Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:41

İslamda Tazminat davası açmak

İslamda Tazminat davası açmak

alims
Tazminat davasından alınan para helal mı haram mı?

Esselâmü aleyküm değerli hocam
Biz arkadaşımla motorla seyir halindeyken sarhoş bir şahıs bize çarptı. Benim ayağımda bağ koptu ayak bileği kısmında yürümemde fiziksel aktivitemde sıkıntı yok ama ilk önce 2 hafta alçıda kaldı 40 gun işe gidemedim 2 buçuk aydır hala ağrıyor namaz kılarken olsun bazı hareketlerde hala ağrıyor.
Trafik kuralları gereği bizde şuana kadar bir kusur bulunmadı cunku biz kurallara uygun vaziyetteyken şahış bize çarptı alkollü olduğu için. Sonra olay yerinden kaçtı. Olayı babası üstlendi. Sonradan savcılık yalan yere üstlendiğinide ortaya çıkardı. Ve bu şahıslar bize geçmiş olsun veya özür dileme anlamında birşeyde bulunmadılar.
Ve sonra avukatımız bu davadan benim ayağımda yaralanma olduğu için 40 gün işe gidemediğim için 7 bin gibi bir para ala bileceğimi
Arkdaşımnda kolunda sıyrıklar olduğu için onada 2 bin lira tazminat ala bileceğimizi söyledi.
Sonrasında karşı taraf bu davanın uzayacağını ve misal 2 yıl sonra zamlı birşekilde ödeyecğini bilince. Bizimle para verip uzlaşmak istedi bizde arkdaşmla olayı kısa sürede kapatmak için teklifi kabul ettik toplam 10 bin lira para aldık 8i bana 2si arkdaşıma şeklinde.
Bu para bize helal midir yaptığımız davranış doğru muydu yahut bu parayı nerelerde kullana biliriz misal olarak bu parayı dilediğimiz gibi kullansaydık günah olur muydu. Nekadarını bağışlamam gerekir yada ?
Esselâmü aleyküm

Okudunuz mu?  Küçük çocukların kız erkek fark etmez dudaklarını öpmek uygun mu değil mi?

Cevap: İslamda Tazminat davası açmak

Şema
Dinimizde tazminat almak helal mi?

Kardeş geçmiş olsun Allah şifa versin
Allah beterinden korusun.
İslamda haksız olarak bize zarar veren kişiden verdiği zarar kadar tahsil etmek caizdir.
Paran helaldir afiyet olsun


tazminat davası açmak günah mı

Bu kategoride yer alan Gusülde burna su çekme vesvesesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda Tazminat davası açmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.