Anasayfa
18 Mart 2023, 3:10
missa0555
Editor

Allah neden evlat vermez

Allah neden evlat vermez

Kayıtsız Üye
Allah bize neden evlat vermez sebebi nedir


Cevap: Allah neden evlat vermez

@hmet
Allah teala niçin çocuk vermez?

Allah bizi imtihan için dünyaya yolladı ve her insanı farklı bir yolla dener. Bakar şükür mü edecek küfür mü?
Bazılarına evlat verir bazılarına vermez, bazılarına kız verir erkek vermez, Bazılarına erkek verir kız vermez, bazılarına engelli verir velhasıl imtihan dünyası…
Sabredersek mükafatını kat kat alırız.

Okudunuz mu?  Tüm kadın sahabe isimleri

Cevap: Allah neden evlat vermez

Kayıtsız Üye
Çocuğu olmayan biri sabretse ne olacak ki? 50-55 yaşından sonra çocuk sahibi olabilecek mi? başka konularda sabıra tamam da evlatsızlık konusunda sabır etmek, pes etmekle aynı anlama gelmiyor mu?


Cevap: Allah neden evlat vermez

mum
< başka konularda sabıra tamam da evlatsızlık konusunda sabır etmek, pes etmekle aynı anlama gelmiyor mu? >
Cennette çocuksuzluğa sabretmenin mükafatını görünce aynı şeyleri söylemeyeceksiniz.
Çocuk yapma imkanı olan elbette yapsın ama olmayanların sabredip isyan etmemesi onların için çok daha hayırlıdır.

Okudunuz mu?  Bir eş seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Kayıtsız Üye
Dünyada iken evlat sahibi olmak bir hak değil midir? Allah, çocuk yetiştirmekten aciz olanlara, çocuk sahibi olup terk edenlere, bunca kürtaj yaptıranlara evlat verirken ardı önü bir tane evlat isteyene neden evlat vermez? Hayır bunun neresinde? Birşeye hasret kalmanın neresi hayır?

Okudunuz mu?  Küçükken yapılan hatalar

vel Fecr
< Dünyada iken evlat sahibi olmak bir hak değil midir? Allah, çocuk yetiştirmekten aciz olanlara, çocuk sahibi olup terk edenlere, bunca kürtaj yaptıranlara evlat verirken ardı önü bir tane evlat isteyene neden evlat vermez? Hayır bunun neresinde? Birşeye hasret kalmanın neresi hayır? >
o doğurduğunuz evladın gün gelip sizi öldürmeyeceği sizi lekelemeyeceği gibi gibi durumlara garantiniz var mı?
ya sizin doğurdunuz evlat kafir olursa zalim olursa zulmüyle çevreye zarar verirse müslümanları öldürürse ?
bunlarıda düşündünüz mü ? işte bunların yaşanmamasıda bir hayırdır. tek taraftan bakmayın.

Okudunuz mu?  Zevk suyu nedir

Kayıtsız Üye
Herşeye hayır öyledir peki hayırlı evlat vermek yine yaratıcının elinde değilmi Allahın herşeye gücü yeter her türlü yaratma şeklini bilir bir yıldır hayırlı sağlıklı evlat için dua ve çaba gösteriyorum ve şu an iki aylık hamileyim içtiğim bütün sular dahi dua li ve bebeğinin kalbi atmıyor dünyam zindan oldu daha ne kadar sabır ve çaba peki ya sonuç belli değil artık dayanacak halim kalmadı psikolojik bozuluyor

Okudunuz mu?  İslami filmlerde bazı büyük şahısların yerine aktörlerin o rolü canlandırması caiz midir?

Kayıtsız Üye
Belki de herşeye sınav gözüyle bakmazsanız en azından dini açıdan içiniz daha rahat olur. Kendinizi gereksiz yere ümide de kaptırmazsınız gerçekleşmediğinde isyan da etmemiş olursunuz. Bazıları katılmayacaktır ama başımıza gelen her şer bir sınav değildir. Bazen sadece kader de vardır. Sadece isyan edersen bu bir sınava dönüşür. Yoksa çocuğunun olmaması senin için özel olarak hazırlanmış bir sınav değildir. Evliyada olsan dünyanın en kötü insanı da olsan başına bazı kötü şeyler de gelecek iyi şeylerde. Bunun böyle olmadığını söyleyenler afrikada açlıktan ölen çocukları akıllarına getirip bunların nasıl bir sınavla sınandıklarını söylesinler. Ergenlik çağına bile gelmeden açlıktan ölen bu çocuklar ne ile sınanıyor. Çocuk problemine gelince bunun içinde şöyle düşünebilirsin. Ülkemizde pek yaygın olmasa da belki Allah evlat edinip başka birinin yetim ve öksüz kalan bir çocuğunu kurtarmanı istemiştir. Bunun sevabı da büyüktür ama bizim aile yapımızda maalesef böyle bir şey pek uygun görülmüyor.

Okudunuz mu?  Bir günü verimli geçirmek için nasıl bir plan yaparsınız

Allah kimlere evlat vermez, Allah neden çocuk vermez, Allah neden bazı kullarına evlat vermez

Bu kategoride yer alan Alkol (geraniol) içeren banyo sabunu kullanmak caiz mi? Bu sabunla abdest ve gusul alınır mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah neden evlat vermez Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.