Anasayfa
3 Mart 2023, 22:58
missa03
Abone

Beddua edip pişman olmak

Beddua edip pişman olmak

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,

Beddua daha doğrusu "böyle yaparsan ben öleyim" diyip pişman olunca ne yapılmalı?
Ve bunu kendim söyledikten sonra, sevdiklerim de bana inat kendileri için böyle derse, nasıl tövbe edebiliriz?
Bir anlık nefsime yenik düştüm Ama cidden pişman oldum.. hem kendim böyle şey dediğim için, hemde başkalarının da demesine. Bunca ölüm ile savaşan kardeşlerim varken, böyle şeyi demek utandırdı. Allah hepimizi muhafaza etsin, korusun..

Tövbe mi edilmeli? Yardımcı olabilir misiniz?

Şimdiden Allah razı olsun


Yorum: Beddua edip pişman olmak

imam
Bedua eden, ettiği beduadan dolayı pişman olmuşsa yapması gereken Allah’a el açıp pişman olduğunu ve af dilediğini belirtmesidir.
Örneğin: Ya Rabbi! ettiğim şu bedduadan dolayı pişmanım beni affet ve bedduamı kabul etme/geri çevir.


Yorum: Beddua edip pişman olmak

Kayıtsız Üye
Allahım ettiğim …… bedduadan binler kere binler pişmanın, tövbe ettim Estağfirullah ya gaffar diye sürekli dua et


Oruclu iken beddua edip pisman olmak

Kayıtsız Üye
Oruçlu iken beddua edip pişman olmak

Selamünaleyküm,
Bugün bir şey yaparken annem benim hoşlanmadığım bir şey yaptı. Ve bende hassas olup oruçlu ağzımla ‘İnşaAllah Sana da öyle yaparlar’ dedim. Ama çok pişman oldum anında. Cidden bunu söylemek istemezdim. Yaptığı şey aslında kötü bir şey değildi, titizlik konusuyla alakalıydı. Ben titizlik konularında çok hassas olduğum için sinirlenip öyle beddua ettim. Oruçlunun duası Kabul olur diye biliyorum Ama olmaması için ne yapmamız gerekir? Tabiki onu Allah bilir. Dilim tutulaydı. Allah korusun, heleki annelere babalara Asla edilmemesi gerektiğini biliyorum. Allah onların afiyetini, sağlığını daim eylesin.

Okudunuz mu?  Eşimin geçmişi hakkında aileme yalan söyledim bu beni çok rahatsız ediyor

Şimdiden Allah razı olsun,

Hayırlı akşamlar.


arifselim
Aleykum selam. Yaptığının hatanın farkındasın. Bu sana çok iyi bir ders olsun. Helede anne ve babaya karşı son derece dikkatli olmak gerekir. Buna karşılık olarak samimi bir tövbe etmelisin. Allah, pişman olup tövbe eden ve sözünde duran kullarını affeder.


Kayıtsız Üye
Bir gün eşimin beni aldattığını öğrendim zaten sorumsuzluklari son zamanlarda yeterince sinirimi bozuyor bende sinirli iken Allah belasını versin yiyecek ekmeğe muhtaç olsun dedim pişmanım tövbe ettim geçte olsa başka ne yapabilirim


ACİLSERVİS
Yapılması gerekeni yapmışsın başka da yapacak bir şey yok.


Kayıtsız Üye
– Nişanlımla tartıştık o anki sinirle inşAllah düğün sabahı ölümü alırsın dedi oda çok pişman oldu o anki sinirle ağzımdan ne çıktı bilemedim sesi tövbe etti ama çok korkuyorum Allah korusun tutarmı beddua hemen ne yapmalıyız

Okudunuz mu?  Kadınlar adetliyken tırnak kesmek saç taramak banyo yapmak kıl aldırmak günah mı?

– Selamun aleyküm hocam. Sevdigim kisi benim canım çok yaktıgı için ona o anki öfkeyle icten bir beddua ettim. ‘Evlendigin kisiyi baskasıyla kötü vaziyette görürsün,insAllah diye’. Ama sonra çok pişman oldum. Ya birgün benimle evlenirse, bana tutarsa ? dedim. O niyetle yapmadım tabi ama insan yinede korkuyor. Yada benimle evlenmese bile karısının ne suçu var diye düşündüm. Tövbe ettim. Sizce baska ne yapmalıyım 😔


