Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:30
missa0
Abone

Evliyken zina yapmanın cezası

Evliyken zina yapmanın cezası

Kayıtsız Üye
selamun aleykum ben genç bir kardeşinizim benim zina cezası hakkında bir sorum bazı insanlar evliyken zina yapanın cezası ölümdür diyor bazıları boşamak yeterlidir gerisi Allahın işi diyor birde bazı mezheplerin kuralları farklıymış ben diğer mezhepleri pek bilmiyorum

Okudunuz mu?  Kanalda kalan idrar abdesti bozar mı

Yorum: Evliyken zina yapmanın cezası

Molla_Efdal
Selamun Aleyküm Dinimizde evlilerin zina etmesi recm (taşlayarak öldürmek) bekarlar içinse sopa cezasıdır.

Ancak yukarıdaki cezaların uygulanmasını devlet yapar. Devlet bir mahkeme kurarak tespit eder ve cezayı ona göre verir. Yani herkes bunu yapamaz. Ayrıca suçun işlenildiğine dair dört kişininde suçu açık bir şekilde görmeleride şart koşulmuştur.

Okudunuz mu?  Faizsiz forex caiz mi?

Zina

Kayıtsız Üye
Selamınaleyküm.benim eşim evliyken zina ettiğini başkasıyla görüştüğünü bana itiraf etti.ben affettim.ama kendisi durmadı.boşandık sonra gitti zina ettiği adamla evlendi.ben onları öldürmedim.dinimiz evliyken zina edenin kanının helal olduğunu söylüyor.ben şimdi ne yapmalıyım.


Yorum: Evliyken zina yapmanın cezası

combatant
Cezayı sadece devlet uygulayabilir. Şeriat ile yönetilmediğimiz için senin yapacağın şey normal hayatına devam etmek. Yani herhangi bir ceza asla veremezsin. Hem dini açıdan hem de hukuki açıdan ceza vermeye hakkın yok. Hep hapse girer hem de günah sahibi olursun. Hem bu dünyanı hem de ahiretini yakarsın. Sen hayatını yaşa, kafana takma. Hayırlısı de geç. Başka biriyle evlen. O, günahı ile öldükten sonra yüzleşecek merak etme.

Okudunuz mu?  Zina yaptım ne yapsam af olurum

Hoca
< dinimiz evliyken zina edenin kanının helal olduğunu söylüyor. ben şimdi ne yapmalıyım. >
Affetmişsiniz bu hakkınızdı, ahirette de Allah hesap soracak.
Öldürme işini asla şahıslar yapamaz, islam hukukunda kısası sadece devlet uygular


Serez
Doğru söyliyon hocamda.kanıda bana helaldi aslında dinimize göre doğrumu.ama ben yapmadım zaten.müslümanın müslümana kanı 3 şartta helaldir diyor dinşmiz.bunların içinde evliyken zina edende var.ben günümüzde verilen cezada değilim.benimiçin rabbimim ne dediği önemli.

Okudunuz mu?  Tevekkül ile ilgili yazı

Hoca
< müslümanın müslümana kanı 3 şartta helaldir diyor dinşmiz.bunların içinde evliyken zina edende var >
Bu cezaları kişi uygulayamaz sana helal değildir onu anlatmaya çalışıyoruz. sen istersin devlet uygular


Serez
Allah razı olsun hocam.ama ben çok isterdim ülkemizde şeriat kanunları uygulansın.keşke o zaman dünya şimdikinden daha iyi olurdu.ben 3yıl önce namaza başladım hocam.şimdi eşimin bana ve evledima yaşattıklarını bir türlü aklımdan silip atamıyorum.beni öyle bir zamanda vurduki elim kolum bağlandı.babam hasta beyin kanaması geçirdi babam hastanedeyken beni yapayalnız bıraktı gitti.sonradanda bunu öğrendim.önceden olsaydı Allah korusun asla yaşatmazdım.şimdi onları Allah’a havale ettim.ama içimdeki acıyı ve ateşi söndüremedim.rabbime isyan etmekten,şeytana uyup onlara bişey yapmaktan korkuyorum.evladımı ve ailemi yalnız bırakmaktan,ahiretimi yakmaktan korkuyorum.sizce ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  Bir müslüman niçin temiz olmak zorundadır

evliyken zina yapmak, evliyken zina

Bu kategoride yer alan Ayete'l-Kürsi'den çıkarılan ilkeler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evliyken zina yapmanın cezası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.