Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:26
missa04
Abone

Birini aşırı sevmek

Birini aşırı sevmek

Kayıtsız Üye
Ben birine karşı büyük duygular beslerken buldum kendimi bağımlı oldum şimdi bırakamıyorum bu bahsettigim tedavi maksatiyla gittigim bir insan normal gidip sohbet ettigimi düşündüğümde ve sohbet ettigimde huzurluyum ama onu birakmam gerektiginde kendimi çok kotu hissediyorum birden aklima geldiginde çok korkulu bir duygi oluyo sonra normal insan gibi onunla karsilikli konustugumu düşündüğümde normal bir duygu gibi geliyor ama hastalik derecesine getirdigim için artik böyle düsünemiyorum oraya yine tedavi amaciyla gidip sohbet etmek istiyorum ama tedavinin disina cikip bagimli oldugumu şirke girme dusuncesi beni korkutmasina ragmen oraya gitmeme engel olamiyo ve şirke giriyo olmaktan korkuyorum vesvese mi bilmiyorum ayirt edemiyo ve birakamiyo olmam da böyle bisey yapiyo olmamı tetikliyo aklima geldigimde asiri heyecanlaniyorum dini bir ibadet yapsam da onu dusununce heyecanlandigmi bildigim için direk o aklima geliyor heyecan hissediyorum acaba haşa Allahtan daha mi çok seviyorum da böyle oluyo diyorum tedavi olmam gerektigini de düşünüyorum. Bu düsuncelere ragmen birakamiyo olmam haşa gercekten sevgi konusunda şirke girdigmi mi gösterir. Mesela ölsem cennete gittigimi dusununce heyecanlanmiyorum ama baska seyler dusununce heyecanlaniyorum buna bu kiyaslamayla baktigim için mi boyle oluyo bilmiyorum. Aslinda normal her insan da olan bisey mi bilmiyorum asiri heyecan normal mi bilmiyorum ama haşa Allahla ilgili sevgi konusunda bir kıyaslamaya nasıl dustum bilmiyorum artik aklimdan cikmaz dereceye geldi

Okudunuz mu?  Büyüden kurtulmak istiyoruz nasıl kurtulabiliriz

Yorum: Birini aşırı sevmek

Hoca
< haşa Allahtan daha mi çok seviyorum >
Bir insanı sevmek ve heyecanlanmak normal insani bir duygudur neden Allah sevgisiyle kıyaslarsınız?


Din kardeşini sevmek

Begame
Selamın aleyküm arkadaşlar! Benim bir din kardeşimizde gönlüm var. Niyetim ciddi, yani evlenmeyi düşünüyorum. Kendisine söyledim. Kendiside beni hoş görüyor ama problem şu ki onun bana olan güveni az. Ben onu aldatırım diye düşünüyor. Nasıl güvenine girebilirim?

Okudunuz mu?  Zalim Yezid nasıl ölmüştür?

Yorum: Birini aşırı sevmek

Kayıtsız Üye
Sen Allah’a yönel iyi bir kul ol Allah onun sana inşAllah verir


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm arkadaşlar ben dershanede üniversite sınavına hazırlanan bir gencim ve dershanem de bir kız var ona uzun zamandır aşık oldum. Ben sırf cinsellikle sevmiyorum onu. Kalben seviyorum yani daha açıkçası evlenmek istiyorum ama kız onu sevdiğimi bilmiyor sizce ne yapmalıyım???

Okudunuz mu?  İşlerimizin kolaylaşması için hangi duaları okumamız gerekiyor

emirhan uysal
Aleyküm selam kardeşim.Size tavsiyem şudur ki :

Hemen sevdiğinizi söylemeyin.Uzaktan da olsa iyice tanıyın onu.Gerçekten sever misiniz onu ? Namazı var mıdır ? Eğer ki evlenmek icab eder ise, varın yanına söyleyin evlenmek istediğinizi.

Şöyle buyurun ona :
Önce selamınızı verin.Oturup oturamayacağınızı sorun.İzin verir ise yanına oturun.Başlayın konuşmaya şöyle şöyle biriyim.Ve sizinle islam dairesinde görüşüp evlenmek isterim siz de kabul buyurur iseniz bu yola beraber çıkmak isterim 🙂 Allah yardımcın ola gardaşım Vesselam

Okudunuz mu?  Dünya kadınlarına cennette gezme yoktur

18-Unexpected
Merhaban Begame kardeşim. Eğer kendini o kişiye açıklayamıyorsan ya da o kişi sana güvenemiyorsa onunla konuşurken mimiklerini çok iyi bir şekilde kullan be ayrıca konuşacağın kelimeleri de çok dikkkatli seç. Bunların ikisi abi kardeş gibidir. Özellikle mimiklerini ve el hareketlerini kullanırsan sana güveni artar. Bu gizli bir psikoloji yöntemidir. Burada reklam yapmak gibi olmasın ama bu iki youtube kanalının sana faydası çok olacak. Onlarda birisi Video Eğitim kanalı. Kesinlikle psikolojiden ekonomiye, kişisel gelişime, dil öğretmeye kadar videolar çekiyor ve hepsi de bedava. Yani istese başka platformda bu gibi videoları paralı verirdi ama o böyle yapmıyor ki zaten videolarda da diyordu bunu ben sizin gelişmenizi istiyorum diye. Diğer bir kanalsa mikro ifadeler kanalı. Bu kanalın işine yarayacak tüm videolarını izle, zaten videolar 5-10 dakikayı geçmiyor. Sana bu kanalın üst düzeyde bir faydası olur. Bu iki kanalada bakmanı öneririm. İyi günler dilerim İnşAllah onunla beraber bir birliktelik kurarsın. Çünkü benim de sevdiğim var.

Bu kategoride yer alan İhtilam Olmak ne demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Birini aşırı sevmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.