Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:39
missa09
Abone

Ehliyetsiz araba kullanmak

Ehliyetsiz araba kullanmak

Kayıtsız Üye
Ehliyetsiz araba kullanmak caiz mi günah mı

Benim hobim araba kullanmak.Babam veriyor genelde normal surucu gibi hiç farkım yok kullanıyorum.Ama ehliyetsiz kullanıyorum babam yanımda oturuyor ve bana guveniyor.İyi kullandıgımı soyluyor.Yasım tutmadıgından ehliyet alamıyorum.Bazı ulkelerde 16 yasında ehliyet alırken bizim ulkede 18 yasında alınıyor.Demek 16 yasındaki cocuk araba kullanabilir.Peki benim araba kullanmam caiz mi? Bos yolda otobanda e5 gibi yerlerde baskasının canını tehlikeye atmayacak sekilde hızlı araba kullanmak caiz mi?

Okudunuz mu?  Biri hiç görmediği bir şeyi hayal edebilir mi

Yorum: Ehliyetsiz araba kullanmak

#UguR
Ehliyetsiz araba kullanmak caiz midir?

Nureddin YILDIZ’ın Gençler İçin Anahtar Cevaplar kitabından kısa bir alıntı:

Ehliyet, sadece yasal bir güvence değildir. Yasal zorunluluk yanında, ehliyet kelimesinin ihtiva ettiği, ‘yeterli olma’ anlamıda vardır. Dolayısıyla, ehliyeti olmayanın yani, araç sürmeye yeterliliği yasalarla belirlenmemiş birinin araç kullanması asla doğru değildir. Bu şekilde araç süren birinin sebep olacağı bir kaza cinayet hükmündedir.

Okudunuz mu?  Oruç bozmanın Kefareti

Dinimiz bizim için sadece cami ve kurban bayramını yansıtmaz. Araç kullanmaktan, uzaya çıkmaya kadar her şeyimizde dinimizin kurallarına sadık kalmak durumundayız. Müslümanlık budur.

Yasaların Kur’an’dan alınmamış olması çok şey değiştirmiyor. Kur’an kaynaklı yasalar da olsaydı, trafik kuralları hemen hemen aynı olacaktı.

Okudunuz mu?  Akika kurbanı niyeti

Yorum: Ehliyetsiz araba kullanmak

Kayıtsız Üye
Clnayet blr insani kasten oldurmek değil mi?Araba surmeyi bilen bir adam arabayi kullanirsa ehliyeten farki yoksa niye cinayet olsun.Ehliyet guvence vermezki benim ablam ehliyet var kullanmaya kullanmaya unuttu.Hic bilmeyen bir adami Istanbul trafiginde verirlerse cinayet olabilir.Ama obur turlu kasten oldurmeye girmez.ALLAH KORUSUN BOYLE SEYLERDEN KIMIN NE OLACAGI BELLI DEGIL.Bence benim yorum bu dogrusu hoca bilir.

Okudunuz mu?  Siyah akıntı gusül gerektirir mi

Yorum: Ehliyetsiz araba kullanmak

#UguR
Sebep olacağın bir kaza cinayet hükmündedir. Bunu cami imamına da sormuştum önceden. Zaten Nureddin Yıldız Türkiyenin En iyi Alimlerinden.


Kayıtsız Üye
Cok gunah mi peki araba kullanmayi ogretiler ogrendim pratik oldgunu anladim yavas yavas gelistirdim.Peki hiç direksiyon basina oturmayan biri nasıl hemen ehliyet almasi beklenir ki ehliyet alamayinca ozguvenim kirilabilirdi .ehlieyet alsa bilem trafige eninde sonunda cikacak acemi olacak o zaman caiz mi?guzel surmek yasla değil demek istedigim cocuk yasken eglir.Peki yaslilarin refleksi dustugunden onlarin araba kullanmasi caiz mi? Ehliyet ogrenmek maksatiyla ehliyet almadan 1 ay önce ogrenmek için caiz mi?Bayaa zorlastirdilar

Okudunuz mu?  Mezhep taklidi nasıl olur? Nasıl niyet edilir?

Şema
Araba sürmeye ehliyeti olmayan kişinin araba kullanması, Ehliyeti olduğu halde araba kullanıp trafik kurallarına uymaması günahtır caiz değildir.


Birisi1234
Selamun aleykum

Ben iki seferdir ehliyetimi alamadım. Arabayı çok iyi sürüyorum, fakat bir seferinde son dakika kaybettim, diğerinde ise yanlış anlamışlıktan dolayı. Bu durum gururuma dokunuyor. Kaç yıldır araba sürebiliyorum, ama ehliyetim yok.
Ehliyetsiz olarak dikkatli ve güzel bir şekilde araba kullanmak caizmidir?
Ehliyeti olup araba kullanamayan binlerce insan var.
Bu konu hakkında beni aydınlatırsanız, sevinirim.

Okudunuz mu?  İslamın şartlarını yerine getirmeyen müslüman sayılır mı?

Selametle


mum
< Ehliyetsiz olarak dikkatli ve güzel bir şekilde araba kullanmak caizmidir?
Ehliyeti olup araba kullanamayan binlerce insan var. >

İstediğiniz kadar arabayı güzel sürün ehliyet yoksa araç sürmeniz dini açıdan doğru değildir, birileri kullanıyor diye bu helal olmaz.
Birine çarparsanız katil gibi ahrette hesap görürsünüz.

Bu kategoride yer alan Kur'an Okurkrn Peltek Harfler Nasıl Okunur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ehliyetsiz araba kullanmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.