Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:31
sizden2
Abone

Dua edemiyorum

Dua edemiyorum

bicaree
Arkadaslar benim bazı isledigim gunahlardan dolayı ve yapmaya devam ettigim gunahlardan dolayi dua edemiyorum. Namazlarimi kilmaya devam etmeye calisiyorum ancak seytan`in vesvesesi veya vicdanimin sesi bilmiyorum gunah isleyip hangi yuzle Allah`tan ne isteyeceksin deyip duruyo nasıl kurtulup Allah`a dua edebilirim?


Cevap: Dua edemiyorum

rana
Hz. Yusufun kardesleri Allah’a dua edip aff dilemediklerinden helak olmustu..
onlari hatirla..
dilin dönüyor ve yaptiginin yanlis oldugunu biliyorsun, ve Allahin rahmeti senin isledigin o günahlardan daha büyük..
Rabbin senin aff dilemeni bekliyor ve seytana kapilip sana emrettigi ibadeti yerine getirmeni bekliyor.. seytan vesvese verdigini biliyorsun nefsine yenik düsme..
hiç bir kul yoktur ki günah islemesin, hata yapmasin.. ama önemli olan o günahdan utanmak ve Allah’a samimi bir daha yapmama gayretinde ve sözünde bulunup aff dilemek..
hiç bir günah Allahin emri ile karistirilamaz, kendini cezalandiriyorum diye ahiretini mahvetme..
Allah affedicidir.. Rabbini tani ki kendini taniyasin..

Okudunuz mu?  Namaz kılmayanın salavatı kabul olurmu

Cevap: Dua edemiyorum

bicaree
Soyle dusun bir sultan emir veriyor "her gun 5 vakit sarayimin onunde beni anacaksiniz ancak bunun yaninda sunlari da yapmayacaksiniz" diye ancak hem yapmayacaksiniz dedigi seyi yapip hem de 5 vakit aniyorsunuz o sultan da biliyor yasak isi yaptigini ancak 5 vakit de gorevini yerine getirdigini de biliyor…sultan Allah ise eğer kulunun gunahlarini bagislamaz mi? benim sorunum bu vesveseyi ve dusunceyi yani hangi yuzle gidiyorsun Allahin huzuruna sozlerini icimden atip Allah in huzuruna varmak. Yokss affedecegini elbet biliyorum 🙁

Okudunuz mu?  Resmi nikah kıymadan dini nikah kıyılır mı

Cevap: Dua edemiyorum

rana
Mâ veddeake rabbuke ve mâ kal.
Rabbin seni terk etmedi, sana darılmadı da.

Duha suresi 3. Ayet..

Bak kardesim nefsine seytana kanip kendine masal anlatma.
Senin sultanin senin pismanligini gördügü an bagislar. Senin sultanin o insani sultan misallere benzemez. Senin sultanin Allah c.c. seni seviyor ve tevbe etmeni bekliyor. Hata etmissin gunah islemissin ama rabbin gunah isleyen huzuruma gelmesin dememis. Haddini asan kullarina yol göstermis aff dilemimizi ve affedecegini soylemis.
Namazlarini kil. Allah c.c. eğer hatasiz gunahsiz bir kul istese hemen yaratir. Ama senin gorevin simdi pismanlik duymak bidaha yapmamak tevbe etmek.
Rabbin seni bekliyor.
Ve sana bir tavsiye efendimiz (s.a.v) ve kuran ile daha çok vakit harca.

Okudunuz mu?  Kınamak ve tövbe

Vesselam.


bicaree
EyvAllah kardesim Allah razı olsun 🙂


Kayıtsız Üye
Ben de bicaree kardeşimle ayı durumdayım. Kelimeni tam anlamıyla yüzüm yok Allah’a dua etmeye, istemekten, tövbe etmekte utandım artık. Kimin vesvesesi bilmiyorum ama başladığım hiçbir duayı bitiremiyorum.


Kayıtsız Üye
bende aynı durumdayım kaçıncıya dua etmeye başlıyorum istediğim olunca dua etmeyi bırakıyorum sonra işler bozulunca tekrar dua olunca bırak yüzüm kalmadı çok kötüyüm

Okudunuz mu?  İstemeden işlenen günahlar ...

Kayıtsız Üye
ben dua edemiyorum çünkü korkuyorum her zaman ya dua am kabul olmuyor yada eksik kabul oluyor artık dua etmek istemiyorum ben ya bana yardım edin :'(


Kayıtsız Üye
Allahim yardımcımiz olsun kardeslerim , cook kardeslerimizle ayni durumdayiz yazik oluyor hepimizede rabbim affetsin hepimizi😢😢😢😢

Okudunuz mu?  Abdestli iken yellenen bir kişinin tekrar abdest alması için taharetlenmesi gerekirmi

Kayıtsız Üye
Dualarım ya kabul olmuyo yada eksik oluyo demişsiniz. Yanlış düşünmüşsünüz. Sizin için hayırlısı böyleymişki Allah’ta böyle nasip etmiş. Kendinizi Allah’ tan uzaklaştırmayın. Size göre duanız aynen kabul olsaudı her şey yolunda olurdu. Ama insanız hep aynı yanlışa düşüyoruz. Bizi yaradan bizden daha çok şeyi her şeyi bilir. Bizim göremediklerimizden dolayı isyana yaklaşmayın. Bütün istekleriniz için hayırlısı demeui ihmal etmeyin. Öyleki bunu söyledikten sonra kalbinizi rahatlar. Sonuç yam tersi bile gelse üzülmezsiniz. Allah yardımcınız olsun.

Okudunuz mu?  Oruçluyken isteyerek meni getirmek ilişkiye girmeden meni gelmesi

Kayıtsız Üye
Çok karşılaştığımız bir durum duanın aynı şekilde karşımıza çıkmaması ve ümidin kırılması fakat dua edin icabet edeyim buyuruyor ya Rabbim demek ki mutlaka karşılık veriliyor ama bir restorana gittiğimizde çay isterken kahve gelirse sıkıntı çıkarırz ya çünkü parasnı vermişizdir ama dua ederken bu hale büründüğümzde sıkıntı yaşıyorz halbuki dua ederkn bir karşılık vermiyoruz ve verilen de gercekten hep bize uygun oluyo cocuk gibi bazen karın ağrmz varsa gribe iyi gelecek bir ilaç isteyebiliyoruz.. Ben o an olmasa da sonrasnda hep iyi ki de benim istedigim değil Rabbimin takdiri olmuş diyorum.

Okudunuz mu?  Sular kesildi gusül abdesti alamadım

dua edemiyorum, Dua edememek, dua edememenin nedenleri

Bu kategoride yer alan Allah'a inanmak istiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dua edemiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.