mum
Bedduadan pişman olan sadece tövbe eder.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm. Kardeşim bana aşırı ağır konuşuyor. Ben onun ablasıyım aramızda 1.5yaş var. Bana bir şeye sinirlendiği zaman küfrediyor. Ben bir bayanım ve bayanın en zoruna gidecek kelamları sarf ediyor. Or.. şeklinde. Ağzına bilmem ne şeklinde. Ve kalpte kin tutmamak gerekiyor biliyorum ancak kin giriyor içime o böyle yaptıkça. Ve ben de karşısında sakin kalamıyorum beddua ediyorum. Her diyişinde sana beddua vericem diyorum ve direk beddua ediyorum. Ama sonra pişman oluyorum ve içimdeki yangın gitmiyor. Ve çok geriliyoruz yükseliyoruz ikimiz de. Ancak onun bu lafları yükseltiyor beni. Sakin kalamıyorum, zoruma çok gidiyor. O böyle diyince ben de onu kırmaya çalışmak için sözler sarf ediyorum ama gamsız kırılmıyor da laflar benim yanıma kalıyor. Dertsiz deva gibi bir şey. Büyük konuşmalara götürüyor zaman zaman beni. Ve ben sonra çok pişman oluyorum. Allah sonsuz merhamet sahibi biliyorum ama sürekli yap tövbe et yap tövbe et laçkalaştırıyorsa insanoğlu bunu daha sonraki tövbesinde cidden garip hissediyor. Ne yapılması gerek, cidden içim dolup taşıyor içim yanıyor nefret edecek seviyedeyim..

Okudunuz mu?  Şakadan istavroz çıkarmak

lin
Şunu bir daha yaparsam sevdiklerimden birinin canını al diye içimizden geçirdiysek ve sonra çok pişman olup tövbe ettiysek, dua ettiysek geri almış olur muyuz? Ne yapmalıyım?


mum
Bedduadan pişman olup tövbe etmeniz yeter, beddua geçersiz kalır.


çamağacı
Cümleten selamunaleyküm yaklaşık yaklaşık 2 ay önce arkadaşımla havuza gittik kendisi hoş olmayan fiziksel şakalar yaptı çok fazla uyardım yaklaşık 7-8 kere yapma diye ama beni dinlemedi devam etti beni rahatsız eden şakalarına en sonunda bak bir daha yaparsan seni çok üzecek bir şey derim dedim yine de yaptı sonra İnşAllah annen hakkı rahmetine kavuşur dedim bunu duyunca o çok üzüldü benden özür diledi ben de ondan özür diledim helalleştik barıştık ben bedduamı geri aldım tevbesini ettim annesini ziyarete bile gittim annesi adına hayır duaları ettim ama bu olay olduğunda annesi kanserin 4. evresindeydi terminal dönemdeydi doktorlar ameliyata almıyordu bünyesi dayanmaz diye kadıncağız morfin ile acılarına tahammül ediyordu hocam bugünde öğreniyorum ki annesi vefat etmiş çok üzüldüm şoke oldum bu durumun benim bedduamla alakası var mıdır bildiğim kadarıyla bedduanın tevbesini edince beddua ortadan kalkarmış benim olayda bilerek ya da bilmeden girdiğim bir günah var mıdır ?

Okudunuz mu?  Fil suresine neden fil ismi verilmiştir?

çamağacı
Arkadaşımın bana yaptığı fiziksel rahatsız edici ve komik olmauyan şakalar sonucu anlık sinirlenmemle 4.evre kanser annesine beddua ettim sonra barıştık helalleştik ve bedduanın tevbesini ettim çokca hayır duası ettim öleceği doktorlarca kesindi ve vefat etti mekanı cennet olsun pişmanlık ve üzüntü hissi var geçmek bilmeyen burada bilip ya da bilmeden işlediğim bir günah var mıdır?


çamağacı
Hocam mazlum kendisine zulmeden bir insanın yakınına beddua ederse tutabilir mi? Birini haksızlığa uğrattım mazlum kişi suçu olmayan anneme beddua etti tutabilir mi ? Mazlumla daha sonra helalleştik.

Okudunuz mu?  Evleneceğim kişiye yalan yere yemin ettim nasıl tevbe etmeliyim?

Hoca
Mazlumun duası makbuldür doğru ama sadece zalim için edilen geçerlidir.
Mazlumun bedduasından, Zalimin akrabaları etkilenmez demiyorum ama annenize ettiği bedduası geçersizdir.


