Anasayfa
21 Haziran 2023, 17:18
missa01
Abone

Necaset Bulaşması

Necaset Bulaşması

Isimsiz12345
Selamün Aleyküm.
1. Ben fransadan bir gurbetçiyim
Ortaokuldayken spor dersinden sonra duşa girmemiz gerekiyordu. Öğretmenler emrediyordu
Hepimiz erkekler aynı yerde yıkanıyorduk
Gavurlar’da temizliğe riayet etmiyorlar. Onlar ile aynı yerde yıkandığımız için bastığımız yerlerden dolayı ayağımız pis olur mu.
Ve sonra üstümüzü giydiğimiz yerler ayakkabı ile geçilmiş yerlerdi
Islak ayakla buralarda üstümüzü değiştiriyorduk. Bazılar’da tekrar ayakkabılarıyla ıslak yerlerin üzerinde geçiyordu. Ayakkabı ile basıldığı için necaset bulaşır mı ?

Okudunuz mu?  Şifreli Kanalları çözerek tv izlemek caiz mi?

Eve vardığımda ayağım terli olduğundan çorap’da ıslak oluyordu. Evi bu ıslak çorap ile gezdiğimden okuldaki ayağıma bulaşan necaset eve bulaşmış olur mu ?

2. Bir bebek dışarı çıktığında
Ellerini her tarafa sürüyor ve sonra ağzına koyarsa, salyası yere dökülürse pis olur mu orası ?
Mesela geçen gün inşaata gittik ve kuzenimin bebeği vardı. Yere düştü ve elleri yere değdi. Elleri pis oldu. Ve sonra ağzına soktu.
Eve vardığında ise ağzının suyu akıyordu yere , halıya.
Oralar pis olur mu.

Okudunuz mu?  Şafi mezhebinde boyun meshedilir mi?

Yorum: Necaset Bulaşması

kayblan
Aleykümselam. Duştan çıkarken sende ayakkabını veya terliğini giymeden ayaklarını yıkar su dökersin olur biter necaset bulaşmış olsa da geçmiş olur.
Bebeğin salyasıda necis olmaz buna köpek gibi bakmış olman şaşırtıcı o bir bebek kalbide ağzıda hepimizden daha temiz.


Yorum: Necaset Bulaşması

IsimsizAdamm
Ben ayağımı yıkamadan, çorabı giyip çıkıyordum. Şimdi ise, önceden necasetin bulaştığını bilmediğim için öyle geziyordum evde. O ıslak olan çorapla evde gezdiğim için halıların üzerine necaset bulaşmış mıdır diye soruyorum kendime. Ne yapacağımı şaşırdım. Halıları yıkamalıymışım gibi geliyor aklıma.

Okudunuz mu?  Yardımseverlik ile ilgili kısa şiirler

Necaset bulaşması

Kayıtsız Üye
Hocam hayırlı günler, Abimin pantolonuna kopeğin ağzı yani salyası değmiş ben bunu annem abimin kirlenen pantolonunu çamaşır makinesinde yıkadıktan sonra öğrendim bundan dolayı toprakla yıkamadan bütün çamaşırlara o kir bulaştı şafii mezhebine mensub olduğumuz için köpeğin ağzının değdiği yerlerin kesinlikle toprakla yıkamak gerekiyor şimdi ne yapmalıyız onu soracaktım hem annem abimin pantolonunu toprakla temizlememe izin vermez

Okudunuz mu?  Mevlana hazretlerinden bir hoşgörü hikayesi

Şafii mezhebindenim Köpegin salyasınin değdiği elbiseyi toprakla yıkamak gerekiyor biliyorsunuz abimin pantolonuna köpeğin ağzı değmiş annem bilmiyordu defalarca başka elbiselerle o pantolonu yıkadı diğer elbiseler haram olmuş mudur?


