Anasayfa
4 Eylül 2023, 6:36
missa09
Abone

Dine olan ilgimi kaybediyorum…

Dine olan ilgimi kaybediyorum…

Kayıtsız Üye
Bundan 2-3 sene öncesine kadar bir vakit dahi namaz kaçırmazdım. Kutsal topraklara kabe ye gitmek için can atardım.

Şimdi ise dini duygularım hiç kalmadı. Namaz kılarken hiç bir şey hissetmiyorum. ibadetlere olan heyecanım ve şevkim kalmadı.

Kısacası dine ve ibadetlere olan duygularımı yitirdim.

Hani bir insanı önce çok seversiniz de zamanla o kişiye olan duygularınızı yitirirsiniz ve o kişi size sıradan biri gelir ya aynı böyle bir durum. Hani bir işe ilk girdiğiniz de çok şevk ve heyecanla çalışırsıniz ve daha sonra yaptığınız iş size anlamsız gelir ve duyarsızlaşırsınız ya böyle bir durum.

Okudunuz mu?  Karım evi terk etti

Yanlış anlaşılmasın insanın tesadüfen olamıyacağını bir yaratıcinin olduğunu elbette biliyorum. Benim sorunum Allah varmıdır yokmudur arayışı değil. Namazlarıma devam ediyorum.

Ama dediğim gibi imanın lezzetini, namaz kılarken duyduğum o müthiş hazzı hiç duyamıyorum. Yani duygusuzlaştım.

Hani namaz sizi günahlara karşı korur ve işleriniz rast gider ya benim ise tam tersine başıma belalar yağıyor. Bütün arkadaşlarımla aram bir bir sudan sebeplerle bozuldu. Arkadaslarimin bana olan sevgisi kalmadi yapayalniz kaldim.

Okudunuz mu?  Eğitim ve öğretimle ilgili hadisler

Namazı bırakacağı m ama Allah başıma daha büyük belalar yağdırır, aklımı şuurumu kapatır bes beter rezil olurum diye korkuyorum.

Bir çözüm onerisi olan varmı acaba. Dine olan ilk günki şevkimi ve heyecanımı nasıl geri kazanabilirim?


Yorum: Dine olan ilgimi kaybediyorum…

Kayıtsız Üye
Allah’a yalvar gece yatmadan önce ona şükret 1 gün içinde fazla kuran oku ve namazını aksatmadan kıl sabah namazı dahil ben bir din hocasıyım

Okudunuz mu?  Komşu ve komşuluk nedir?

Yorum: Dine olan ilgimi kaybediyorum…

Kırmızı_su
Kardeşim insan genellikle Rabbini yeterince iyi tanımamaktan ibadetlerinden zevk alamazlar tavsiyem daha fazla imanını güçlendirecek kitap oku eğer gidebilirsen sağlam sohbetlere git.Kardeşim sakına sakına namaz ibadetini bırakma namazı bırakacağım demişsin kardeşim sen aslında çok sıkıntılı bir şey söylüyorsun neden mi diye sorarsan kardeşim seni yaratan ALLAH öyle basit bir zat değil o alemlerin Rabbidir seni bir damla sudan yaratıp seni güzel bir şekilde yaratandır sana rızkını veren sana hayat veriyor bütün kainatı hizmetine sunuyor sana günde 24 saat veriyor buna karşılık sadece o 24 saatte 1’ni istiyor kardeşim bence bir defa düşün bu namazı bırakma inşALLAH namazına devam edersin.Hem kardeşim sen sen bir işe başladığın zaman sıkılırsın ama devam etmek zorunda kalırsın yoksa para kazanamazsın değil mi namazda böyle bir şey işte ruhun da namaza aç o yüzden namaza devam etmeli ve ruhunu doyurmalısın.

Okudunuz mu?  Bozulan nafile ve sünnet namazının iadesi

Yorum: Dine olan ilgimi kaybediyorum…

Kırmızı_su
Hem kardeşim başta HZ.Muhammed s.a.v. ve sonrasında sahabeler ve niceleri sen namazını kıl diye uğraştılar.Savaşlarda insanlar bu dava sana bana ulaşsın diye şehit oldular.Hz.Muhammed s.a.v. bu dava sana bana ulaşsın diye o kadar acı çekti.Sen şu anda rahat rahat ibadetini yap diye dağda bayırda askerlerimiz şehit oluyorlar rahatlarından oluyorlar.Eğer halen biz bunlara rağmen namaz kılmıyorsak belki de biz cehennemi hak ediyoruz haksız mıyım kardeşim?Hem Suriye’de,Irakta,Kudüs’te onca müslüman kardeşimiz o acılara rağmen namazlarında devam ediyorlar biz buna karşılık halen namaz kılmıyorsak gerçekten bizde bir problem var demek.O yüzden kardeşim sen bu özgür halinle iyi halinle namazını kıl çünkü kabirde kılınmıyor.

Okudunuz mu?  Ayetel kürsi nasıl ezberlenir ?

Kayıtsız Üye
Sorun sanki bir duvara karşı namaz kılıyorum. Yani Allah beni muhatap kabul etmiyorda ben sanki kendi kendime bir şeyler yapıyorum.

Yani muhatap kabul edilmiyorsam o halde niye namaz kılayım benim namazımı kabul etmeyene diye düşünüyorum.

Benzetmek gibi olmasın ama sizi dinlemeyen arkasını dönüp giden bir arkadaşınızla istenmediğinizi bile bile konuşmaya devam edermisiniz.

Okudunuz mu?  Babam hasta şuan ve ben onun uzerine yemin ettim nasıl bozabilirim?

Yoksa namazı terketmek gibi bir niyetim yok ama dediğim gibi duvara karşı namaz kılmak anlamsız geliyor.


Kayıtsız Üye
Hocam dediğiniz gibi Kuran okumaya çalışacağım. Faydası olur inşAllah.


Kayıtsız Üye
Hangi namaz kilmayana Allah zulm.etmis cevrene bak kendi kendine hüküm veriyorsun kuranın türkçesinden Allahi tanı namaz haz alma yeri deyil tanıyıp teşekkür etme kucaklaşma yeri

Bu kategoride yer alan İlk inen kutsal kitap hangisidir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dine olan ilgimi kaybediyorum… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.