Kayıtsız Üye
S.aleyküm ben daha bekarken çok sinirlenip inşAllah çocuğum olmaz diye beddua ettim kendime ve şuan 2,5 yıllık evliyim ve eşimle hiçbir sorunumuzun olmamasına rağmen çocuğum olmuyor bedduanın bir etkisi var mı sürekli tövbe ediyorum ama olmuyor ne yapmalıyım çok pişmanım :((


Şem’a
Bedduanın etkisi olabilir, bedduanız için tövbe istiğfar ediniz ve pişman olduğunuzu ifade ediniz.


çamağacı
Mumsema hocam komşumla belli bir konuda tartıştık suçsuz olduğum halde bana beddua etti. Araştırdığıma göre haksız beddua tutmaz deniyor.Buradaki haksızdan kastedilen nedir ? Beddua edilen konuda haksız olması mı, yoksa ömür boyunca üzerimizde hiç hakkının olmaması mı ?


Şem’a
< haksız beddua tutmaz deniyor.Buradaki haksızdan kastedilen nedir ? >
Hangi konuda beddua ettiyse o konuda haklı olması gerekir yoksa beddua kendisine döner.
Suçsuz iseniz zaten hiç kafanıza takmayın asla makbul değildir.


çamağacı
Hocam selamunaleyküm ben de obsesif kompülsif bozukluk yani vesvese ve takıntı hastalığı var.Bu hastalıktan ötürü aklıma istemsiz beddua halinde vesveseler geliyor bazen de ağzımdan kaçıyor.Sevdiklerime karşı istemsiz bedduada bulunuyorum.Haksız yere edilen beddua tutmaz diye bir yazı okudum buradaki haksızdan kastedilen nedir tam anlayamadım.Benim elbette aileme ve sevdiklerime karşı kul haklarım vardır.Yani burada ettiğim beddua haklı bir beddua mı oluyor ? Yoksa belli bir olay olacak onun hemen arkasından edilen bedduaya mı haklı beddua deniyor?

Okudunuz mu?  Sivrisinek neden yaratıldı? Yaratılış hikmetleri nedir?

Misafir123
Merhaba abiler ablalar. Sizlere kısaca neden geldiğimi açıklayayım. Bundan 5 yıl önce memlekete gittik ve babam bizimle gelmemişti. Biz otobüsle memlekete gittik. Yaz tatilinin bitmesine doğru tekrar evimize dönmek için babam arabayla memlekete geldi. O gün son günümüzdü memlekette ki. Ertesi gün yola koyulacaktık saat 6-7 gibi. Neyse amcamlarla babamlar aralarında konuşuyorlardı. Biz de kuzenlerle kaynatıyorduk(yaş 13). Bir tane kuzenimle tartıştık ve bu tartışmayı babam duydu kapı arasından bana baktı ve bana bir terlik attı. Terlik parmağıma geldi çok az bir şey canım yandı. Ben de kendi kendime inşAllah bir kaza olur dedim…… O sözü dediğim an beynime bir şeyler dank etti ve o akşam sürekli "bismillahirrahmanirrahim" dedim. Kendimi çok kötü hissettim.Zor da olsa uyumayı başarabildim. Sabah kalktık ve yola koyulduk yanımızda çekirdek ailenin dışında dedem nenem ve bir de kız kuzenim vardı. Yola çıktıktan 1-2 saat sonra yol kısa sürsün diye başımı cama koydum ve uyumaya çalıştım bir yarım saat sonra yarı uyurken bir ses geldi ve o an anladım ki kaza yapıyoruz….. O kazada Babam ve nenemi kaybettik…. Ben vicdanımı dindiremiyorum. Aklı selim biri olarak çözüm yolları arıyorum. Bana bir yol gösterin. Aklımdan geçen düşüncelerden biri de derslerime odaklanıp iyi bir maaşı olan bir işe girip maaşı aileme bırakıp bu dünyadan çekip gitmek…. Yardımlarınızı bekliyorum….

