Anasayfa
28 Mart 2022, 18:47
sizden3
Abone

Islaklık ve sebepleri

Islaklık ve sebepleri

Rose_love
Selamun Aleykum, benim bir sorum var, lütfen bu durumu yasayan ya da kesin bilgisi olanlar cevaplasin, ben bir bayanim ve cogu kez vajinamda bir ıslaklık var, hafif parlayan seffaf bir ıslaklık, bu nedir, dogal bir ıslaklık midir abdesti bozar mı? Mesela bu aksam namazlari kıldım ve sonra o islakligi gördüm, abdesti bozan bir sey mi namazı tekrarlamam lazim mi bilmiyorum? Bir de yakin bir zamanda mezi diye bir akinti oldugunu ogrendim ve bu akintinin insan farkinda olmadan da gerceklesebilecegini ogrendim, bende çok sik bu seffaf ıslaklık oluyor ama simdi de düşünüyorum acaba bu mezi mi? Ben cinsel konulara dusunen biri degilim, bazen seytan aklıma getiriyor hemen baska seyler dusunmeye calisiyorum yine de gelir mi bu akinti? Ben simdi namazlari yeniden kilmalimiyim lütfen yardim edin?

Okudunuz mu?  Mezara selvi dikilmesi

Yorum: Islaklik ve sebepleri

Şem’a
Ve aleykümusselam şehvet düşünmeden dolayı gelen bir sıvı sanırım bahsettiğin akinti .Kadınların, vajina organlarında gördükleri normal ıslaklık, insanların ağız, burunlarından gelen akıntı ve bedenlerinden çıkan ter gibidir abdestini bozmaz. Şayet şehvet ile sicrayarak gelen akıntı ise abdest te bozulur gusül almanız gerekir.


Yorum: Islaklik ve sebepleri

Rose_love
Cevabiniz için çok sagolun, Allah razı olsun. Icim rahatladi. Bende dogal akintinin abdesti bozmadigini ogrendim, ama simdide acaba mezi mi diye dusunceler mi desem vesveseler hep geliyor. Bildigim kadariyla meni akintisi gusül gerektirir ve şehvetle gelir ama duydum ki mezi diye bir akinti var ama insan farketmeden de gelebiliyormus, kadinin normal akintisina bakiyorum sonra meziye hep birbirine benzer ozellikleri var oyuzden benimkisi hangi emin olamiyorum ve namazı tekrarlamam gerek mi bilmiyorum. Bazen çok sik oluyor bu akinti mesla yatsi namaz kilana kadar bir iki kere bazen geliyor naomaliyim insaAllah doğru anlatmisimdir. Sizce simdi namazlarimi tekrarliyalim mi aksam ve yatsi kıldım ve akinti gördüm yine..

Okudunuz mu?  Yaratılış bakımından erkek kadından üstünmüdür?

Yorum: Islaklik ve sebepleri

Şem’a
Mezi asla fark edilmeden gelmez
Şehvet düşünmek veya karşı cinse bakmak gibi durumlarda gelir ve akıntı hissedilir


Rose_love
Bilgilendirdiginiz için çok sagolun Allah razı olsun. Ben biryerde farketmeden gelir diye okumustum ama beresi hatirlamiyorum bile, e insan bilmeyince saha da çok takinti yapiyor tabi.. yani ben cinsel seyler dusunmedim o zaman benim ki dogal akintim.. çok rahatladim.. bir sorum daha var lütfen kusura bakmayin boyle sordugum için ama ogrenmedikcd de vesvese insani rahat birakmiyor.. şehvetli seyler dusunmesem, cinsi seyer dusunmesem.. ama mesela peceteyle normal siliniyoruz ya o da mezi akintisini getirtirir mi? Bende hep ogle dusunce oluyor belki farkinda olmadan peceteyle silerken akitmisimdir diye.. bir se idrardan sonra gelebiliyormus doğru mu?

Okudunuz mu?  Namaza engel olan necaset miktarı ile igili bir sorum olacak

Şem’a
Silmekten dolayı mezi gelmez


Kayıtsız Üye
Akıntı abdesti bozar.Doğal akıntı denilen şeyin rengi aslında şeffaf-beyaz arasıdır. Ancak bu akıntı çamaşırda veya pamukta birikince ve biraz bekleyince sarımsı renk alır. Dolayısıyla çamaşırda görülen sarı renk doğaldır. Evlide bekârda aynıdır. Menopozdan sonra olmaz, ancak eğer hormon hapı kullanılıyorsa, bir rahatsızlık varsa olabilir.
Önden ve arkadan çıkan şeyler, abdesti bozar. Yalnız, erkeğin ve kadının önünden çıkan yel, abdesti bozmaz. Bu, çok az kimsede olur. (Kulağa akıtılan ilaç, ağzından çıksa, idrar yoluna konan pamuk, ıslanıp düşse, kadınların rahme koyduğu ilaç, geri gelse abdesti bozar.)
Hanefi mezhebinde yedi şey, abdesti bozar: Birincisi, önden ve arkadan çıkan şeyler abdesti bozar. Lavman aletinin ucu ve insan parmağı, arkadan sokup çıkarılınca, etrafı yaşsa bozar. Bir şeyin hepsi girip çıkarsa, abdesti de, orucu da bozar. (Halebî)

Okudunuz mu?  İslamda Kaza Namazı var mı?

