Anasayfa
31 Mayıs 2021, 16:28
Gusul
Yönetici

Gusülde Burna Su Çekmek

Burna su çekerken

musab
abdest alırken burna su çekerken biraz boğaza kaçtı sanırım.orucum bozulurmu.araştırdım hanbeli mezhebinde boğaza istemeyerek su kaçması orucu bozmazmış.şimdi ben hanbeli mezhebini nasıl taklit edecem


Cevap: burna su çekerken

Muhasibi
İstem dışı olduğu için şafi mezhebine göre orucun bozulmaz kardeşim.Ama abdest alırken biraz dikkatli olsan iyi olur.


Burna su çekmekle ilgili

theboy06
Merhaba abilerim, ablalarım, dostlarım. Bir şey öğrenmek istiyorum o yüzden buraya geldim tekrardan. Bu gün uykumda ihtilam oldum ne yazık ki namaz vakti içinde gusülümü alamadım 🙁 ama artık buna bir çare buldum ihtilam olmayla ilgili. her neyse bu gün geldim okuldan, hemen gusülümü aldım ancak bu aralar biraz gribim o yüzden burnuma su çekerken mukus salgısından dolayı biraz zorlandım 6-7 kere denedim iyice çekmeyi garantiye almak için suyu çekerken mukus salgısıyla birlikte çeksem yada çekerken su ordan gider değilmi? çekmiş olurmuyum yani kabul olur mu ? her iyice çekmeyi denedikten sonra kafamı yukarıya doğru çeviriyorum iyice gitmiş olduğundan emin olmak için genelde hissediyorum suyun geçtiğini yardımcı olurmusunuz bir şüphem olmasın diye soruyorum size 🙂

Okudunuz mu?  Meni ve meziyi nasıl ayırt edebilirim hangisi gusül gerekririr?

Cevap: Burna su çekmekle ilgili

Efdal
Şüphe ve vesveseye yer verme
Buruna iyice çek ve bırak, tekrar tekrar yaparsan şeytanın hoşuna gider. Mukusla birlikte olsun bir şey olmaz.


umutlucan
gusül abdesti almakta sıkıntı çeken hanefiler şafii mezhebini taklit edebilirler. Lakin sizin durum vesveseyle alakalı vesveseyi yenmenizi tavsiye ederim yenemiyorsaniz taklit.

Okudunuz mu?  İçki içtikten sonra 40 gün boyunca haram olur muyuz? gusül abdestimiz geçerli sayılırmı?

Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm arkadaşlar. Gusül abdesti almam gerekiyordu. Bu yüzden gusül abdesti aldım. Burnuma su çekerken ilk önce avucuna su aldığımda burnunla çekemedim. Sonra suyu döküp tekrar avucuma su aldım tam burnuma çekicektim su döküldü. Sonra tekrar avucuma su alıp burnuma çekip guslüme devam ettim. Sorum şu. Benim yaptığım doğru mu? Yoksa tekrar baştan mı niyet edip gusle başlamalıydım? Şimdiden Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Dinden çıkan kişi tövbe etse dine geri girermi yoksa gusül abdestide'mi almalı?

Şema
Gusül sırası fazla önemli değil. Yıkanman doğrudur vesveseye gerek yoktur.
Ağız ve burnuna dilediğin gibi su alabilirsin.


Abdullahaslan
Selamım Aleyküm;
Gusül alırken 3 defa burna su verildiğinde ilk verilişte az olup veya vermediğini zannedip ikincide iyi su verdiğinde gusül geçerli olurmu? Birde şunu söyliyim ben her ihtimale karşı çıktığımda yada abdestin sonunda 3 defa tekrar burnuma su veriyorum belki başında olmamıştır diye buda makbulmüdür yani gusül kabulmüdür?

Okudunuz mu?  Cünüpken kullanılan bardak ve benzeri eşyaların yıkanması gerekir mi?

Selamın aleyküm;
Gusül abdesti alırken burnuma 3 defa su verirken burnumun bir tarafına hiç gitmediğini farkediyorum herhangi bir burun tıkanıklığı felanda yok. fakat tekrar etmiyorum yıkanmaya devam ediyorum.abdest almam bittiğinde banyodan çıkarken sadece 3 defa birdaha ne olur ne olmaz diye 3 defa burnunu tekrar yıkıyorum..bu burna su verme yüzünden tekrar gusül almak geliyor içimden ama almıyorum yardımcı olursanız sevinirim. GUSLÜM KABULMÜDÜR?

Okudunuz mu?  Rüya görüp ıslaklık yoksa

ACİLSERVİS
Ve aleykümüsselam
Belkiler şeytanın işidir 3 defa burnuna su ver ve düşünmeyi bırak. asla tekrar etme guslün geçerlidir.


Kayıtsız Üye
Ben burna su alıyorum yakıyorda yaksın o da eyvAllah ama sümkürmüyordum aklıma bugün takıldı sümkürmeyi de biraz denedim ama beni zorluyo yaw sümkürmeden en azından 3 kere yakabilecek kadar su çeksem elimle sümkürmeden sadece burnuma (hani bezde su alırsa sıkıp çıkartırız edasıyla) yaparsam yeterli mi ?

Okudunuz mu?  Gusülden sonra tırnak kiri

Sümkürmek illaki şartsada ne kadar sümkürücem falan muhtemelen vesvese yapıcam umarım net cevap verirsiniz…


Tohat
Bugüne kadar yaptığın doğrudur. sümkürmek gerekmediği gibi burna su alarak ıslatmak ve bu şekilde temizlemektir. Abartıya kaçmak ve acıtacak şekilde temizlemek de gerekmez.


Gusulde burna, gsulde butna su vermenin olcusu

Bu kategoride yer alan Uyanınca ıslaklık görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusülde Burna Su Çekmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.