Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:42
missa09
Abone

Annem Namaz Kılmıyor Ne Yapmalıyım?

Annem Namaz Kılmıyor Ne Yapmalıyım?

1stwarrior
Merhaba. Annem Allah’a inanan müslüman bir insan ancak namaz kılmıyor. Anneme, Allah namazı emrediyor anne, sen sabah işe gidip akşama kadar para kazanmak için çalışıyorsun ama günde 1 saatini ayıramıyorsun namaza diyorum, Allah seni sonsuz cennetiyle ödüllendircek diyorum ama kılmıyor. Hep bahane üretiyor. Bahaneleri şöyle ; yorgunum kılcak halim yok ben çalışan bir kadınım, çalışmakta ibadettir, bak şu kişi namaz kılıyor ama şöyle, bak şu kadın namaz kılıyor ama şu kadar hak yedi böyle kötü örnekleri söylüyor, küçükken alışkanlık kazanmamışım diyor. Ona 70 yaşında hristiyanken müslüman olup kılanlar var diyorum, tüm bahanelerine yanıt veriyorum ama kılmak istemiyor. Ramazan ayında kılıyorum diyor, Allah hergün 5 vakit emrediyor diyorum. Annem namaz kılmamaya devam ederse imanı daha çok zayıflayacak ve şeytan onu tam öleceği sırada kandırıp, imandan çıkaracak diye korkuyorum. Annemin namaz kılmasını nasıl sağlarım ? Bana zorlama falan diyede kızdı en son çok yüklenince. Şeytan onu kandırıyor, onun vesveselerine bahanelerine kanıyor. Lütfen yardım edin, ne yapmam lazım annemin namaz kılmasını sağlamam için ?

Okudunuz mu?  Söz duası - sözlenenler için dua

Not: Annemin dinden soğumuş olduğunuda hissettim. Kötü davranış sergileyen ve annemin hakkını yiyen, annemi kandıran kötü müslüman insanlar nedeniyle dinden soğumuş durumda gibi.


Cevap: Annem Namaz Kılmıyor

Şema
Ebû Hureyre annesi de iman etmiyordu
Efendimizden dua istedi ve hep hidayet için dua etti en son iman etti
Dua et ve sabret birde salih bildiğin zatlardan dua iste
Allah teâlâ hidayet versin

Okudunuz mu?  Günah duanın kabulüne engel mi ?

Cevap: Annem Namaz Kılmıyor Ne Yapmalıyım?

1stwarrior
Benim annem iman ediyor ama namaz kılmıyor, müslümanlık görevini yapmıyor. Zaten şu zamanda müslümanların çoğu öyle, doğru dürüst 5 vakit namaz kılan kişi sayıyı 10 müslümandan 3 kişi falandır. Annemin namaz kılması için dua ediyorum zaten ama onu ikna etmenin bir yolu yok mu ? Annemi ikna edici bir söz ya da sözler ile namaza başlatmayı düşünüyordum.

Bu kategoride yer alan Seferilik nasıl başlar ne kadar sürer başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Annem Namaz Kılmıyor Ne Yapmalıyım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.