Okudunuz mu?  Güne başlama Duası

misafir1
akil, akledebilen; baliğ ise üreyebilen demekdir. insan çocukluğundan itibaren akledebilmeye başlıyor ve bu zamanla gelişiyor. 13 yaş çok erken bir yaş. desem ki ciddi bir zulme uğramış olsan, karşında da ciddi bir zalim olsa da tutmuş desem; terlikden babadan evladdan ne olur. o kadar akledebilecek bir çağda da değilmişsin zaten.

dünyanın Allah ın gözünde bir sinek kanadı kadar değeri yokdur. suriyede on yaşında türlü zulüm görüp hayatını kaybeden çocuklar mı yarın rahat edecekler ve dünyada daha çok yaşamış olacaklar, yoksa bunlara zulmedip yüz yaşına gelmiş zalimler mi. bize dokunuyor ama dünya hayatı gelip geçiyor, zaten ebedi yurda giden kısa bir konaklama merkezi. aslında buradakilere ne o kadar üzülünür, ne de o kadar sevinilir, ne de buradakilere yatırım yapılır. bu konaklama merkezinde daha az veya daha fazla kalınmış olsa da veya daha az veya daha fazla meşakkat çekilmiş olsa da, aslolan akıbettir. bu dünyadan göçüp gidecez tabi ancak bunları sağlıklı düşüncelerle, kulluk üzere yaşayarak, salih amellerle ve sabırla yaparsak anlamı olur yoksa vicdan azabıyla değil. hep söylerim, Allah rahmet eylesin, babanı bugün kaybetmiş olsan seni daha az üzmeyecek veya daha az vicdan azabına girecek değildin. belki okul hayatınla, belki aile hayatınla, belki evlilik hayatınla ilgili, kabak gibi ciddi çetrefillere düşebilecekdin. meseleler öyle azıcık canım yandı veya bir an söylendim şeklinde de olmazdı.

Okudunuz mu?  Helal rızık ile ilgili hadisler

hayat bir imtihandır, başımıza gelenlerde öyle. bizler somut veya açık meselelerde, yapıp ettiklerimizle sonuçları arasında bir ilişki kurabiliriz yoksa sebeblerini hiçbir zaman bilemeyeceğimiz meselelerde bunları kuramayız. bunlar imtihandır, senin vermiş olduğun örnek ağır bir örnek ama örnekler şuna kadar varıyor, okey oynarken bir şey düşünüp bir şey yapıp sonra arataşı çekince, ya işte bundandı diye düşünülebiliyor veya birisi seviliyor ediliyor, ya işte o ondandı bu bundandı derken, kabak gibi ortada olan şeyler yapılıyor kabak gibi haramlara düşülüyor. bunlar insanın kabak gibi şeyler yaparken, kabak gibi şeyleri de ıskalamasına neden oluyor. Allah yolunda bir hayat sürmeye salih ameller işlemeye bak. nedenlerinden veya sonuçlarından bahsediyorsan, kabak gibi ortada olan şeylerden ve kabak gibi yapılanlarla ilgilen. dediğim gibi dünya hayatı zaten bir konaklama yeri ama bunu sağlıklı düşüncelerle kulluk üzere bir hayatla salih amellerle yap. yoksa onüç yaşındaki bir çocuk bir an bir şey yapmış da, hayat böyle olmuş diye bir şey yok. Allah bizi cezalandırmak için fırsat kollamıyor, aksine ayıplarımızı örtüyor. cezalandırılmak için açıklarımızın kollanmasına ,öyle bir anımızın gözetilmesine gerek yok. ayıplarımız hatalarımız zaten sayısız.

Okudunuz mu?  Kul hakkı... Ahirette bunun sonucu ne olur?

Kayıtsız Üye
Selam.Kardeşim ben de böyleyim senin gibi.İstemediyim anda OKB yüzündün ağzımdan böyle şeyler kaçıyo.Çok korkuyorum


Kayıtsız Üye
İyi günler hocam ben nişanlım kızdım beni ağlattı sonra beni şeytan dürttü hiç istemeden ağzımdan çok kötü beddua çıktı ölde olun gelsin bana dedim sonra 3 saniye demeden ben ne dedim diye ağlamaya başladım hiç beddua etmezdim hemen tövbe namazı kıldım çok pişmanım bedduam kabul olur mu hocam ben nişanlımı çok seviyorum 😪😪😪Şeytana nasıl uydum o an çok pişmanım yüreğim yandı bedduam tutar mı hocam Allah rızası için yardımcı olun çok kötüyüm.

Okudunuz mu?  İçeriğinde bütil eter ve stearil alkol bulunan roll on kullanmak caiz midir ?

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm
Sevdiğim çocuk başkasıyla nişanlandı diye o anki ruh halimle ayrılmaları için çok dua ettim…bi kaç şey de okudum ama büyü mü olsu bilmiyorum

Şimdi ayrıldılar.ama ben çok pişmanım


beddua edip pişman olmak, bedduadan pişman olmak, birine beddua edip pişman olmak

Bu kategoride yer alan Ehliyet sınavında kolaylık için okunacak dua nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Beddua edip pişman olmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.