Anasayfa
3 Şubat 2024, 16:44
sizden7
Abone

Ders Çalışırken Kuran Dinlemek Doğru Mu ?

Ders Çalışırken Kuran Dinlemek Doğru Mu ?

1stwarrior
Merhaba. Ben müziği aylardır bırakmaya çalışıyorum. 21 yaşındayım ve üniversite sınavına hazırlanıyorum, aylardır evde yalnızım. Önceden müzik dinleme alışkanlığım vardı bırakmaya çalışıyorum hala, yalnız olduğum için daha çok dinleyesim geliyor müziği. Ders çalışırken müzik dinleme alışkanlığım var, müzik dinlemek yerine Kuran dinlersem bir saygısızlık yapmış olur muyum ? Sakıncalı mıdır Kuran dinlemek ders çalışırken, soru çözerken? Sorumu cevaplar ve bu sene istediğim okulu kazanmam için dua edersenizde çok sevinirim, ben hergün dua ediyorum ve belki sizde ederseniz kabul olur.

Okudunuz mu?  Rüyada nasr süresini duymak

Cevap: Ders Çalışırken Kuran Dinlemek Doğru Mu ?

Sofiye33
İlahi dinleyebilirsin mesela..


Cevap: Ders Çalışırken Kuran Dinlemek Doğru Mu ?

Molla_Efdal
Kur’an-ı Kerim dinlemek güzel birşey. Fakat biz onun ne manaya geldiğini de anlamamız gerekir. Ben şahsen Kur’an-ı Kerim okunurken bir yandanda mealini açıp okumamız gerektini düşünüyorum.

Okudunuz mu?  Gayrimüslim birinin islam dinine girmek istemesi

Cevap: Ders Çalışırken Kuran Dinlemek Doğru Mu ?

1stwarrior
@Molla_Efdal Zaten mealli dinliyorum. Arada bir kafamı kaldırıp ekranda 15 saniye okuyorum, bu tür videolardan açıp dinliyorum Kuran’ı youtube.com/watch?v=erdSL7B7EwM


Molla_Efdal
Olabilir fakat Kur’an-ı Kerim dinlenirken sadece ona odaklanılmalı ( benim fikrim). Kur’an-ı Kerim Allah kelamıdır. Onu dinlerken başka birşeyle uğraşmamalıyız. Nasılki namaz kılarken Allah’a karşı edeb ile kılıyoruz. Edep ilede Kur’an dinlemeliyiz. Bir iş yapıyorsak onu bırakmalıyız. Eğer müzik dinlemeyi bırakmak istiyorsanız Ney veya ilahi dinleyin derim.

Okudunuz mu?  Yemin kefaretiyle ilgili bir soru

1stwarrior
İlahi ve ney müzik olmuyor mu ? Sonuçta ney bir çalgı aleti. Ben zaten sözsüz enstrümantal müzikleri dinliyorum ve bırakmaya çalışıyorum, ney dinlemek aynı şey olur bence.


Kayıtsız Üye
Üflemeli aletler caizdir Neyin manevisi vardır dinlemek iyi gelir telli calgı dınlemek uygun değil

Okudunuz mu?  Farz Namazından Sonra Kaza Namazı Kılınır Mı?

kuran dinlerken ders çalişmak daha iyi anlasilirmi, ders calisirken bir sey dinlemek

Bu kategoride yer alan Öbür tarafta cinsellik: cennette vaad edilen huri erkekler ve kadınlar için ne yapar ne işe yarar? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ders Çalışırken Kuran Dinlemek Doğru Mu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.