakit müslüman oluyor. dolayısıyla bu aklına gelenlere prim verme yüz verme. insan aklına gelenlere engel olamaz ancak insan bunları ciddiye almayabilir, üzerinde durmayabilir ve aslında bu söylediklerini inkar etmeye çalışman bile bunları ciddiye aldığını gösterir ki bir de kalkıp üzerinde durasın. bunlar aslı astarı olmayan, anlamı faydası olmayan şeyler.

Okudunuz mu?  Ahirete inanmanın dinen hükmü nedir ?

gün kıyamet günüdür kardeşim, biz de oraya doğru gidiyoruz. oradan da Allah ın lütfuyla cennete inşaAllah. her şey orayı gösterirken, yol haritaları rehberler gönderilmişken, örneklikleri varken, yol açık seçik ortadayken; bu anlattıkların, ayakkabılarının bağcığına basıp basıp düşen, onu bağlayacam diye kendi elini ayağına bağlayan, sonra da sağına soluna bakan insanın haline benziyor. şeytanın giriş kapılarını kapatabilirsin, daha kararlı olabilirsin, daha hayırlı işler yapabilirsin ama dediğim gibi faydasız boş kuruntularla uğraşma. olay bu değil. bu kendi kendine düşünülenler hesap konusu değil. hesap gününü düşün, ne diyecen ? ben bir böyle böyle dedim, sonra da yok yok şöyle dedim, sonra tekrar acaba böylemi ki dedim, sonra yok yok böyle dedim çok mücadele ettim ama sonra dedim ki böyle böyle mi diyecen. aferin derler adama. hani dünyaya ne oldu ? bu mudur yani dünya hayatı ? bir halimiz bir halimizi, bir namazımız bir namazımızı tutmayabilir ama şeytan da çıkıp ne diyecek olmuyo bak, namazlarını daha iyi mi kıl diyecek ? yok. insanı aşağı çeken, takılıp düşmesini sağlayan, ümitsizliğe götüren şeyler söyleyecek.

Okudunuz mu?  Annem ve Babam kavgaları canımdan bezdim

iyi bir üniversite kazan tabi, güzel paralarda kazan inşaAllah. yok işte zengin olmayı istiyormuşsun da ayıpmış… paranın kıymetini bilmeyende akıl var mıdır kardeşim ? o parayla ne açlar doyurulur, ne öğrenciler okutulur. para iyi bir köle kötü bir efendidir. önemli olan yaşanan hayatın ve nimetlerin hesabını vermek. önemli olan, Allah ın rızasını gözetmek. öteki türlü hem hedeflerin de çok boş olur, onlara ulaştığın vakit gerisi arkası anlamsız olur. ee istiyordum oldu veya hedeflediydim hedefime vardım, peki ya sonrası olur. boşluk olur, tatminsizlik olur, mutsuzluk olur. halbuki yaşamın ve gayen Allah rızası olduğu zaman, hedeflerinde bir ilmek gibi birbirine bağlanıp, basit ve somut adımlarla seni cennete götürecekdir inşaAllah

Bu kategoride yer alan Şeb-i aruz nedir? Kısaca başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda Aklıma Gelen Kötü Düşüncelerden Nasıl Kurtulurum? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.