Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:37
sizden1
Abone

İçimden tövbe etmek gelmiyor ne yapmalıyım

İçimden tövbe etmek gelmiyor ne yapmalıyım

umut26
Çıkmazdayım nolur sonuna kadar okuyup yardımcı olun bir insanı kurtarabilirsiniz
Allahın selamı üzerinize olsun.
Lütfen hor görmeyin ya da hakaret etmeyin ama başımdan kötü şeyler geçti,devam ediyor.
17 yaşında bir gencim geçen yıl bir kız arkadaşım oldu birkaç ay sonra ayrıldık fakat sonra bu ocak ayında geri birleştik ama bundan bir ay sonra ikimizinde aklında kötü kötü fikirler geldi şeytan bizi dürttü mü yoksa bizmi bunu istedik bilmiyorum fakat günah olduğunu bile bile ikimizde isteyerek zina yaptık.İşin kötü tarafı bunu 9-10 defa yapmış olmak ve bence en dehşetli olanı ramazan ayında bile bir kere bunu yapmış olmamız.O günaha ilk girdiğim günden itibaren hayatım alt üst olmuş durumda.Herşeyden iyice kopmuştum okul ile alakam yoktu ,babamla küsmüştüm aylarca konuşmadık vb.şeyler.Sonra tam istekli ya da yarı istekli olarak tövbe ettim herşey çok da güzeldi namaz kılıyodum,aklıma her gelişinde sureler salavatlar söyler ilahi dinlerdim bu bir ay sürdü daha sonrasında nasıl olduysa kız arkadaşım ile evde yalnız kalıp tövbemi bir an içinde bozdum . daha sonra geri tövbe edip geri bozdum. Daha sonrasında iki ay önce bu kızdan ayrıldım ve iki ayda biraz kendime gelip kendime sormaya başladım herşeyi NEDEN diye.Anlam veremiyorum ben geçen yıla kadar mükemmel bir gençtim ağzımdan hiç küfür çıkmaz rabbimi hep anardım başlayıp bıraksam da namaz kılmak için çaba verirdim şimdi hiçbiri yok.İçime istek pişmanlık gelmiyor tövbe etmek için,üzerimde bir şey var sanki mücadele etmemi engelliyor.Nolur aylardır bu siteleri okuyorum benim gibi yazan birini bulamadım sonunda sırf bu soru için üye oldum Yardım edin,Allah şimdiden razı olsun

Okudunuz mu?  Koltuk altına sürülen deodorant gusle engelmidir

Yorum: İçimden tövbe etmek gelmiyor ne yapmalıyım

arifselim
Selamun aleykum. Dünya hayatı bir mücadele ve imtihan alanıdır. Eğer her ibadeti yaparken bir zorluk ve emek vermek gerekmeseydi imtihan nasıl olacaktı. İlk yapman gereken samimi bir tövbe et ve eğer evlenme imkanın varsa ilk fırsatta ailen o kızla seni evlendirmelidir çünkü başkalarının namusunu kirletmek ayrıca günahtır. Şayet hiç bir yolu kalmazsa o kızdan bütün bağlarını kopar ve seni zinaya götüren herşeyden ve herkesten uzak dur. Sen samimi olmaya devam eder ve mücadele etmek istersen mutlaka Allah’da sana yardım eder bundan asla şüphe etmemelisin.

Okudunuz mu?  Kuranın mealini mi yoksa arapçasını mı okumalıyım?

Yorum: İçimden tövbe etmek gelmiyor ne yapmalıyım

umut26
Kız ile hiçbir bağım kalmadı ne internet ne de gerçek yaşamda adını bile görmüyorum anmıyorum zinadan uzak duruyorum ama asıl sorun o eski güzel hayatıma yaklaşamıyorum.Yapmam gereken samimi içten bir tövbe ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum,içimde sanki yağmur yağarkenki o gökyüzünün karanlığı var güzel ameller için istek gelmiyor

