Anasayfa
30 Ağustos 2022, 23:38
sizden9
Abone

Kafa karıştıran ayetler

Kafa karıştıran ayetler

Okan
hocam size kuranla ilgili 2 sorum var ikiside ayet kafamı çok kariştirdi ayetlerden biri bakara suresi bakara suresinin 30.ayetinden hz.adem ve hz.havvanın yeryuzune inişinden bahsediyor ayetler şöyle Bakara 37.Ayet: Bu durum devam ederken Âdem, Rabbinden bir takım ilhamlar aldı ve derhal tevbe etti. Çünkü Allah tevbeleri kabul eden ve merhameti bol olandır.

Bakara 38.Ayet: Dedik ki: Hepiniz cennetten inin! Eğer benden size bir hidayet gelir de her kim hidayetime tâbi olursa onlar için herhangi bir korku yoktur ve onlar üzüntü çekmezler.

Okudunuz mu?  Allahın başlangıcının olmaması sıfatı

Bakara 39.Ayet: İnkâr edip âyetlerimizi yalanlayanlara gelince, onlar cehennemliktir, onlar orada ebedî kalırlar.

Kafamı karistiran 39.ayet burda ayetlerimizi inkar edenlere gelince diyor ama hz.adem ve hz. havva yeryuzune ilk indiginde daha hicbir kutsal kitap indirilmemistiki nasıl inkar ederler ve burda adem ve havvaylan beraber cinlerde yeryuzune indiriliyor yani o zaman şeytandan baskasi bildigim kadariyla ALLAH katına yükseltilmemistiki?

Okudunuz mu?  Cinleri olan birinden nasıl uzaklaşırız?

Diyer kafamı karistiran ayette kamer suresinin 9.ayeti ayette soyle soyluyor.

Kamer 9.Ayet: Onlardan önce Nuh´un kavmi de yalanladı, hem de kulumuzun yalancı olduğunda ısrar ederek: O, delirdi, dediler. Ve (Nuh, davetten vazgeçmeye) zorlandı.bu ayette neden kulumuzun diyor kulumun demesi gerekmezmi?
Sorularimi cevaplarsaniz sevinirim.

Okudunuz mu?  Allah benim karşıma kul hakkı ile gelmemi diyor hangi ayet hangi hadis de var bu ?

Yorum: Kafa karıştıran ayetler

Şem’a
Birbiri ile ilgili olmayanları kıyaslamışsın
Tefsirden bu ayetleri oku


Yorum: Kafa karıştıran ayetler

Kayıtsız Üye
Ne demek bir biriyle kıyaslanmayan benim bu yazdigim ayetler ayni şekilde kuranda geciyor yokmu detayli bir cevabiniz?


Yorum: Kafa karıştıran ayetler

klav
Detay istiyorsun zaten tefsir detay demek. Ayeti uzun uzun açıklayan tefsirdir.

Okudunuz mu?  Cünüp iken saç kestirilir mi?

Kayıtsız Üye
İyide kardeş tefsirde benim sorumun cevabı yokki yani burda kulumuz yazıyor kulum yazmasi gerekmezmiydi tefsirde bu geçmiyorki.


Şem’a
Meal müslümanlığını bırakın açın bir tefsiri ayetlerin neden indiğini ayetler hakkındaki hadisleri ve sahabe sorularını ve açıklamalarını okuyun ki Kuranı anlayasiniz
Cepten yazıyorum yarın inşAllah yorumlarım

Okudunuz mu?  Günahlarımızı neden gizli tutmalıyız?

Molla_Efdal
Selamun Aleyküm,

Bakara suresi

(38) : Dedik ki: O cennetten hepimiz aşağıya ininiz. Eğer benim tarafımdan size bir hidayet gelir de her kim hidayetime tâbi olursa artık onlar için bir korku yoktur. Ve onlar mahzun da olmayacaktır.

(39): Ve o kimseler ki kâfir oldular ve bizim âyetlerimizi tekzip ettiler,onlar ateş sahipleridir, onlar o ateşte ebediyyen kalıcılardır.

İZAH

Okudunuz mu?  Tedirginlik ne demek? Tedirgin Anlamı Nedir?

(38) : Bu mübarek âyetlerdeki hitap, Hazreti Adem ile Havvaya ve bittabionların müstakbel evlâdına ve onları iğfale çalışan şeytana müteveccihtir. Beşeriyet için, selâmet ve saadete vesile olacak yolu göstermektedir. Şöyle ki : Hazreti Adem’in gaflet ederek memnu meyveden yemesi üzerine (dedik ki) emriilâhim sâdir oldu ki (o cennetten hepiniz aşağıya ininiz.) yer yüzüne inerek mukadder vakte kadar orada ikamet ediniz. (Eğer benim tarafımdan size bir hidayet gelir de) sizin için hidayete vesile olacak bir peygamber, bir kitap, bir şeriat gibi bir şey gönderilir de sizden (her kim) o (hidayetime tâbi olursa artıkonlar için bir korku yoktur.) Onlar azabı ilâhiden emin olacaklardır. (Ve onlar mahzun da olmayacaklardır.) Nail olacakları nimetler ellerinden çıkmıyacağı cihetle hüzün ve kedere düşmelerine bir sbep bulunmayacaktır. Ne büyük saadet.

Okudunuz mu?  İmam ebu muhammedin kabri nerdedir?

(39): (Ve) bü’akis (o kimseler ki, kâfir oldular) Allah Tealâyı inkâr ettilerveya ona şerik koştular, Hak Teâlânın gösterdiği hidayet yoluna müteveccih bulunmadılar (ve bizim âyetlerimiz tekzip ettiler) peygamberleri, kitapları, afakî ve enfüsî delilleri inkâr eylediler, işte (onlar ateş sahipleridir.) Asıl cehennem ehli onlardır, (onlar o ateşte) o ateş feşan olan cehennemde (ebediyyen kalıcılardır.) Oradan ebediyyen çıkamayacaklardır. Ne müthiş bir felâket.
Binaenaleyh bütün insanlar uyunmalıdırlar, öyle ebedî bir felâkete uğramamanın sebeplerine sarılmalıdırlar. Allah Teâlânın gösterdiği hidayet yolunu takibe devam etmelidirler. Kurtuluş için başka çare yoktur.

Okudunuz mu?  Hastalanınca günahlarımız siliniyor mu

(Ömer Nasuhi Bilmen, Kur’an-ı Kerim’in Türkçe Tefsiri ve Meal-i Alisi, c. 1 sh: 42.)

Bakara : 38’de Hz. Adem ve Hz. Havva’nın yer yüzüne indirilmesi hadisesinden bahsedilir. Bakara : 39’da ise Kafirlerin ahiretteki cezalandırılmalarından bahsedilir.

Bu kategoride yer alan İç huzursuzluğum var nasıl huzursuluğu engellerim ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kafa karıştıran ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.