Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:05
missa08
Abone

Yuva yıkmak zina yapmak

Yuva yıkmak zina yapmak

Msfr
Evli olduğunu bilmiyorken evli biriyle sarhoşken 1 kez zina yapan ve tövbe eden kişinin durumu nedir? Bu kişinin eşi öğrenir de yuvası yıkılırsa sorumlusu evli olduğundan habersizken zina eden kişi mi olur yoksa bunun, aldatmanın sorumluluğu evli eşin üzerinde midir?


Yorum: Yuva yıkmak zina yapmak

arifselim
Zina yapmakla her ikisi zaten en büyük günahlardan birini işlemişlerdir. Evli olup olmaması ayrı bir konudur. Bilmeyen kişi evlilikle bir ilgisi olmayabilir ama bu haram açısından pek bir şeyi değiştirmez. Evli olmasa idi bunu yapmak helal mi olacaktı? haşa bu yine zina olmuş olacaktı. Her durumda tövbe etmeli ve asla bir daha zinaya götüren kimselere yaklaşmamalıdır.

Okudunuz mu?  Hz. Hatice validemiz Peygamberimizle evlendiğinde kaç yaşındaydı ?

Yorum: Yuva yıkmak zina yapmak

Kayıtsız Üye
cevabınız için teşekkür ederim. zina için tövbe büyük bir vicdan azabıyla yapıldı…
niyet bir evliliğin yıkılması değilken böyle bir duruma düşmüş birinin psikolojisini düzeltmesi için ne yapması gerekir? yuva yıkmış olabilirim, benim de yuvam olmayacak diyerek her gün yaşanan vicdan azabı ve üzüntüden kurtulmanın bir yolu var mıdır?
zinanın günahı bekar biri için evli veya bekar biriyle olma durumunda aynı mıdır, bilmeden de olsa yuva yıkmak gibi sonuçlar için ayrıca cezalandırılır mı?

Okudunuz mu?  Kapanmak istiyorum babam izin vermiyor

Yorum: Yuva yıkmak zina yapmak

mum
Üzüntü bir ömür sürsün ki bir daha bu günaha dönülmesin.
Bekarın zinası ile evlinin zinası arasında fark var tabi ki… Evliyken zina yapmak daha büyük günahtır.


Kayıtsız Üye
cevap için teşekkürler…
ben burada zina eden bekar kişiyim ve bu durum ortaya çıkıp da yuva yıkıldıysa günahı benim üzerimde midir bunu öğrenmek istiyorum. büyük bir vicdan azabı yaşıyorum acaba ortaya çıkmış ve benim yüzümden yuva dağılmış mıdır diye.

Okudunuz mu?  Kurban bayram hutbe duası

emre
Sarhoşluğunu evli olduğunu bilmediğini bahanemi ediyorsun. Hangisi daha ufak günah hepsi en büyük günahlardandır.
İçki kötülüklerin anasıdır yaptıklarında o ananın çocuklarıdır. Bir yıkılma olduysa elbette bunda seninde katkın olmuştur. Allah’ın yolundan ayrılmamak üzere tövbe et başka yapacak bir şey yok.

Okudunuz mu?  Kapaklı mezar yapmak caiz mi?

Kayıtsız Üye
Yıllarca aldatılmış bir kadın olarak Asla yapmam dediğim hataya düştüm ve Evli biriyle ilişkim var.Ben boşandım ama berber olduğum kişi kendisi çocukları için hanımından boşanmıyor ki çok kısa eşliyle birsekilde tanıştım. Kesinlikle ondan sonra eşi ile kontagım olmadı ama bana kadın kocasını sevmediğini ama Çocuklar için idare etmeye çalıştığını söyledi. beraberler mutsuzlar kaç . Yuva yıkan kadın olmak istemiyorum bazen eşiyle kavga sonrası yanıma geldiğinde iyi davran normal her insan kavga eder bizde ediyoruz derim. Olaki ilerde boşanırsa hala beraberliğimiz devam ederse yuva yıkmış olurmuyum sebebi benmi olurum ki zaten her iki tarafta mutsuz. Ayrılamıyorum kaç kezdenedim yapamıyorum. Saygılarımla

Okudunuz mu?  Sure' lerin doğru okunuşlarını nereden bulabilirim ?

alice
Mutsuzmuş bir birlerini sevmiyorlarmış sana ne kardeşim. Elbette mutsuz olacaklar çünkü aralarında sen varsın.


Kayıtsız Üye
Beni kimi yargilicak kimisi yuhlicak ama içim içimi yiyen sorularım var . Ben asla yapmam imkansız dediğimi malesef yaptım abdesinde namazında bir kadındım kimsenin dedisine kodusuna karışan biri değildim . 18yıllık evliliğimde kocam benim bildiğim 18 ve artıları da var aldattı her defasında affettim bazen yakalandığı için dayak da yedim çok seviyordum gençtim cahildim susup otururdum .eksiğim varsa düzelteyim deyince de hata bende nefsime yenik düşüyorum senlik hiç bişey yok derdi. Ama zamanla ondan soğudum tiksindim nefret ettim Çocuklar için katlandım . 3yıl önce biriyle karşılaştım ona bişeyler hissettim oda bana ikimizde evliydik önce normal sohbetle başladık sonra cinsel temas ama ben kocamı sevmedıgım halde yüzüne bakamıyorum Allah’a yalvardım bişey olsun boşanayım kendisi hep karşıydı boşanmaya.O dönem oda beni yine aldatıyordu ortaya çıktı ve çok üzerine gittiğim için beni dinen de boş etti boşanma sebebim oldu .Kurtulmustum! Ama malesef suanda hala ayni kişiyle beraberim kendisi çocukları için boşanmıyor sözde büyümelerini bekliyor . Ama biliyorum ki karısıyla mutsuz .bişekilde karısıyla aynı ortamda bulunduk diğer bayanlarla da konuşurken kocasını kötülediğini onu sevmediğini şahit oldum yani binevi adama inandım kadında öyle diyorsa mutsuzlar tek bagları Çocuklar aynı zannımda benle eski eşim gibi. Benim sorum şudur ilerde boşanacak olursa ve ben hala onunla berabersem yuva yıkmış olurmuyum. Ben karısyla arası bozulunca elinden geldıgınce iyi olmasini kadındır konuşur tartışır normaldir derim karısını bana kötülemesine asla izin vermem çünkü benim eski kocamda beni diğer kadınlar kötülerdi sürekli ki ben onun kötülediği kadar kötü bir kadın değildim sadede Benin onu sevdiğim gibi o beni sevemedi ki yıllar önce büyük aşk diye evlenmeyi ısrar eden kendisiydi . Her neyse benim sorumu tekrarlıyorum yuva bozan kimler yuva bozanın yuvası olamazmış ben yuvamı bozuyorum onlar zaten mutsuzken. Saygılarımla

Okudunuz mu?  İş görüşmesi için okunacak dua kaç kere okunmalı?

Kayıtsız Üye
Sizin sert tepkinizi anlıyorum ama onlar benden öncede mutsuzlardı benimle alakası yok ben varım diye mutsuz değiller tada ben aralarında olmasında mutlu olcaklar diye de bişey yok … Adam benimle mutlu ama yuvalarını çocuklarıyla arasınıda ben bozmuyorum tam tersine daha iyi olması için yardımcı oluyorum

Okudunuz mu?  Ruhlar alemi varmı? insan ölünce ruhlar ne yapar?

evli birinin yuvasını bozmak, zina, bir yuvayı yıkmak için ne yapmalı

Bu kategoride yer alan Güneş hangi yönü gösterir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yuva yıkmak zina yapmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.