Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:49
missa0
Abone

Ensede topuz günahmıdır?

Ensede topuz günahmıdır?

Kayıtsız Üye
Başörtüün altından, üstte değil aşağıda ensenin orda topuz günahmıdır?
Topuz hiç gözükmemelimidir?
(Ve saçları uzun olan topuz daha büyük ya. Topuzu biraz büyül olan günahmıdır? Yani hertürlü topuz günahmıdır?) (BU SORULARDA tepede topuz olanı sormuyorumm)

Okudunuz mu?  İkindi vakti ile akşam vakti uyumanın zararları nelerdir?

Yani saçı aşağıdan bağlamak veya/ öremek/salmak mı tek doğru olan? yani bunun dışındakiler (topuz,..) günahmıdır?


Yorum: Ensede topuz günahmıdır?

arifselim
Başın üzerinde saçları topuz yapmak haramdır bu konuda bir şüphe de yoktur. Başın arkasında saçların dağılmasını engellemek ve derli toplu tutmak amacıyla toparlanabilir. Bu deve hörgücü tabiri içine girmez. Saçları gösteri amaçlı ve dikkat çekici bir hale gelmek için bağlamamaya dikkat etmek gerekir. Elde olmayan nedenlerle ensede saçları toplayıp bağlamak ise caizdir.

Okudunuz mu?  Yeminden vazgeçme

Yorum: Ensede topuz günahmıdır?

Kayıtsız Üye
Ya ben bu konuyu tam anlamıyorum. Ensede topuz ile ensede saçı toplamak aynı şey değil mi ? Nasıl biri caiz biri haram oluyor.

2. Sorum ise; mesela topuz yani top gibi değilde, saçları bonenin içine koysan tokasız ve birazcık kafa daha büyükmüş gibi gözükse, yani 1 cm daha büyük desek (üstten demiyorum arkadan yani eşit bir şekilde hiçbir yerde çıkıntı yok) tamamen dümdüz dursa arkadan bu caiz mi? Ya tam anlatamıyorum ne demek istediğimi, fotoğrafta yüklenmiyor..

Okudunuz mu?  Peygamberlerin Ortak Özellikleri ve Diğer Dinlerde Peygamberler

Yorum: Ensede topuz günahmıdır?

muvaffak
Saça şekil verip göstermenin ön planda olduğu, şekil bazlı topuz yapmak caiz değildir. Elinizden geldiğince dışarıdan bakıldığında dikkat çekmeyecek şekilde toplamaya özen gösterin. Dikkatle topladığınızda oluşan şekilden sorumlu değilsiniz.


Ensede topuz caiz mi

Bu kategoride yer alan Günah Ve Sevapların Yazılma şekli başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ensede topuz günahmıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.