Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:32
missa5
Abone

Çıplak görüntülere bakmayacağına yemin etmek

Çıplak görüntülere bakmayacağına yemin etmek

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Ben yarı çıplak görüntülere bile bakmayacağıma dair yemin ettim. Fakat aklıma takılan bir soru var mesela ben internette haberlere bakarken bir haberi merak ediyorum ama içinde yarı çıplak insanlar olma ihtimali var habere girdiğimde şüphem doğru çıkıyor ve gördüğüm gibi direk çıkıyorum bu durumda yeminim bozulmuş olurmu? (O tür görüntü olup olmadığına emin olmadan girdim)
Allah’a emanet olun hayırlı cumalar.

Okudunuz mu?  Vaaz müslümanın müslüman üzerindeki beş hakkı

Yorum: Çıplak görüntülere bakmayacağına yemin etmek

#UguR
İstemeyerek karşınıza çıkıyor zaten, sizde ona bakmayıp kapıyorsunuz. Bilerek bakarsanız yemin kefareti vermeniz gerekir. Bilerek bakmadığınız için sıkıntı yok.


Yorum: Çıplak görüntülere bakmayacağına yemin etmek

Kayıtsız Üye
Yanlislikla gordun kafani cevirdin tekrar merakla bakarsan yemin kefareti ve tovbe gerekir

Okudunuz mu?  Peygamberimizin doğduğu çevrenin özellikleri nedir?

Yorum: Çıplak görüntülere bakmayacağına yemin etmek

İmanlı Genç
İlk bakış senin hakkındır kardeşim istemeyerek baktığın için günah olmaz 2. Bakış isteyerek baktığın için günahdır bununla ilgili hz ali peygamber efendimizin bir olayı var oku onu anlarsın güzel kardeşim.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm şimdi şöyle söyleyeyim iki resim var yanyana birisi solda birisi sağda ben ilk başta sağdaki görünürde ama resme dikkat bile etmiyorum pek elim soldakini kapatıyor o sırada haberin yazısınıda okuyorum sonra altta yine aynı resimler ve haberin devamı var ikincisine bakarken soldakinide görünce hemen siteden çıkıyorum vesvese edip sağdakidemi o şekilde gibisinden vesvese edip siteye tekrar giriyorum yeminimi bozdummu diye bakmaya bu sefer sağdaki resimde öyle bir şey olmafığını kesinleştiriyorum ama o öylemi diye bakcam derken soldakini tekrar görmüş oldum.
Şimdi benim yeminim bozulmuş oluyormu?

Okudunuz mu?  İyimserlik Ve Olumlu Düşünme ile ilgili Yazılar

#Ugur, İmanımın üzerine yemin ederim

Bu kategoride yer alan Şirk affolmuyorsa sahabiler veya dinden dönenler nasıl tevbe etti? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çıplak görüntülere bakmayacağına yemin etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.