Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:41
missa04
Abone

Erkeklerin vücut kıllarını alması

Erkeklerin vücut kıllarını alması

Kayıtsız Üye
İyi günler.Ben bisikletçiyim bazen uzun turlara çıkıyoruz. Bacaklardaki kıllar olası bir düşmede yaralanmada tedaviyi sürecini etkilediği ve bacaklara gelen kandaki besin miktarının belli bir kısmını emdiğinden ötürü kaslara ve diğer hücrelere az besin gittiği söyleniyor. Ek olarak benim bacaklarımda oldukça fazla kıl dönmesi oluyor kimini cımbızla falan alabiliyorum ama bazısı iltihaplanabiliyor. Bu nedenden ötürü bacak kıllarımı almamda bir sakınca var mıdır?


arifselim
İyi günler kardeşim. Bu durumda doktora gitmelisin ve doktorun tavsiyesine uyabilirsin. Eğer doktorun bu kılları almanı tavsiye ediyorsa alabilirsin. Aksi takdirde alman mekruhtur.


Cevap: Erkeklerin bacak kıllarını kesmesi günah mı

Kayıtsız Üye
selamun aleykum arkadaşlar

Okudunuz mu?  Orjinali öğrenci bütçesini aşan kitapları fotokopi yapmak kul hakkı mıdır?

benim sualimde bu sene hacca gitmeden vucudumdaki killari agda ile alabilirmiyim?

bütün vucudumda asiri killar var ve ihramli iken dökülme tehlikesi çok yüksek, her gün özellikle gögüs killarin döküldügünü görebiliyorum.

Allah hepinizden razı olsun. tuttugunuz oruclari kabul etsin insa Allah.


Cevap: Erkeklerin bacak kıllarını kesmesi günah mı

arifselim
Aleykum selam. İhramlı iken yasak olan kılları koparmaktır. Kendi kendine dökülmesinde bir sakınca yoktur. Bundan dolayı böyle yapman caiz değildir.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm abilerim ablalarım erkeklerde vücut kıllarını almak caiz mi ? Tamamen yok etmeden kısaltmak kasıtlıyla Avret yerleri ve koltuk altı bölgesi dışında (göğüs, bacak kılları gibi) ALLAH (cc) Razı Olsun

Okudunuz mu?  Teravih ve fitir namazında okunan dua

arifselim
Aleykum selam. Erkeği erkek olarak gösteren ve normal kabul edilen kılları alması caiz değildir. Eğer bir zaruret söz konusu olursa o zaman bu kılları da olması caiz olur.


Kayıtsız Üye
Selamu Aleyküm benim sorum kıllarla ilgili. Yaşıma göre aşırı kıllıyım beni rahatsız ediyor. Arkadaşlarım kıllarımı görünce "oha,çüş" gibi kavramlar kullanıyor benim vucut,bacak,ayak,kol,sırtımda çok kıl var. Bu kılları lazer epilasyonla tümden aldırabilir miyim? Ya da tüy dökücü sprey veya krem kullanabilif miyim?


mum
Kadınlara benzemeyecek derecede kıl alınabilir.


Kayıtsız Üye
Ben spor yapıyorum ve bacağımdaki kılları tüy dökücü krem Le aldım bunda bir sorun olurmu dini açıdan ve dizkapaklarıma kadar aldım bunda bir sorun olurmu okuyup cevapladığınız için teşekkürler

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinden Şafii ye geçtim ama zorlanıyorum,tekrar hanefi ye geçebilir miyim?

mum
Yukarda cevabı var kardeş. iki şartı var, zaruret olacak ve kadınlara benzeme olmayacak şekilde olacak.


iHocaMS
Selamünaleyküm Ve Rahmetullah !
Değerli kardeşlerim, ben 10 yıldır düzenli olarak dövüş sporlarına katılıyorum. Antrenörümüz "Vücut kılları, enerji tüketmektedir. Maç ekibinin, kıllarını temizlemesi gerekmekte." dedi. Bu yüzden vücut -özellikle bacak- kıllarımı kesmemin dini boyutu, hükmü nedir ?
Yardımcı olacak kardeşlerimden Allah razı olsun.
Hamt, yalnızca Allah’adır..


mum
Erkeklerin bacak kıllarını alması normal da caiz değildir ancak, sağlık sorunundan dolayı kadınlara benzemeyecek şekilde traş makinesiyle hafif tıraş edebilirsiniz.

Okudunuz mu?  Arap Yarımadası yeşillenmedikçe kıyamet kopmaz anlamında bir Hadis var mıdır?

Kayıtsız Üye
merhaba ben 14 yaşındayım (erkeğim) ve yaşıma göre fazla kılım var onlardan hafif de olsa alsam bir şey olur mu çünkü sınıf arkadaşlarım bile "oha" falan diyor ve bu durum beni rahatsız ediyor yazın şortla dolaşmaktan çekiniyorum çünkü fazla var ;l kadına benzemeyecek şekilde bacak ve kol kıllarımdan kessem bir şey olur mu


arifselim
Merhaba. Herhangi bir sağlık sorunu olmadığı sürece erkeklerin bacak kıllarını kesmeleri caiz değildir. Bir zaruret olmadan kesilmemesi gerekir.


serhat
selamün aleyküm ben yüzme ye gidiyorum ve bacaklarımda baya tüy vardı bundan rahatsız
olduğum için tüy Dökücü spreyle hepsini aldım ama kadına benzer oldu sizce günah mıdır

Okudunuz mu?  Kazadan Korunma Duası

ACİLSERVİS
Ve aleykümüsselam. Bizce de İslama göre de günahtır. İkinci bir günah ise bacaklarını başkalarına göstermen de günahtır.


