Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:27
sizden2
Abone

Vesvese büyük takıntı

Vesvese büyük takıntı

Okan
SELAMUN ALEYKÜM
ramazan ayının son günlerinden beri kafamda çok kötü düşünceler var bu başta Allah’ın varlığıyla ilgili yada ahiretle ilgiliydi ama bu sonradan bir Hristiyan’la tartıştıktan sonra bu sefer aklımdan sürekli Hristiyanlık geçiyor acaba hz.isa neden babasız geldi falan son özellikle son 2 gündür darmadağınım kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum incilde Hz.İsanın yaptıkları falan sanki hz.isa hayatında neyi yapmışsa kitabı yazanda hep yanındaymış gibi kafam çok karışık namaz kılıyorum kuranda okuyorum ama Hz. Muhammed’le ilgilide kafama çok şey geliyor dün birisi bana Hz. Muhammedin 6 yadında bir kızla evlendiğini söyledi söyleyen kişide galiba hristiyandı kafam çok karışık lütfen yardım edin çok mutsuzum huzurum yok içim 1 dk rahat kalmıyor.:(

Okudunuz mu?  Namazda rukuda 90 derece eğilip beli dikleştirmemek namazı bozar mı

Yorum: Vesvese büyük takıntı

Şem’a
Kardeş neden bu kötü düşenler geliyor temel sebep ne
Kiminle geziyorsun neler okuyorsun internette neler izliyor neler okuyorsun
Hayatını iyice sorgula
Çünkü şeytan kalbini birden esir almadı bu zamanla oldu ve işlediğin bazı günahlar sebebiyle oldu

Okudunuz mu?  Mekruh nedir?

Yorum: Vesvese büyük takıntı

Okan
Kardeş aslında 2 aydır var youtubede yine başka bir hristiyanla denkleştim 24yıldır kutsal kitap okuyormuş kuranda bir kaç ayet gönderip hata olduğunu söyledi kitapta hz. Muhammed için kötü şeyler söyledi haşa işi gücü sekşmiş haşa bilmem kuranda hurilerden falan bahsediyormuş hz.Muhammedin karısı hacer cinciymiş falan çok kötüyüm ne yapacağımı bilmiyorum şaşkınım intihardan başka çare görmüyorum önümde ALLAH’a dua ediyorum doğru yolu göstersin diye ama ne rüya nede hiçbir şey göremiyorum bunları yazarken boğazım düğümlendi gözlerim doldu çok çaresizim.

Okudunuz mu?  Dindar biri olmak istiyorum ancak ailem karşı çıkıyor

Yorum: Vesvese büyük takıntı

Şem’a
Dininizi öğrenmeden dinsizlerden din düşmanlığı öğrenirseniz haliniz bu olur


Şem’a
< Niye tersledin beni benim bir sucum yok >
Terslemedim gerçekleri ve sebepleri yazdım
Suçun yoksa peki suç kimin? 🙂

Sana tavsiyemiz ilim öğren, ilim meclislerine katıl. Buna imkanın yoksa her gün Nureddin Yıldızın Bir video sohbeti izle geçer.
Ama mutlaka farz ve sünnetlere uy ve günahlardan uzak dur

Okudunuz mu?  İblisleşiyorum gibi hissediyorum

Okan
öncelikle bu benim kalbimde vesvesemi yoksa şüphemi bilmiyorum.ama tamda kalbimin üzerinde hissediyorum.gerçekten zor durumdayım kafamı en çok karıştıran şey incilde hz.isa çok detaylı anlatıyor.ne yapacağımı bu işten nasıl çıkacağımı bilmiyorum bana 2 çare var ya intihar yada ALLAH bir rüya veya doğru yolu bulmamı sağlayacak bişi verecek yoksa ya kendimi öldürürüm ki bu kolay kolay olmaz yada ömrümün sonuna kadar bu illeti çekicem.sizden bir ricam var ilim gerçekten bunu söndürebilir buna inanıyorum ilimle ilgili bildiğiniz bir site kitap falan bildiğiniz varsa bana söylerseniz sevinirim.

Okudunuz mu?  Oyunda küfür ve küfüre gülmek

Kayıtsız Üye
okan kardeşim risale i nur kitaplarını oku Allahın izniyle doğru yolu bulucaksın


Ygbbhukbg
Selamün aleyküm forumunuzda bu konularla ilgili biraz araştırma yaptım ama yine de sormak istedim biliyorum belki de yüzlerce cevap verdiniz bu konuyla ilgili hatta belki de artık sıkılıyorsunuz cevap vermekten ama nolur bana cevap verin.
1- ben her abdestten önce bazen yüzüme bakarım yüzümde sivilceler var acaba kanadımı sivilce suyu akıyor mu tarzından ama hiç sorun olmuyor yani boşuna bakmış oluyorum ama bakmasam da rahat olamıyorum aynı şekilde kıyafetlerime ellerime kollarıma bakıyorum pis bir şey var mı leke var mı tarzında oralarda da bir sorun olmuyor ne yapmalıyım hep bakmalı mıyım? vesvesenin çözümünü şöyle biliyorum mesela şeytan diycek ki koluna bak ben bakmayacağım dimi yani verdiği her vesvesenin zıttına hareket edicem peki ya bir gün olurda gerçekten bir yerim kanarsa veya sivilce suyu akarsa veya leke olursa ne yapayım o zaman ?
2- Namaz kıldığım odayı genelde hep kontrol ederim resim var mı kılıcağım yer de toz var mı bazen oluyor bazen olmuyor ne yapmalıyım?
3- Banyoda gusül abdesti aldıktan sonra hep çıktıktan sonra yeniden namaz abdesti alırım çünkü yüzümde ve vücudumda sivilceler olduğu için acaba kanadı mı sivilce suyu aktımı tarzında ayriyaten banyodan sonra da yüzümü vücudumu kontrol ediyorum acaba kan veya sivilce suyu akıyor mu diye?
4- Kıyafetlerimi değiştirmek istediğim zaman yeni giyiceğim giysilerimi iyice kontrol ediyorum acaba pis bir şey varmı üzerinde diye çünkü küçük bir ihtimal bile olsa kıyafetler bahçede kurutulduğu için kuş pislemiş olabilir gibisinden
5- Mağazadan kıyafet alırken de içim hiç rahat olmuyor çünkü benim denediğim şeyi daha önce biri denemiş olabilir ya üstümr başıma bir şey bulaşırsa ve ben öyle ibadet yaparsam gibisinden…

Okudunuz mu?  Çok değişik rüyalar görüyorum?

Ne olur bana rahatlayabileceğim cevaplar verin ayriyaten bu tarz cümleleri açıklayan bir konu varsa forumda beni oraya yönlendirin.


Hatt
İnsanın derdi olmayınca böyle boş işleri dert edebiliyor. Hepside dinde yeri olmayan boş şeyler.


Ahiret vesvese

Bu kategoride yer alan Küçük yaşta yapılan günahlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesvese büyük takıntı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.