Hoca
Tavsiyem
Bulaştığı tüm elbiseleri makinaya atın ve ayran gibi hazrlanmış topraklı suyu içine dökün ve durulamaya alın yada elle yıkayın

Okudunuz mu?  Kafir veya Müslüman olan cinler her dili bilirler mi? Şayet kafir olan cinler yani şeytanlar her dili bilmezlerse insanl

Z3Rostfx
Selamun Aleyküm,

İlmihallerden bulamadım size sormak istedim. Necaset nasıl bulaşır diye internetten arattım bir yerde var nasıl bulaştığı detaylıca ama ben sünniyim o şii bir şey fark eder mi? Necasetin nasıl bulaştığı detaylıca anlatılmıyor ya da ben bulamadım. Teşekkür ederim.


ACİLSERVİS
Ucu açık soru soruyorsun. Bir mesele varsa onu yazman gerekir.

Okudunuz mu?  İçki içilen evin bereketi kaçar mı ?

Z3Rostfx
Mesela diye açıklayacağım ama sadece bu konuda değil tüm konularda aynısını sormak istiyorum.
Mesela elimize idrar bulaştı sonra üstümüze deydi yanlışlıkla. Bu deyen elbise kurursa ve elimizde kuruysa necaset geçer mi?
Kurudan kuruya geçer mi? Vasıta çoksa necaset yine de bulaşır mı?
Bu arada arama yaptım burayada baktım ama sadece örnek üzerine yazı yazılıyor ve kapalı bir cevap oluyor başka örneklere benzetemiyorum. İki de bir arama yapmamak için bir kural var mı onu sormak istemiştim.

Okudunuz mu?  Allahtan ümit kesilmez ayeti

besiktas
Arkadaşlar selamın aleyküm,

Ben temizlik konusunda biraz vesveseliyim. Ancak cevaplarsanız vesveseden kurtulacağımı düşünüyorum. 2 tane sorum var:

1) Ben her gün okulda çantamı yere koyuyorum (herkesin yaptığı gibi). Şimdi bu çanta yere deyiyor oradan sırtımıza deyiyor sonra evde yere deyiyor. Buralara necaset bulaşır mı? Yani yerle temas eden bir şeye necaset bulaşır (nemli ve ıslak olsa)

Okudunuz mu?  Zevk suyu boy abdestini gerektirir mi ?

2) Bizim okulun tuvaletlerinin yerleri çok pis, idrar var. Ben de ayakkabımla o idrara basıyorum, sonra ayakkabımla sınıfa basıyorum sonra o baatığım yere çantamı koyuyorum. Sonra o çanta sırtıma, kıyafetlerime, elime deyiyor. Elim de yüzüme, vücuduma, telefonuma kısacası her yere deyiyor. Buralara necaset bulaşır mı?

Şimdiden teşekkür ederim, Allah razı olsun.


Ensar
İki sorunuzun cevabını bir arada vereceğim.
Öncelikle tuvaletten sonra sınıfa giriyor ve necasete bastıktan sonra sınıflara geçiyorsunuz işte bu durumda çantanızı koyacağınız yere dikkat etmelisiniz. Çünkü basılan necaset ten sonra sınıflara geçmektesiniz bu duruma dikkat edin çantanzı yere koymayın. Kuruyken necaset olmaz ancak ıslaklık olursa işte o zaman sıkıntı olur. Çantanız kuru halde inşAllah necaset sayılmaz ancak bundan sonra dikkatli olun.

Okudunuz mu?  El öpmek Ile Ilgili Hadisler

besiktas
Çok teşekkür ederim kafamdaki soru işaretleri kalktı. Allah razı olsun.


Kayıtsız Üye
Zannetmekle necis olmaz.Kesin olarak necis oldugu bilinmiyor ise bedenin de elbiselerin de evin her yeri de temizdir insAllah. Bundan sonra biraz dikkatli ol.


Necis bulaşmSı, necaset bulaşması, neciz kiyafete elbise bılaşırsa

Bu kategoride yer alan Halka mal olmuş kişiler hakkında konuşmak gıybet sayılır mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Necaset Bulaşması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.