Okudunuz mu?  Abdestsiz Namaz Kılmak

Yorum: İçimden tövbe etmek gelmiyor ne yapmalıyım

Yude
< Günah işleyen kişi kalbinde ve kendisiyle Rabbi arasında,hiçbir lezzetle kıyas edilemeyecek büyük soğukluk ve yalnızlık duyar.Dünyanın tüm lezzetleri onda toplansa bile bu yalnızlığı ve soğukluğu gideremez.Bunuda ancak kalbinde bir parça hayat bulunun kişi hisseder.Çünkü ”ölüye hiç bir yara acı vermez”.Günahlar sadece bu soğukluk ve mutsuzluk haline düşmemek maksadıyla terkedilse bile bunu yapmak akıllıca bir davranıştır >
.( ibn-i kayyım el-cevziyyenin kalbin ilacı kitabından alıntıdır).
kardeşim yazıda da geçtiği üzere ölüye yara acı vermez diyor.anladığım kladarıyla sen günahlerının etkisini verdiği zararı hissediyorsun bulunduğun durumdan kurtulmak istiyorsun. ibn-i kayyım bu yalnızlığı kalbinde bir parça hayat bulunan hisseder diyor.evet günahlar seni yavaşlatıyor ibadetlerinde hissiz yalnız hissediyorsun fakat samimi bir şekilde tövbeyle yoluna devam et ayrıca özellikle gece teheccüde kalk zorlansanda dua et.inşaALLAH zamanla düzelirsin ümitsiz olma asla.bu arada bahsettiğim kitap bu meselelere çok değiniyor alıp okumanı tavsiye ederim.

Okudunuz mu?  İnsanın ömrünün kısalması ne demektir? Ömrünü hangi ameller kısaltır?

Kayıtsız Üye
Bir zahmet acı çek. Yapan ile yapmayan bir mi olsun? Yaşadığın zevklerin elbet bir karşılığı olacak. Dua et dünyada kalsın bu acılar. Daha ahiret var.


Kayıtsız Üye
Ben anlamıyorum. Geerçekten anlayamıyorum. Ben şimdi seninle aynı Allah’a mı inanıyorum. Aklıma zina geldikçe, ya da bu ihtimali gördüğüm anda oradan uzaklaşıyorum. Sen aynı evde filan kalıyormuşsun. Yani bence çok da şuurlu, bilinçli biri değilsin. Madem dindar biriydin, nasıl böyle bir şeye yaklaşabiliyorsun? O zaman dindar değildin. Kendini kandırmışsın. Zaten kız ayrı bir şey. O hiç çekinmemiş. Bir de ileride anne olacak. Gerçi sen de böyle biriyken nasıl baba olacaksan? Bunu diyorum Allah beni affetsin; keşke sizin gibi insanlar müslüman olacağına inançsız olsaydı da bu dini çocuk oyuncağı hale getirmeseydiniz. İnsanı bu hale getiriyorsunuz.

Okudunuz mu?  Sehiv secdesinden önce sağa selam vermek

Kayıtsız Üye
bu günahlara elbette buğz etmemiz gerek fakat yaptığına pişmanlık duyan çare arayan birine göstermek lazım kınamak doğru değil.belki iyi bir nasihatten sonra bir daha bu fiili hiç işlemez..Allah s.v.t. ayaklarımızı sabit kılsın.


Kayıtsız Üye
Neden kınıyorsunuz . Pişman olmuş, bu durumdan kurtulmak istiyor çare arıyor siz yangına körükle gidiyorsunuz.
InşAllah bu durumdan kurtulursun Allah yardımcin olsun sen seni zinaya götürecek her türlü yoldan uzak dur. Gerekirse evlen.

Okudunuz mu?  Savaşta esir düşen kadınlar ile nikahsız ilişkiye girilir mi

Vuslat79
Sayın din kardeşim ; öncelikle ne kendi gunahlarini ne de başkalarının gunahlarini ifşa etmen doğru değil.
Zümer suresi 53.ayet meali;
De ki: Ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir.

Okudunuz mu?  İlm-i İlahi ve Levh-i Mahfuz Sorusu

Cunup iken kulak temizlemek

Bu kategoride yer alan Allah rızası demek tam olarak ne anlama gelir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçimden tövbe etmek gelmiyor ne yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.