Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:43
missa0555
Editor

Gusülde kıl dipleri

Gusülde kıl dipleri

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum

Yaşadığım olay birçok kişinin sorunu veya farkında olmadığı bir konu olabilir.Vücudum’da özellikle yüz ve etek, kasık altı gibi bölgede belkide temizlik yaparken ters almaktan dolayı birçok kıl aynı kökten çıkıyor.Bazı benlerin üzerindekilerde aynı kökten çıkıyor.Görebildiğim bölgelerdeki aynı kökten çıkan kıllar Gusül abdestinde suyun kıl dibine ulaşmasını engelliyor olarak gördüm, eğer engelliyorsa her Gusül abdesti alışımda etek ve yüz traşı olmalı mıyım yoksa zaruret icabı vucüdumu ovalasam yeterli olurmu?

Okudunuz mu?  Namaz göz zinasının günahını silebilir mi?

Yorum: Gusülde kıl dipleri

arifselim
Aleykum selam. Normal su tutulduğunda ve el ile iyice ovaladığında suyun dibe ulaşmaması mümkün değildir. Kıllara ve diplerine bu şekilde suyu ulaştırmakla gusül geçerli olur. Zaten bir aşırı sıklık ve elde olmayan bir durum varsa bu özre girer.

Okudunuz mu?  Hızlı kuran öğrenme

Yorum: Gusülde kıl dipleri

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm,
bende gusül konusunda biraz takıntılıyım.
Ellerimizde ki tüyleri de ovalamamız gerekiyor mu gusül abdestinin geçerli olması için yoksa sadece su tutmak daha doğrusu elleri yıkamak yeterli mi?
Hep kıl dipleri ovulması gerektiği yazıyor ama bu ince tüyler için de geçerli mi acaba (el ve kol tüyleri gibi)? Her zaman mı ovmak gerekiyor?
(Cinsiyetim Kadın)

Okudunuz mu?  Temizlik Kuralları Nelerdir( Madde Madde Istiyorum)

Yorum: Gusülde kıl dipleri

ACİLSERVİS
Aleykümüsselam
Şart olan deriye su ulaştırmaktır. Tüyler deriye su ulaşmasını engellemez. Okuduğun şey sık uzun saç ve sakallar içindir.


Gusul ve kıllar, gusul sac

Bu kategoride yer alan Kurana el basmak zorunda kalmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusülde kıl dipleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.