Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:43
missa0555
Editor

Gusül abdestinde tırnak araları

Gusül abdestinde tırnak araları

_123_
Gusül abdesti için banyoya girdim çıktığımda tırnaklarımdan birinin uzun olduğunu gördüm belki aralarına su girmemiştir diye kesip orayı yeniden ıslattım guslüm geçerli midir?


Cevap: Gusül abdestinde tırnak araları

Darusselam
Guslün geçerlidir.
Gusül sırasında kuru kalan yer olursa sonra da yıkayabilirsiniz. Tekrar gusül almaya gerek kalmaz.

Okudunuz mu?  Sübhaneke nedir

Gusul abdestinde tırnak araları

Berat24
Gusulde tırnak araları hukmu nedir en ufak nokta şeklindek kirin altına su geçermi ben kesiyorum ama köşelerde o kirleri kesicem die etime zarar veriyorum kanıyor bu yüzden bazen gusül abdestini geciktirdiğim oluor ertesi güne o yüzden üzerine su geçermi bu küçük nokta şeklindeki kesemediğim kirlerin üzerine ?

Okudunuz mu?  Sirkenin yapılışındaki aşamalar ve helalliği

Yorum: Gusul abdestinde tırnak araları

Şem’a
Kardeş sen vesvese yapıyorsun
Yağlı boya olmadıktan sonra tüm kirler su geçirir aldırma


ardabaykal06
Merhaba. Ben gusül abdesti alırken tırnaklarım arasındakiler yüzünden çok vesvese ediyorum. Hem el hem de ayak tırnağımın arasında gördüklerimin hepsi sanki guslüme engel oluyormuş gibi hissediyorum. En başta sanki kir gibi nokta ve kalıntılar görüp tırnaklarımı kesiyorum ama hepsi gitmiyor. Tabii bu gördüklerimin kir olup olmadığına emin değilim. Daha sonra da tırnağımı fazla kestiğim için kanamaya başlıyor ve o kan orada kuruyup yara oluşturuyor. Bazıları da ince çizgiler ve nokta halinde kurumuş kan tabakalarından ibaret. Sorum şu: Tırnağımın arasında gördüğüm bu kalıntılar gusle engel midir? Hocam ben gusül aldıktan sonra sanki bu kalıntıları gördüğüm an yıkamazsam guslüm olmazmış gibi geliyor. Halbuki sizin siteden okuduğum kadarıyla ufak tefek kirler gusle engel değilmiş. Bende de zaten öyle kaba saba bir kir yok. Ama içime sanki o gördüğüm yara kabuklarının da arasında kirler varmış da ben göremiyorsam veya o yara kabuğu zannettiklerim kirse diye vesveseler geliyor. Bazen de ya vesvese etmiyorsam? Ya gerçekten de guslüm olmadıysa? Şeklinde şüpheler geliyor. Daha bunun gibi birçok vesvese ile didişip duruyorum. Hocam Allah Rızası İçin kendi ağzınızla cevap verin. En azından kalbim tatmin olsun.
Cevabınızı Bekliyorum…

Okudunuz mu?  Remel yapmanın hikmeti nedir?

ACİLSERVİS
Kirleri değil önce aklını temizle. Ya böyleyse diye bir şey yoktur. İnsan ilmihalini okuyacak öğrenecek ve uyacak. Bu kadar basir.

Bu kategoride yer alan Duyurulmayan Nikah Geçerli Mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdestinde tırnak araları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.