Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:36
sizden1
Abone

Dinden çıkartan sözler

Dinden çıkartan sözler

Gül988
Selam aleküm. biliyorum diğer bir konuda sormuştum ama içimde rahatsızlık var.
bazı hocalar diyor ki Hz İsa ölmemiş ve bende bunu dün oğrendim. burda da bir kardeşim Hz Mehdi den soruyordu ve Hz İsa gelicek mi diye soruyordu. bende çoktan başka bir sitede böyle yazdıklarını gormüşdüm(küfür ile ilgili sozlere bakıyordum . hangi sozleri soylemek tehlikelidir diye) : ‘Peygamber efendimizden sonra başka bir Peygamberin geleceğini söylemek. (İsa aleyhisselam gelecekse de, Peygamber olarak gelmeyecektir.)’ tam da böyle yazıyordu . dün kardeşim de sordu bende maalesef böyle cevap verdim. sonra araştırdım baktım ki hoca diyor ki kim öyle soylerse kafir olur cunki haşa Hz İsa peygamberin pegamberliğini inkar etmiş oluyor…
bide o sitede yazıyordu ki Allah’a mekan koşmak küfürdür diye . mesela Allah göydedir , her yerdedir demek küfür oluyor. birisi de bana Allah göydedir demişti bende bende yalnış dır diye biliyordum o siteden ve haşa söyledim ki ‘Allah her yerdedir’ haşa. yalnışa yalnışla cevap verdim . kendime dedim ki mekan koşmak yalnışdır ve düzeltmek istedim ama kendimde yalnış soyledim ve bunu da bugün ogrendim.
bu turlu şeylere çok pişmanım . şimdi de kendimi dinden cıkmış gibi hissediyorum..
ne kadar tehlikeli sözlerle ilgili okumuştum fakat dün bu vakite kadar belkide ne kadar yalnışlarım olmuş bende farketmemişim hiç. fakat bazı şeyler vardı ki küfür değil ama ben ne kadar onu düşünmüşüm dinden cıktım mı diye . ne kadar öyle oldu ama gerçekten yalnış soylediğimde bilemiyorum..

Okudunuz mu?  Güsül abdesti alamıyorum

Yorum: Dinden çıkartan sözler

öylesine
Aleykümselam.Hz.İsa peygamber zaten.o peygamber olarak gelmeyecek demek dinden çıkarır.çünkü zaten gelmis kendi zamanında peygamber olarak.fakat peygamberimizden önce geldiği için de son peygamber olmaz.son peygamber Hz.Muhammed’dir(s.a.s).

Allah gökte’dir ama gökte bir yerde olduğunu söylemek küfürdür.mekansızdır.Burda gökte derken tüm varlığın üstünde mekansız olarak var olduğudur.arapçada gök(sema) bu manadadır.sen göktediri kendi aklına gelen şekliyle düşünürsen yanılırsın.

Okudunuz mu?  Birinin imanından şüphe etmek Küfür mü oluyor ?

Yorum: Dinden çıkartan sözler

Gül988
O kadar korkuyordum dinden çıkmaktan . Sonunda yaptım hata..
Allah razı olsun senden


Yorum: Dinden çıkartan sözler

Gül988
Şimdi ben ne yapıcam nasıl yaşayacam her şeyim gitti , keşke yapmasaydım ..bu hisle nasıl yaşayacağım artık Allah beni sevmiyor mu Onun razı olduğu kullarından olamayacağım mı ben

Okudunuz mu?  Rüyada ihtilam olmak günah mı

öylesine
Nasıl yani herseyin gitti kardeşim anlamadım.Sen Allah’ı seveceksin de Allah mı seni sevmeyecek.Sevmeseydi sana kendini sevdirmezdi zaten.hiç bak ki şirk edenler-kötü yolda olanlar Allah’ı sevebiliyor mu?ancak durumlarını düzeltenler müstesna,onları Allah sever ve Allah kendini onlara sevdirir elbet.


Gül988
cevabim için teşekkür ederim kardeşim

Okudunuz mu?  La tahzen innAllahe meana ne demek

öylesine
Önemli değil.Kalbin kasıt göstermeksizin bilmeyerek yaptıklarından sorumlu değilsin.bu nedenle dinden çıkmadın ama artık biliyorsun şimdiden sonra ısrar edersen dinden çıkarsın.

Ahzap-5: …….bununla beraber hatâ ettiklerinizde üzerinize bir günah yoktur ve lâkin kalblerinizin teammüd ettiğinde vardır, hem Allah gafur, rahîm bulunuyor.

Okudunuz mu?  Cinsel sapkınlıktan kurtulmak :(

Ayet açık zaten.


Gül988
Şükür Rabbime
kardeşim çok çok teşekkür ederim .çok rahatladım!


Gül988
annem arkadaşına değerli bir şeyini veriyordu o kadar diyordu ki bunu iyi sakla falan
sonra annem dedi ki ‘bunu sana emanet ediyorum ve seni de Allah’a ‘
ve onun arkadaşı da haşa ‘bi git ya ‘ kelimesine benzer bir şey söyledi. burda dinden cıkıcak bir durum var mı
ben dedim ki niye öyle diyorsunuz teyse
yani gerçekten benim yanımda böyle şeyler soylenirken ve eğer sözler küfür ile alakalı ise ben nasıl uyarıcağımı düşünüyorum ve bazen de kendime de ‘dinden cıktım mı cıkmadım mı’ diye düşünceler de geliyor …
cunki küfre razı olmak küfürdür. ama ben hiç ve hiç razı değilim bu tür şeylere

Okudunuz mu?  Zulme uğramış birisi önceden hakkını helal etmişse beddua ederse ne olur?

hz isa inkar kafir

Bu kategoride yer alan Duada Riya başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinden çıkartan sözler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.