Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:20
missa05
Abone

Renkli gözler berekettir hadisi sahih mi

Renkli gözler berekettir hadisi sahih mi

Candle
Hadiste hz Davud un gözleri maviydi mavi gözler yumn dür geçiyor
İmam nenevi hadiste geçen yumn kelimesini bereket olarak açıklıyor
Hadis sahih mi


Cevap: Renkli gözler berekettir hadisi sahih mi

Sabri
Güzel Sesli Peygamber: Hz. Davud

Okudunuz mu?  Ele bulaşan meni nasıl temizlenir

İsrailoğullarına gönderilen peygamberlerden olan Hz. Davud’a, dört büyük kitaptan biri olan Zebur indirilmiştir. Davud, İbranice’de en çok sevilen kişi, göz bebeği anlamına gelir. Diğer semavi dinlerin kaynaklarında kendisinden uzun uzadıya söz edilir. Hakkında teferruatlı bilgiler verilmektedir. O da Hazreti İbrahim’in soyundan gelen bir peygamber olup, bu koldan Nuh Aleyhisselam’a dayanmaktadır (En’âm; 84). Babasının adı İsa’dır (Yesse olarak da geçmektedir).

Okudunuz mu?  Gusülde gelen kan guslü bozarmı?

Davud Aleyhisselam, bir çok peygamberin yapmış olduğu gibi koyun güden, iyi sapan taşı atan, çok cesur ve kahraman bir genç olarak tanındı. Mavi gözlü, saçı ve bedeni kızıl, kısa boylu, sarı benizli, gür ve güzel sesli, güzel huylu, temiz kalpli, çok anlayışlı ve çok güçlü özellikleriyle tebarüz etti. Hayvanlarına musallat olan kurtlara saldıracak kadar gözü pekti. Keskin nişancı olup, sapanıyla attığı her şeyi vuran, rastladığı aslanların sırtına binip kulaklarından tutan, buna rağmen kendisine bir şey yapılmayan birisi olarak rivayet edilmektedir (Harman, s. 21). Hz. Davud’un güzel ve etkili bir sese sahip olması, ayet-i kerimede ifade edilmiş; buna nisbetle kalın, tok, tesirli ve güzel seslere "Davudi ses" denilmiştir.

Okudunuz mu?  Müslüman olmayan biriyle evlilik

< < Ahd-i Atîk’te kızıl, kırmızı yüzlü, güzel gözlü ve hoş bakışlı (I. Samuel, 16/12: 17/42); iyi çeng çalan cesur bir yiğit, cenk eri, sözü tutarlı ve yakışıklı (I. Samuel, 16/18) şeklinde nitelendirilen Dâvûd (a.s.), İslâmî kaynaklarda bedeni ve saçı kızıl, mavi gözlü, az saçlı ve kısa boylu (Taberî, Tarih I, 476-477); kısa boylu, sarı benizli ve mavi gözlü (Sa’lebî, s. 206); gür ve güzel sesli, iyi huylu, temiz kalpli, çok anlayışlı ve çok güçlü (Taberî, Tarih I/246) olarak tavsif edilir. Babasının koyunlarını otlatırken aslan yahut ayı geldiğinde bunları vurup kaptıkları kuzuyu ağızlarından kurtarmakta, onları tutup yere çalmakta (I. Samuel, 17/34-36), sapanıyla attığı her şeyi vurmakta, rastladığı aslanın üzerine binip kulaklarından tutmakta, fakat aslan ona bir şey yapmamaktadır (Taberî, a.g.e. ı/472; Sa’lebî, s. 206). >
>


Rhhrhhghtkfi

Bu kategoride yer alan Dinsiz imansız demek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Renkli gözler berekettir hadisi sahih mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.