Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:32
missa1
Abone

Ahirette çocuğu olmayanlar

Ahirette çocuğu olmayanlar

Sabri
Dünyada çocukları olmayan karı kocaların ahiretteki durumu nedir?

Allah (cc) onlara sabrettikleri için bol mükafat ve çocuk verecek diye biliyorum doğru mu?
İbn Kayyımın cennetteki hayat kitabında cennette herkese çocuk nasip olacak yazıyordu
siz ne dersiniz?


Cevap: Ahirette çocuğu olmayanlar

Ebu Renas
Bir müslümanın en büyük kaygısı ve hedefi Allahın rızasına kavuşup Ahirette cennetle müjdelenmek ve bunun dışındaki herşeyi de dünyada bizim için bir sınav aracı olduğunu bilip.Buna göre hareket etmesi gereklidir.Tabi bunu söylemek kolay sen böyle bir durumda olsan ne yapardın sabredebilirmiydin Allah bilir ama doğrusu bu kardeşim…

Okudunuz mu?  İnne ve kardeşleri konusunda innenin isim haber ve isim birde şibih cümle olarak gelmesi

Selam ve dua ile..

17 – Gökten bir su indirdi de vadiler, kendi miktarlarınca sel olup aktılar. Sel de suyun yüzüne çıkan bir köpük yüklendi. Bir zinet eşyası veya bir değerli mal yapmak için, ateşte üzerini körükledikleri madenlerden de onun gibi bir köpük meydana gelir. İşte Allah hak ile batılı böyle çarpıştırır. Fakat köpük atılır gider, insanlara faydası olan ise yerde kalır. İşte Allah böyle misaller verir.

Okudunuz mu?  İsimlere göre esmail husna

18 – Rablerinin emirlerine uyanlar için daha güzeli vardır. O’na itaat etmeyenler ise, yeryüzünde bulunan ne varsa hepsi kendilerinin olsa da onu ve bir o kadarını bütünüyle kurtuluş fidyesi olarak verirlerdi. İşte onlar, hesabın kötüsü kendileri için olanlardır. Varacakları yer de cehennemdir. Orası da ne fena yataktır.

Okudunuz mu?  Doğru cima nasıl olmalı? Helali haramı nedir?

19 – Şimdi Rabbinden sana indirilenin gerçekten hak olduğunu bilen bir kimse, kör olan bir kimse gibi olur mu? Fakat bunu ancak üstün akıllı ve temiz vicdanlı kimseler idrak ederler.

20 – Onlar ki, Allah’ın ahdini yerine getirirler ve antlaşmayı bozmazlar.

Okudunuz mu?  Zombilerden kuranda bahsediliyor mu

21 – Ve onlar ki, Allah’ın riayet edilmesini emrettiği şeye riayet ederler ve Rablerine saygı gösterirler ve hesabın kötülüğünden korkarlar.

22 – Rablerinin rızasını kazanmak arzusuyla sabrederler ve namazı dosdoğru kılarlar ve kendilerine verdiğimiz rızıklardan gizli ve açıkça Allah yolunda harcarlar ve çirkinlikleri güzelliklerle yok ederler. İşte bunlar, bu hayatın akibeti kendilerinin olacak olanlardır.

Okudunuz mu?  Suizan kibir düşünceleri?

23 – Adn cennetlerine girecekler, atalarından, eşlerinden ve zürriyetlerinden salih olanlarla birlikte olacaklar. Melekler de her kapıdan yanlarına girip şöyle diyecekler:

24 – "Sabrettiğiniz için size selam olsun. Ahiret yurdu ne güzeldir!"

25 – Allah’ın ahdini misak ile belgeledikten sonra bozanlar ve Allah’ın birleştirilmesini emrettiği bağlantıları koparanlar ve yeryüzünü bozguna verenler varya, işte lanet olsun onlara! Ve yurdun kötüsü de onlaradır.

Okudunuz mu?  Yağmur isminin anlamı nedir?

26 – Allah, dilediği kimseye rızkı genişletir de, daraltır da. Onlar ise dünya hayatı ile ferahlanmaktalar. Oysa düna hayatı ahiret hayatının yanında bir yol azığından ibarettir.

27 – Yine o iman etmeyenler diyorlar ki: "Ona Rabbinden bir âyet indirilseydi ya." De ki: "Hakikaten Allah, dilediğini şaşırtır ve kendisine gönül vereni de hidayete erdirir."

Okudunuz mu?  Misk i amber kokusu nasıl?

28 – Onlar, iman etmiş ve kalbleri Allah zikriyle yatışmış olanlardır. Evet, iyi bilin ki, kalbler Allah’ın zikri ile yatışır.

29 – Onlar ki, iman etmişler ve salih ameller işlemişlerdir, ne mutlu onlara, varacakları yer de ne güzeldir!

RA’D/17-29


çocuğu olmayanların ahiretteki yeri, çocuğu olmayanların ahiretteki durumu, bu dünyada çocuğu olmayanlar ahirette

Bu kategoride yer alan Ezan okunurken müzik dinlemek günah mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ahirette çocuğu olmayanlar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.