Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:34
sizden08
Abone

Namazlarda sureyi yanlış okumak

Namazlarda sureyi yanlış okumak

Esma
Belkide her namazda Felak suresini yalnış okumuşum bilmeyerek. Kul eûzu bir rabbil felak , sanki "rabbil" sözünde "l" harfin dememişmiyim gibi .. Şimdi fark ettim, namazlarim kabul olmamışmidir?


Yorum: Namazlarda sureyi yanlış okumak

rana
bilerek yapmadigin için ve düzeltme gayreti içinde oldugun için bir sakinca yoktur kardesim.. bilerek yaptigin bir şey degilmis.. Allah namazlarimizi kabul etsin

Okudunuz mu?  Uyku problemi için ne yapmalı


Namazda sureyi yanlış okumak

Tuğçeközen
Selamun aleyküm. Ben Fatiha suresini ğayril mağzubi diye okuyordum ğayril mağdubi denmesi gerekiyormuş. Anlam bozulmuş oldu mu? Namazlarımı tekrardan mı kılmam gerekiyor? Yardımcı olur musunuz, Allah razı olsun.


Yorum: Namazlarda sureyi yanlış okumak

arifselim
Aleykum selam. Bundan sonra bu yanlışı yapmamalısın. En makbul olan görüşe göre bu şekilde yapılan bir hata namazı bozmaz. Namazlarını kaza etmene gerek yoktur ama bu yanlışı artık yapmamalısın.

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde burna su verirken aşırıya kaçıp ağıza kadar gelmesi tekrar gerektirir mi ?

Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm. Namazda zammı sureyi tekrarlamak veya içinden bir iki kelime tekrarlamak namazı bozar mı ?

Bir de zammı sure okuduğumuzda bir kelimeyi
(veya daha çok) yanlış okursak veya okumayı unutursak namaz bozulur mu ?


arifselim
Aleykum selam. Kelime veya zammı sureyi tekrar etmek namazı bozmaz. Ama sünnet olan bir kere okunmasıdır. Bir kelimenin namazı bozması için anlamının bozulmuş olması gerekir.

Okudunuz mu?  Evde ölen kişilerin resmini asmak caiz mi?

asil
Felak suresini okurken gul euzu birabbil felak ve min şerri ma halak diye başlamışım sonradan fark ettim. Anlam değişikliği olmuş mudur? namazın tekrar kılınması gerekir mi? Allah kıldığımız namazları kabul etsin inşAllah.


ACİLSERVİS
Sureyi okurken fark ettiğinde düzelt daha sonra fark ettiysen de namazın bozulmaz. Yeniden kılman gerekmez.

Okudunuz mu?  Dinime ısınmaya başladım ama sevdigimdende ayrılmak istemiyorum:(

Kayıtsız Üye
Namazda Nas suresini okurken, yüvesvisü yerine yüvesfisü gibi veya buna yakın bir şekilde okumak namazı bozar mı? Birde Nas kelimesinin ilk harfi veya sonrası uzatılarak okunmak zorunda mı? Uzatılırsa da ne kadar uzatılmalı.


ACİLSERVİS
Öğrendikten sonra artık namazda yanlış okumayı bırakmışsındır. Artık yanlış okumazsın. Geçmiş namazların bozulmaz. Youtubeden arap hocalardan bol bol dinleyebilirsin.

Okudunuz mu?  Herkez beni dövüyor

Kayıtsız Üye
Min şerri ma halag derken ha harfi biraz hiriltili okunur yoksa orda mana bozulur .ve felag halag demeye dikkat etmemiz lazim


gayril mağdubi yerine magzubi

Bu kategoride yer alan Dedikodu dinlemek günah mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazlarda sureyi yanlış okumak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.