Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:11

Fil dişi necismidir? Fildişi tarak ve tesbih ile namaz kılmak caiz mi

Fil dişi necismidir? Fildişi tarak ve tesbih ile namaz kılmak caiz mi

NuN
Fil dişi değil aslında fil boynuzudur, necis sayılmadığı için namaz geçerlidir.

Fil ve köpeği de domuz gibi görenler varsa da sahih görüşe göre onların derileri de tabaklanmakla temiz olur, giyilebilir, onunla namaz kılınabilir. Rasûlüllah Efendimizin (s.a.s) fil dişi bir tarakla tarandığı vâkîdir.(Ibn Âbidîn (Âmira) I/135-37)

Okudunuz mu?  Sigara Haram mı Mekruh mu?

Mâlikiler fil dişinin necis olup olmadığında ihtilâf ettikleri için, tarak ve benzeri fil dişinden yapılan şeyleri de satmak caiz midir, değil midir diye ihtilâf etmişlerdir. Fil dişinin diş olduğunu söyleyenler «Murdardır» demişlerdir. Fil dişinin, esasında diş olmayıp ters taraftan çıkan boynuz olduğunu söyleyenler ise «Fil dişi boynuzun hükmüne tabidir» demişlerdir.

Okudunuz mu?  Müzik dinlemenin hükmü nedir?

fildişinden agzimiza taktirma dis yapma caizmi

Bu kategoride yer alan Haram olan şeyleri izlemenin günahı nedir. Harama bakmak konusunda bilgi verirmisiniz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Fil dişi necismidir? Fildişi tarak ve tesbih ile namaz kılmak caiz mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.