Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:39
sizden7-2
Abone

15 temmuz darbe girişiminde sokağa çıkmamak

15 temmuz darbe girişiminde sokağa çıkmamak

yaslıkimse
Selamun aleyküm,Ben müslümanım ve bir bayanım.İslamda ülkeyi canı pahasına korumak var diye biliyorum.ben 15 temmuz darbe girişiminde sokaklara çıkmadım.Bu durumda kafir olurmuyum ? birsürü insan çıktı ve şehit oldu.Onlardan biri bende olabilirdim.Yani ülkeyi korumak pahasına çıkmam gereklimi ? Yada herhangi bir savaşta savaşmam gereklimi ?yapmazsam kafir mi olurum.Bu konuda ayet varmı ? yada hadis varmı ?

Okudunuz mu?  Çizilmiş olan avret yerlere bakmak haram mı

Yorum: 15 temmuz darbe girişiminde sokağa çıkmamak

fth123
O gece hanımlar evde duaya dursun erkekler meydanlara insin denildi. Ben açıkçası meydana inen bayanların hareketini haddi aşmak olarak görüyorum. Sorunuzun cevabınıza gelince; Boşuna kaygılanmışsınız.


Yorum: 15 temmuz darbe girişiminde sokağa çıkmamak

yaslıkimse
fth123 Ben bunu dini açıdan soruyorum.’O gece hanımlar evde duaya dursun erkekler meydanlara insin denildi’ diyorsunuz.Kim dedi bunu acaba ? İslamda kadın evde oturup sadece dua edecek diye bir şey mi var? hadis yada ayet ile cevaplarsanız daha iyi olur.

Okudunuz mu?  Ağaçkakan yemek haram mı

İslamda vatan pahasına ölmek yokmu ? budamı haddi aşmak ? fth123


fth123
Dini açıdan yorumlamak sakıncalı. Çünkü devletimiz laik düzene sahip, İslam Devleti olsa ve Allah yolunda Cihad çağrısı yapılsa buna teşrif etmemeyi tartışırız. Bende oradaydım ama orada olmayı Allah yolunda yapılmış bir şey gibi lanse edemem. Olmayanı da tekfir edemem. Bir gün Allah bize İslam Devleti olma şerefini verirse onun uğrunda can vermek veya can vermekten kaçınmayı tartışırız.

Okudunuz mu?  Güneş doğduktan sonra sabah namazı kazaya mı kalır

Ben o gece açıklama yapılmadan ve henüz sokaklar boşken çıktım dışarı. Herkes açıklama beklerken… Bahsettiğim açıklamayıda facebook üzerinden bir sayfa yapmıştı.

Bir kere erkek karısını çıkarıyorsa mezhebi geniştir. Erkekler varken kadının ne işi var orada.


yaslıkimse
peki o zaman şunu sorayım.Sadece laik düzene sahibiz diyemi çıkmamalıyız ? şöyle düşünelim kurtuluş savaşında birsürü kadın kahraman var.Onlarda evde oturup dua etmedi sadece.Mermi taşıyanından tut herşeyine kahramanlar.o da mı uygunsuz sizce?

Okudunuz mu?  Dua Ederken Hayırlı Değilse Bile İstemek

mumsema
Devlet yönetiminde İslama uygun olmayan kurallar olsa da Müslümanların ülkesidir, İslam topraklarıdır ve korunmalıdır.
Darbe gecesi sokağa çıkmamak dini açıdan küfür değildir ki ayet ve hadis olsun, çıkanlar çok iyi yaptı çıkmayanlar da niyetlerine göre mükafat alacaklardır.


yaslıkimse
Çıkıp çıkmamak konusunda kadın erkek ayrımı varmı dini açıdan bunu merak ediyorum.Eğer ilerde yine böyle bir durum olursa kadınlar ne yapmalı ? söylediğim gibi kurtuluş savaşındada birsürü kadın kahramanlar yokmuydu vardı ?

Okudunuz mu?  Ömür Boyu Evlenmeyen Bekar Kalan İslam Alimleri Kimlerdir?

mumsema
Yaslıkmse çok aşırı konu üzerine düşüyorsun
Kadın erkek ayırımı olsa zaten belirtirdik


kızınteki
Erkekler dururken kadınlara ne gerek var.Şu an laik bir ülke bile olsak ezanımız minarelerden yükseliyorsa, evimizde namazımızı kılıyorsak vatanımız, bayrağımız olduğu içindir.O yüzden vatanı koruma farzdır.Bu yüzden bu fikre katılmıyorum.
Biz kadinlara gelince bu savaşmak oncelik erkeklerin isidir.Allah kadını da erkegi de farkli meziyetlerde yaratmıstir.

Okudunuz mu?  Hastayken gusül almasak olur mu?

imam
Bu gibi mücadelelerde kadına ihtiyaç var mı tartışması boşuna
Mesela şu an afrinde kadına ihtiyaç var mı yok
Onun için ihtiyaç varsa zaten ilan edilir ve nine hatunların torunları evde duramazlar olması gereken de budur

Bu kategoride yer alan Mevlana hz de semah yapıyormuydu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

15 temmuz darbe girişiminde sokağa çıkmamak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.