Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:55
missa4
Abone

Yemin ettiğini unutmak

Yemin ettiğini unutmak

Surgeon88
ben hatirlamadigim seye yemin ettim yapmadim diye..ama sonra yaptigim aklima geldi..bunu bikac kez tekrarladim..fakat her defasinda yaptigimi unutarak yemin ettim..ama sonra aklima yaptigim geldi…sonra tevbe ettim…bunun affi için ne yapmam gerekir ? birde bikez en istedigim sey olmasinki diye yemin ettim, ki bu benim en buyuk pismanligim oldu.fakat bilerek degilde yaptigimi veya yapmadigimi unutarak ettim…Allah beni ne yapsam affeder…? Allahtan en istedigim sey, sevdigim insanla evlenebilmekti, Allah bu yeminimi nasıl affeder? duam kabul olurmu yalan yeminime tevbe etsem? kefareti varmi?

Okudunuz mu?  Bismillahi mecrehe ve mürsehe bu duanuın açıklaması

Yorum: Yemin ettiğini unutmak

arifselim
Birinci sordukların yani yemin edip sonra bozduğunu hatırladıklarının kefaretini ayrı ayrı kaç tane varsa yerine getirmelisin. Şu işim şöyle veya böyle olsun demek yemin değildir. Bu bir beddua gibidir. Bu tür sözleri söylemek haddi aşmaktır ve çok çirkindir. Bu sözlerden tövbe edilmeli ve bir daha yapılmamalıdır.

Okudunuz mu?  Profesyonel güreş izlemek caiz mi

Yemin ettiğini unutmak

Kayıtsız Üye
Öncelikle Selamın Aleyküm. Yeminle ilgili bir sorum olacaktı. Dün bir yemin etmiştim’ şu şu güne kadar şunu yapmayacağım.’diye. Fakat yemin ettiğimi unuttum sonradan aklıma geldi. Yeminim bozulur mu yani keffaret gerekir mi? Başka sitelerden de araştırdım fakat mezheplere göre değişiyormuş. Bazı mezheplere göre bozulur,bazı mezheplere göre bozulmazmış. Fakat ben o mezheplerden herhangi birine mensup değilim lütfen yardım edin.

Okudunuz mu?  Hayırlı bir yuva [hayırlı bir evlilik yapabilmem için nasıl dua etmeliyim]

Yorum: Yemin ettiğini unutmak

abdullahbiri
Mezhep imamlarının arkasından gitmeyecek kadar büyük bir alim isen bunun kararını da sen vereceksin. Çünkü mezhep imamları Kuran ve sünnete uygun bir şekilde öyle yaptılar. Yada dört mezhepten birine uymak zorundasın.


Kayıtsız Üye
Ben bir yemin etim sonradan unutum ama o yeminin üstüne bir hata işledikten sonra aklıma geldi yemin şuydu birisi bana dediki o kişiylerle kesinlikle konuşmayacan dedi bende kuranlara el basayım dedim içimden şu kişiler haric dedim ve önemli konu olursa konuşayım dedim bu yemin bozulmuş oluyormu acill yazarsanıs sevinirim

Okudunuz mu?  Sanal alemde küfretmek günah mı? Yada birine İslam ile ilgili bir şey öğretmek sevap mı?

mum
Küsmek haram olduğu için yemini bozmalı ve kefaretini ödemelisiniz.

Bu kategoride yer alan Yenmesi caiz olmayan E-kodlu gıda maddeleri nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yemin ettiğini unutmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.