Kadın, [memba suyu ile] vajinal lavaj yapınca, çıkan sıvı, abdesti bozar. (S. Ebediyye)

Temiz olan memba suyu bile, içeride kirleniyor ki abdesti bozuyor. Öne veya arkaya sokulan parmak, ıslak çıkınca içeriden necis bir sıvı çıktığı için abdest bozuluyor.


Rose_love
Selamun Aleykum, benim bir sorum var bir yerde okuduguma gore idrardan sonra ve agir seyler kaldirdiktan sonra vedi akintisi geliyormus, mezi sadece cinsel dusunce ve dokunmalardan sonra geliyormus doğru mu? Cunku bazi yerlerde kadinlarda çok gorulur, farketmeden gelir, vs gibi seyler yaziyor… bende gun içinde beyaz seffaf akintilar oluyor ama kilota akmiyor.. eğer kontrol etmezsem geldigini anlayamam.. ama bazen bakiyorum namaz vaktinde mi gelmis ona da emin olamiyorum.. ne onerirsiniz?

Okudunuz mu?  Allah'a şirk hariç Allah bütün günahları affeder mi

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm.
1. Peçeteyle vajinayı sildiğimizde ıslaklık varsa yani dışarı çıkmamışsa abdesti bozar mı ?
2. Günlük gelen akıntının çıkmasını engellersek bu da abdesti bozar mı ? Yani sadece o belgeyi akıntı olmaması için yıkarsak abdestli iken (çıkmasını engellesek) bu abdesti bozar mı ? Çünkü ben her abdestten önce taharetlenince akıntı olmuyor bir iki saat fakat sonra oluyor. Onun için 2 saat sonunda abdestli olarak sadece o bölgeyi tekrar yıkarsak abdest bozulur mu ?
3. Yıkarken veya silerken ıslaklık varsa abdest bozulur mu ? Dışarı çıkmamış ise, iç çamaşırını buluşmamış ise.

Okudunuz mu?  Gusul öncesi 40 adım yürümeden sonra gelen akıntı

mum
1. Dışarı çıkmayan ıslaklık abdesti bozmaz.
2. Dışarı çıkmasını engellerseniz bozulmaz ama çıkan ıslaklığı ykasanız da abdest gerekir.
3. evet


Kayıtsız Üye
Hocam 1. cevap ile 3. cevabınız biraz aklımı karıştırdı, afedersiniz.
Doğru anladım değil mi daha iç çamaşırına akmamış akıntıyı engellersem bu abdesti bozmaz mı, peçete de ıslaklık olsa bile temizlerken veya taharetlenirken ? Sonuçta avret yerine çıkmış oluyor.

Okudunuz mu?  Geçici diş dolgusu gusül abdestine engel mi

Bu arada bir önceki yorumumda burayı kadınlar forumu sanıp biraz özele girmişim kusura bakmayım sonradan fark ettim.


mum
Dışarı çıkmamış dedim, peçetede ıslaklık da ne demek neden net sormuyrsunuz?
Peçete ile silince peçeteye gelen ıslaklık dışarı çıkmış anlamına geliyor zaten

Okudunuz mu?  Dünyaya gönderiliş amacımız nedir

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm hocam ıslaklığı sildikten sonra dışarı çıkmış olur tabiki ve abdest bozulur burası tamam. Ama namazdayken bu akıntı ıslaklık olursa ama iç çamaşırına bulaşmamışsa tenasül uzvunda duruyorsa namazdan sonra sildigimizde peceteye gelirse namazı tekrarlamak gerekir mi namaz abdestsiz mi kılınmış olur? Ben de her seferinde böyle oluyor ve bir vakti 3 4 kere kılıyorum bu yüzden tampon vs de kullanamıyorum bekarım ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  Ehil hoca kime denir?

mum
< sildigimizde peceteye gelirse namazı tekrarlamak gerekir mi namaz abdestsiz mi kılınmış olur? >
Silerek peçeteye gelen akıntı ne abdest bozar ne namazı
Lütfen kendinize eziyet etmeyin tavsiyelerimizi dinleyin


kizlarin iç çamaşırında ıslaklık olmasi apdesti bozarmi, Tenasül Uzvunda Yanma Hissi, iç çamaşırindaki ıslaklık

Bu kategoride yer alan Hayattaki şanssızlığım kadersizliğim nedendir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Islaklık ve sebepleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.