Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:39
Hadisler
Yönetici

İslamda kadının sünnet olması

İslamda kadının sünnet olması

Sedefaydın
İslamda kadın sünneti varsa bunun geçtiği ayet yana hadis varmı doğruluk derecesi nedir


Yorum: İslamda kadının sünnet olması

Kayıtsız Üye
Evet dinimizde kadın sünneti vardır. Bu sünnet horoz ibiği gibi olan derinin kesilmesiyle yerine getirilir.

Okudunuz mu?  Mescidlerde alışveriş yapmak, şiir söylemek ve yitik aramanın yasaklılığı

Rasulullah (s.a.s) efendimiz sünnetçi kadına şöyle demiştir:
Derin kesme! Aşırıya gidip tamamen de alma! Çünkü hafif kesilmesi, yüze kan ve tazelik gelmesi ve erkeğin cinsî münasebetten haz duyması için daha iyidir. (Taberani, Mu’cemu’l-Evsat, 1/613; Hâkim, Müstedrek, 4/245)

Yani Rasulullah (s.a.s) sünnetçi kadına, sünnet edilecek kısmı fazla kesmemesini söylemiştir. Erkeğin sünnet edilmesinin sebebi, necasetten korunulması ve kesilen deride necasetin birikmemesi içindir. Kadının sünnetinden maksat ise şehvetinin dengelenmesidir. Aksi halde kadın cinsel ilişkiden daha çok lezzet alır. Bu yüzden bir kimse, kötülediği kimseye Ey sünnetsizin oğlu! der. Zira sünnetsiz kadın, erkeklere daha fazla düşkünlük göstermeye başlayabilir. Bu sebepten, Müslüman kadınlarda olmayan hayâsızlıklar, Tatar ve Frenk kadınlarında olabilir.

Okudunuz mu?  Nafile Namaz Hakkındaki Hadisler

Hanımların sünneti tercihen büluğa ermeden önce yapılmalıdır fakat büluğa ermeden sünnet olma imkanı olmayan hanımlar daha sonra da sünnet olabilirler. Sünnetçi ise mutlaka ehil bir hanım olmalı ve temizliğe dikkat etmelidir. Ayrıca sünnet ederken sünnet mahalli fazla derin kesilmemelidir ki evlilik hayatında sıkıntı yaşanmasın.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimiz'in Birlik, Beraberlik, Tesanüdle İlgili Sözleri

Selam ve dua ile,


kadın sünneti, Charlue hebdo

Bu kategoride yer alan İsfahan yahudilerinden taylasanlı yetmiş bin kişi deccâlin ardından gider. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda kadının sünnet olması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.