Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:14
missa6
Abone

İçten dua edemiyorum

İçten dua edemiyorum

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum.Benim sorunum icten dua edememek.Onceden oyle icten dua ederdim ki icim huzurla dolardi icimdeki sıkıntılarımı tovbelerimi isteklerimi hepsine yuce Allah’a anlattigim için çok huzurluydum.Simdi ise hicbisekilde dua edemiyorum çok kotu bir durum oldugunu biliyorum isteksizlik var icimdekileri dokemiyorum ve huzur buldugum dualari yapamayinca çok huzursuzum sebebi ne olabilir lütfen aciklama yaparsaniz çok sevinirim

Okudunuz mu?  Doğa sevgisi ile ilgili şiirler

Yorum: İçten dua edemiyorum

imam
Dua ibadetin özüdür, duasız olmaz ama her insan gibi bazen ibadette eski halimiz gibi samimi olamayabiliyoruz bu normal bir durumdur.
Siz duayı elden bırakmayın ki Allah size daha hayırlı bir ibadet aşkı versin

De ki! Duanız olmasa Rabbim size ne diye değer versin? furkan suresi 77

Okudunuz mu?  Sakal bırakmamak haram mı bıraktıktan sonra kesmek haram mı?

Dua, ruhun Allah’a doğru yükselişidir. Dua etmek, değer verilen bir aşkın, duyarlı olmanın ve sevmenin tecellisidir. Dua, zekânın karanlık gecesine aşkın yaptığı bir hamle ve uzattığı bir ışıktır. Aynı zamanda güvenmenin, inanmanın ve tanımanın yoludur dua. Dua ihtiyacını kendisinde öldüren bir toplum, pratikte fesat ve çöküşten korunabilecek unsurlara artık sahip değildir. Duanın etkisi bir toplumda zayıflamaya ve unutulmaya yüz tutarsa, o toplumun çöküşüne, dirençsiz kalmasına zemin hazırlanmış olur.
Dua, insan gücünün takviyesi, olumlu işlerin sürdürülmesi ve müminin, bireysel ve toplumsal hayatı düzenleme isteğidir. Sadece güçsüzlüğü karşılamak, sorumluluktan kaçmak, işsizlik, tembellik ve tehlikelerden uzak kalmak amacıyla dua edilmez. Yine sadece hayata karşı direnmek ve toplumsal sorumluluk bilincinin yokluğu gibi eksiklik ve zayıflıkları yenmek amacıyla dua edileceğini sananlar yanılırlar.

Okudunuz mu?  Kafirlere Allah razı olsun denir mi?

dua edemiyorum, içten dua edememek

Bu kategoride yer alan Peygamberler Hikayeleri-Peygamberler öyküleri ve menkıbeleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçten dua edemiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.