Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:40
missa7-2
Abone

Gusülden önce bir iki damla idrar yeterli midir

Gusülden önce bir iki damla idrar yeterli midir

Kayıtsız Üye
İhtilam olduktan sonra gusül almadan önce idrar yollarinda meni kalmamasi için idrarin yapilmasi gerektigini biliyorum fakat bu idrarin 1 2 damla olmasi yeterlimi belli bir olcusu varmi


Cevap: Gusülden önce bir iki damla idrar yeterli midir

Molla_Efdal
Selamun Aleyküm, Burada bevl etmekteki amaç zekerin içinde kalmış meni kalıntılarını gidermektir. Yani bunu damla olarak ifade etmek doğru olmaz. Bununla beraber illa bevl etmek gerekmez. Bir miktar uyumak ve bir miktar yürümekde (40 adım mesela) içeride kalmış meniyi çıkarır. Bunları yapan bir kişi zekerinden gene de men geldiğini görse tekrar gusül alması gerekmez. Fakat biraz evvel adı geçen hareketleri yapması gerekir.

Okudunuz mu?  Mezardan toprak alıp eve getirmek günahmıdır günahsa sebebi nedir

gusulden önce bir damla isemek yeterlimidir

Bu kategoride yer alan Annem her şeye hayır diyor ne yapabilirim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusülden önce bir iki damla idrar yeterli midir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.