Kayıtsız Üye
Merhaba,

Abi sen bacak, kol alması için zaruret ve kadınlara benzemeyecek şekilde yazmışsın. Normal insanlardan biraz daha kıllı olmak zaruretmidir? Yani normalden biraz daha fazla? Ve bunu birazını lazer epilasyonla alınması caizmi? Yani hiçbir zaman daha öyle aşırı çıkmicak? Ama yine kıl olacak?


muvaffak
Tıbbi bir durum olmadıkça erkeklerin kol, bacak, göğüs, sırt kıllarını alması caiz görülmemiştir. Lazer epilasyon da tüy dökücü krem de traş bıçağının da hükmü aynıdır. Sağlığı etkileyecek, psikolojik rahatsızlık kadar kendinden rahatsız olmak dışında erkeklerin saydığımız kıl olan bölgeleri alması caiz değildir.

Okudunuz mu?  Mehrin günümüzdeki miktarı nedir

Kayıtsız Üye
Ben 14 yaşındayım ve bacaklarım da falan her yerim de çok kıl var aşırı hem de ben futbol eğitimine gidiyorum bacaklarım gözüküyor diye çok utanıyorum ve bazen arkadaşlarım gördüğün de oha cüş falan diyorlar bu yüzden kıllarımı alsam bı sakıncası olur mu günahı falan


Ensar
Bacak kıllarınızı bayana benzememek kaydıyla alabilirsiniz. Ancak tıbben bacak kıllarını almanız sizin için bir zarar oluşturmayacaksa alabilir siniz.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum.
Ben 15-16 yaşındayım. Vücudumda, özellikle bacağımda o kadar kıl var ki yani 30-40 yaşındaki adamda bu kadar kıl yok, kıllar çok uzun ve sık, bacağım simsiyah gözüküyor kıllardan dolayı.
Bir keresinde okuldayken arkadaşım bacağımı açtı ben fark etmeden bu ne dedi güldü yani aşırı fazla var kimsede bu kadar görmemiş olabilirsiniz.
Çok rahatsız ediyor, diz çökünce de çok çekiyor, otururken çekiyor, kalınca çekiyor, sürekli acıtıyor, rahat duramıyorum o yüzden.
10 yıldır denize gitmiyorum zaten bu halde de gidemem, şort da giyemiyorum yazın evde.
Hiç olmasın istemiyorum ama çok koyu siyah olmasın ve kısa olsun isterim.
Ve ayrıca çorap giyince de aşırı çekiyor, ayaklarımda da kıllar çok o yüzden çorap aşırı acıtıyor o bölgeyi.
Bacı yaşıtlarımda neredeyse hiç yok, özellikle kollarında, ama bende onlara göre daha çok var, kolumda çok olmasa da bacaklar aşırı fazla, sarışın arkadaşlarımın kılları beyaz ve sarı yani neredeyse hiç belli olmuyor.
Onların da bacaklarındaki kıllar çok az belli olmuyor ama benimkini görseler çok gülerler, bir de çok siyah, kalın ve sık yani o durum da kötü.
Yaşıtlarımda genelde sarımsı, az ve kısa kıllar olur ama bendeki çok aşırı fazla. Kollarımda falan daha az ama göbek kısmında da çoğalmaya başladı. Bu bacak kıllarını makineyle kesmek günah mıdır veya neyle kesmem gerekir?
Lütfen gönderimi onaylayın taşımayın gönderimi kimseden cevap alamadım lütfen.

Okudunuz mu?  Dinimizde akıl ve ruh sağlığımızı korumanın yolları

Müezzin
Aleyküm Selam, eğer bir sağlık durumu yoksa yada doktor tavsiyesi yoksa alınması mekruh olur. İnşAllah anlatabilmişimdir Hayırlı günler kardeşim..


Ensar
Bagajlarınızdaki kıllar hormonal bir değişiklikte ise ve olması gerekenden çok fazlaysa buda size sıkıntı veriyorsa bacaktaki kıllarınızı kesebilirsiniz. Bayanlara benzememek ve kesimi süs ve özenti niyeti ile olmamak şartı ile kesebilirsiniz. Tıbben kesmenizi tavsiye etmiyoruz. Selametle kalın

Okudunuz mu?  İçki içen kişiye zekat verilirmi

Kayıtsız Üye
Ensar hocam cevap için teşekkürler, ben günah olur diye sadece ayak, çorap kısmı ve avret yerinin etrafını almıştım. Kestikten 2 ay sonra yine çok uzun oluyor ve 6 ay sonra eski haline dönüyor yani derim bile gözükmüyor, kılların arasını parmaklarımla açıyorum derimin beyaz olduğunu fark ettim, esmerim sanıyordum.

Okudunuz mu?  Haset ile ilgili ayet

erkeklerin bacak kıllarını alması günah mı diyanet, erkeklerin bacaklarini almasi günahımi, erkeklerde bacak killarini almak gunah mi

Bu kategoride yer alan Youtube kanalı ile para kazanmak helal mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Erkeklerin vücut kıllarını alması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.