Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:27
sizden2
Abone

Dini konularda Annem ile tartışmam ne kadar doğru ?

Dini konularda Annem ile tartışmam ne kadar doğru ?

yalanhayat
Benim annem köyde doğup büyümüş ben ise şehirde ama fikirlerimiz hiç uyuşmuyor
Hatta daha yeni yaşadıgımız olayı anlatayım az önce araba ile seyahat ederken bir kadın gördüm başı kapalı pantolon komple kalçalarını kapatmış babam tövbe estağfurullah anlamında kafasını çevirdi bende dedim ki insanlar böyle giyiniyor milletin de kafasını karıştırıp özendiriyor annem başladı ne var herkes giyiyor falan dedim sende giy o zaman niye giymiyorsun ben böyle alıştım dedi yani içinde var dedim evet dedi babamda çocuk doğru söylüyor dedi işte başladı bu sefer sen eski kafasında işte millet seni o yüzden kabul etmez de falan da filan evlenmesinler kardeşim dedim bu sadece birisi bu tarz dini konularda hep bir kavga çıkıyor o kadar hoca dinliyorsun dedim anne ne ögreniyorsun dedim onlar senin gibi değiller diyor bu sefer ne yapmalıyım sizce

Okudunuz mu?  Psikoloji ve Din

Yorum: Dini konularda Annem ile tartışmam ne kadar doğru ?

Tevbe
Annemin ellerinden öperim, Annelerimizi üzmeyelim onlarla kırmadan, incitmeden yumuşak bir dil ile konuşalım. Savunduğumuz şey ne kadar doğru olursa olsun biz yine de incitmeden anlatmaya çalışalım. Unutmayalım cennet annelerimizin ayaklarının altındadır. Tartışın ama kırmayın, üzmeyin. Allah sizi bir ömür birlikte mutlu, mesut eylesin inşAllah.

Okudunuz mu?  Çamaşır deterjanı tozu...

Yorum: Dini konularda Annem ile tartışmam ne kadar doğru ?

Abdiyet
Selamun Aleyküm Allah her insanı farklı şekilde imtihan eder. Allah sizi de annenizle imtihan ediyor. Belli ki anneniz İslam hakkında yanlış bilgiler edinmiş. Size düşen tatlı dille onu uyarmanız. Gerçek İslamı öğretmeye çalışmanızdır. Annenize öğrendiklerini kimden öğrendiğini sorun. Sorunun kaynağına inmek çözüm yollarından birisidir. Yanlış gördüğünüz yerlerde annenizi sahih kaynaklar ile bilgilendirin. Bilgilendirirken sabırlı olun ve sakın sinirlenmeyin. Allahın rahmeti üzerinize olsun.

Okudunuz mu?  Ahirette arapça mı konuşulacak ?

Lokman-15: Eğer, hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadığın bir şeyi bana ortak koşman için seninle uğraşırlarsa, onlara itaat etme. Fakat dünyada onlarla iyi geçin. Bana yönelenlerin yoluna uy. Sonra dönüşünüz ancak banadır. Ben de size yapmakta olduğunuz şeyleri haber vereceğim."

Bu kategoride yer alan Bilgi yarışmasından kazanılan para haram mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dini konularda Annem ile tartışmam ne kadar doğru ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.