Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:23
missa03
Abone

Benim hakkımı helal etmediğim kişiyi Allah affederse

Benim hakkımı helal etmediğim kişiyi Allah affederse

Kayıtsız Üye
Kuranda hep Allah bağışlamayı sever affedicidir yazıyor. Benim korkum şu bana yıllardır maddi manevi çok büyük eziyet eden zarara uğratan, alay edip aşağılayan tanıdığım bir insan var. Psikolojimin ciddi anlamda bozulmasına sebep oldu sabrediyorum sürekli dua ediyorum Allah onun cezasını versin çok kötü şeyler yaşasın istiyorum hakkımı helal etmicem. Genel olarakta din kurallarına uyan biri değil kötü işler yapan birisi. Şuan pişmanlığı yok aynı şeyleri yapmaya devam ediyor ama elbet Allah’ın karşısında pişman olduğunu dile getirecek işte o zaman Allah onu affeder hiç cezasını çektirmez mi bunu merak ediyorum.Bu dünyada bile onun acı çektiğini bedel ödediğini göremiyorum benim yaşamımı elimden aldı ama kendi mutlu bir yaşam sürüyor. Belki ahirette çeker cezasını diye düşünüyordum ama ya onu affederse bana yaptıkları başkalarına yaptıkları yanına kar mı kalacak?

Okudunuz mu?  Kayıp olan mezarı bulmak için kazı yapmak caiz mi?

Yorum: Benim hakkımı helal etmediğim kisiyi Allah affederse

arifselim
Allah affedicidir ve bağışlamayı da sever. Ancak kul hakkı bundan müstesnadır. Kula hakkı asla affedilmez. Hak sahibine bir şekilde ödenecektir. Tövbe ile günahlar affedilir ama her günahın ayrı bir şartı olabilir, kul hakkından tövbe etmenin şartı da o hak sahibi ile helalleşmektir.

Okudunuz mu?  Lila rengin insan psikolojisi üzerindeki etkileri

Hakkimi helal etmedigim insanlar var

Bu kategoride yer alan İnternette gezinirken ayıp bir şey yaptım çok pişmanım günah mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Benim hakkımı helal etmediğim kişiyi Allah affederse Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.