Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:10
sizden91
Abone

Cennette nefes almak ve tükürük var mı?

Cennette nefes almak ve tükürük var mı?

Cömert Oğuz
cennette nefes almak ve tükürük var mı? Cevaplarsanız sevinirim.


Cevap: Cennette nefes almak ve tükürük var mı?

Muslim
2537- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Cennete girecek olan ilk gurubun şekli ve görüntüsü ayın dolunay gecesindeki görüntüsü gibidir. Orada tükürme yok sümkürme yok tuvalete çıkma ihtiyacı yok kullanılan kaplar altından tarakları altından ve gümüşten buhurdanlıkları öd ağacındandır. Terleri misk gibidir. Onlardan her bir şahsın iki karısı vardır güzelliklerinden dolayı etlerinin altından baldırlarının iliği görülür. Aralarında anlaşmazlık yok birbirlerine karşı kin besleme de yok kalbleri tek bir kalb gibidir. Sabah akşam Allah’ı tesbih ederler. (Buhârî, Bed-il Halk: 8; Müslim, Cennet: 7)

Okudunuz mu?  İkindi namazından sonra amme okumanın fazileti ile ilgili hadislerin kaynağını istiyorum

Cevap: Cennette nefes almak ve tükürük var mı?

Şem’a
Cennette güzel olan her şey var ve çirkin ve kötü olan hiçbir şey yoktur
Ona göre siz kıyas yapın


Cevap: Cennette nefes almak ve tükürük var mı?

TAHARETTİN
2525- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Cennet’te gövdesi altından olmayan hiçbir ağaç yoktur.
Valla gövdesi altın olan ağaçları hayalimde tasavvur etmeye çalışıyorum da etlerinin altından baldırının iliği görünen hurilerle meşk eylerken ağaçlar pırıl pırıl parlamasa daha bir hoş olur gibime geliyor.
Bakalım kuran ne diyor.
Rahman 55:64 Yemyeşildirler.

Okudunuz mu?  Vücuttaki kurumuş idrar namaza mani midir?

2536- Enes (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Cennete giren bir Müslüman’a şu kadar ve bu kadar cinsel ilişki yapabilme gücü verilecektir. Bunun üzerine: Ey Allah’ın Rasûlü! O kimsenin buna gücü yetecek mi? denildi. Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: O kimseye yüz erkek kuvveti verilecektir. (Tirmizî rivâyet etmiştir.)

Okudunuz mu?  Müslüman Demokratik ve Laik olmak

Bir başka hadis de şöyle der;
Cennet’te içi boş inciden yapılmış büyüklüğü altmış mil olan bir çadır vardır ki her bir tarafında huriler bulunur ve birbirlerini görmezler oraya giren mü’min onları bir bir dolaşır. (Buhârî, Bed-il Halk: 8; Müslim, Cennet: 9) İyi güzel hoş da o çadıra benden önce başka bir mümin girmişse veya benden sonra başka bir mümin girecekse bu iş beni biraz huylandırdı.Bütün müminler o atmış millik çadıra girirse ve her mümin 100 erkek gücünde olursa çadırın içini tasavvur etmeye çalışıyorum da edemiyorum.

Okudunuz mu?  Günlük hayatta dar kıyafet giyen kızlara bakmak hakkında?

Bakalım Kuran ne diyor
Rahman 70 72 : Çadırlar içerisinde gözlerini yalnız kocalarına çevirmiş hûriler vardır.

Demekki birden fazla çadır varmış ; her mümin için bir veya birden fazla çadır.Huriler sadece kocalarına ait.Mahremiyet var.


Wakabayashi
Cennette nefes almak var mıdır derken cennette hava var mıdır mı demek istiyorsunuz anlamadım kardeş,biraz daha açar mısınız?

Okudunuz mu?  Çok karışık düşünceler yaşıyorum lutfen yardım edın gunahımı nasıl yok ederım

Zira bu gibi sorulara kimse cevap veremez gaybe giriyor çünkü.Ancak Allah ya da peygamberimiz bir şey bildirmiş olacak ki bilelim aksi halde boş bir yorumdan öteye geçmez.Allah orda ruhumuza nasıl bir beden elbise giydirecek bilmiyorum ki buna göre havaya ihtiyacı olacak mı?yani topraktan mı olacaz cennette vs. Allah’ın bileceği iş kısacası kardeş…onun için bu tür soruların cevabını merak etmekte boş iş gibi duruyor.

Okudunuz mu?  Gusül sırasında yara kabuğunu koparttım.

1stwarrior
Çok mu önemli kardeşim cennette tükürük olması ya da nefes alınması 😀 Oraya gidersen ve istersen olur bence ama benim bildiğim şuan ki bünyevi ihtiyaçlarımıza gerek duymayacağız. Yorulmak, uyumak, açlık vs olmayacak.


Cömert Oğuz
Cevaplarınız için teşekkürler. Ben normal nefes alınır mı dedim yani nefes tutsak ta olurmuş 😀 kafam karışıyo hep

Bu kategoride yer alan Allahın varlığına inandığım halde kalbim tatmin olmuyor ne yapmalıyım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennette nefes almak ve tükürük var mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.