Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:42
sizden94
Abone

Eller birleşik mi yoksa ayrık mı dua edilmeli?

Eller birleşik mi yoksa ayrık mı dua edilmeli?

MertK
Biliyorum boyle bir konu actim, ama bir arkadaş eller ayrik olmali dedi… Neyse iste bugün camide namaz kildim dua ediyordum hoca uyardi elini birlestir diye… Simdi benim sorum su ; Eller birlesikmi yoksa ayrikmi dua edilmeli?

Okudunuz mu?  Haftada bir rüyamda bir şeyler görüyorum ve gusül abdesti almam gerekiyor.

Yorum: Eller birlesikmi yoksa ayrikmi dua edilmeli?

Rose_love
:
Tespit edebildiğimiz kadarıyla sağlam kaynaklarda Peygamber sallAllahu aleyhi ve sellem’in dua ederken ellerini kaldırdığı belirtilmekte fakat avuçlarının ayrı mı birleştirilmiş bir vaziyette mi olduğu hakkında herhangi bir bilgi verilmemektedir. Fakat hadis âlimlerinden Hafız el-Iraki, Taberani’nin Mu’cemu’l-Kebir adlı eserinde, Abdullah b. Abbas’ın bir rivayetine yer verdiğini söylemektedir. Bu rivayette İbn Abbas, Peygamberimizin dua ederken ellerini birleştirdiğini söylemektedir. Ama Iraki bunun zayıf bir rivayet olduğunu belirtir. (Hafız el-Iraki, Tahrîcu Ehâdîsi’l-İhyâ, c: 1, s: 256)

Okudunuz mu?  Hrisriyan bir erkeği beğenmek caiz midir?

Buna göre duada ellerin birleştirebilmesi ya da ayrılması konusunda bağlayıcı herhangi bir emrin olmadığı rahatlıkla söylenebilir.


Yorum: Eller birleşik mi yoksa ayrık mı dua edilmeli?

MertK
Sagolun, Allah razı olsun.


Yorum: Eller birleşik mi yoksa ayrık mı dua edilmeli?

ACİLSERVİS
Cevap doğru olsa dahi ilk cevabı siz vermeyin. İlk cevabı bizim hocalar veya medreseli arkadaşlar cevap yazsın. İlk cevabı verilmiş konuları tartışabilirsiniz. Ve kopyayı asla kabul etmiyorum. Kopya yazı sadece ayet, hadis, atasözü ve deyim gibi şeyler olabilir.

Okudunuz mu?  Allahım günahlarımı affet çok pişmanım bi daha yapmıcam demek tevbe midir?

Rose_love
Boyle kurallarinizin oldugunu bilmiyordum, niyetim sadece cevap bekleyen bir kardesime yapabildigim kadariyla yardımcı olmakti. Dikkat ederim, hakkinizi helal edin.


semayaa
Bilmediğimiz ve öğrenmemiz gereken çok şey var.

Bu kategoride yer alan Kumarda Kazanılan Para başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eller birleşik mi yoksa ayrık mı dua edilmeli? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.