Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:32
sizden2
Abone

Aile içinde huzursuzluk, kavga için dua var mı?

Aile içinde huzursuzluk, kavga için dua var mı?

Turkkiz
Selamim aleyküm. Ailem içinde hep bir kavga ve huzursuzluk var. Findik kabugünu doldurmayacak seylerle basliyor ve yükseliyor. Sade 4 kisiyis. Disardan hersey çok güzel gözüküyor ama kimse bilmiyor aile içinde hep savas oldugunu. Bir gün gecmez kavgasiz. Hep bagiris cagiris var evde. Dua ederken sadece evimize huzur ver Allah’im diyorum. Yetmiyor galiba. Ne yapmalıyım? Tsk ederim.


Yorum: Aile içinde huzursuzluk, kavga için dua var mı?

Realite
Genelde bunlar hep ekonomik sikintıdan oluyor. O yüzden sen çalış ekonomik özgürlüğünü eline al.okuyorsanda dersine caliş işe gir ancak öyle düzelir. Sonuçta kendine bir faydan olmazsa ekonomik olarak kimseye bir faydan da olmaz.Tamam hersey para değil ama yapacak bise yok.

Sorun ne bilmem ama ekseriyeti bu genelde.


Yorum: Aile içinde huzursuzluk, kavga için dua var mı?

Turkkiz
Ekonomik sorun yok. Daha çok rahat batiyor gibime geliyor. Belkide 10 sene önce sihir yapilmis evimize. Onu hocaya sorup ortadan kaldirdik, baska bir şey kaldimi ki diye soruyorum kendime.

Okudunuz mu?  Annem bana haram mı ?

Yorum: Aile içinde huzursuzluk, kavga için dua var mı?

vel Fecr
< Genelde bunlar hep ekonomik sikintıdan oluyor. O yüzden sen çalış ekonomik özgürlüğünü eline al.okuyorsanda dersine caliş işe gir ancak öyle düzelir. Sonuçta kendine bir faydan olmazsa ekonomik olarak kimseye bir faydan da olmaz.Tamam hersey para değil ama yapacak bise yok.

Sorun ne bilmem ama ekseriyeti bu genelde. >
siz ne güzel fetva veriyorsunuz öyle. islamda kadının yeri neresidir bir bakın isterseniz.

başkasınada böyle cevap verdiniz ve kadın çalışmaya başladı onun gireceği günahlardan sizede yazılacağını biliyorsunuzdur inş.


vel Fecr
< Selamim aleyküm. Ailem içinde hep bir kavga ve huzursuzluk var. Findik kabugünu doldurmayacak seylerle basliyor ve yükseliyor. Sade 4 kisiyis. Disardan hersey çok güzel gözüküyor ama kimse bilmiyor aile içinde hep savas oldugunu. Bir gün gecmez kavgasiz. Hep bagiris cagiris var evde. Dua ederken sadece evimize huzur ver Allah’im diyorum. Yetmiyor galiba. Ne yapmalıyım? Tsk ederim. >
islamın asıllarını öğrenmeye ve hayatınıza sokmaya çalışın bunu gördükçe kavgalarn ne kadar boş olduğunu göreceksiniz. hep dünyalık kavgalar değil mi ? kimse Allahın dinini dert edinmemiş, islamı yaşamayı aklına getirmeyen insan tipleri mi ?

Okudunuz mu?  Son Oturuşta Rabbena dualarını okuyamamak

suriyede ölen müslüman bacılarımın analarımın kardeşlerimin bize mahşer gününde bile hesap soracağını bildiğimiz zaman inanın o ufak tefek konulara kimse takılmaz ama durum maalesef böyle değil. ne diyelim Allah sonumuzu hayretsin.


Realite
siz ne güzel fetva veriyorsunuz öyle. islamda kadının yeri neresidir bir bakın isterseniz.

başkasınada böyle cevap verdiniz ve kadın çalışmaya başladı onun gireceği günahlardan sizede yazılacağını biliyorsunuzdur inş.

Okudunuz mu?  Güzel haber almak için dualar

>>>>Kardesim kusura bakma da ; kadına birçok iş sahasında ihtiyaç vardır.en basiti "hemşire" kadın olmadımı ne olacak?Hanımını erkeklere mi muayene ettireceksin.Bilmeden konuşan sensin gördüğün gibi.Bu örnek yeterlidir umarım daha çok örnek veririmde neyse.


vel Fecr
< Kardesim kusura bakma da ; kadına birçok iş sahasında ihtiyaç vardır.en basiti "hemşire" kadın olmadımı ne olacak?Hanımını erkeklere mi muayene ettireceksin.Bilmeden konuşan sensin gördüğün gibi.Bu örnek yeterlidir umarım daha çok örnek veririmde neyse. >
iyiki bir hastaneyi delil buldunuz kendinize. o olmasa ne yapardınız merak ediyorum.
evet şuan bayan hemşire doktorlar var. birinci tercihim bu yönde. bayan doktor varken erkeğe gitmemek gerekiyor.
ha zaruriyat halinde ciddi manada tedavi görülmesi gerekiyorsada ruhsatlara sığınılabilir.

3 5 kuruş fazla kazanmak için harama girmeye gerek yok. sonuçta dünya malı geçici ahiret kalıcı.

Okudunuz mu?  Namazda secde sayısını unutan iki kere secdeye vardığı ağır bastığı halde üçüncü kez secdeye yapsa

Omer Faruk
Kıymetli kardeşim,

Hatırladığım kadarıyla islamı öğrenmek ve yaşamak isteyen bir kardeşimizsin. Öncelikle birinci kural:

1- Allah en büyüktür, en güçlüdür, en kudretlidir. Şimdi bu ne demek bilmiyor muyuz diyebilirsin. Maalesef Allah en büyük bilgisine sahip olmakla, Allah’a iman etmek farklıdır. Örneğin, bizde büyü var diyorsun. Allah da diyor ki en güçlü benim ve bu kötülüklerden bana sığın! bunun için de sana, felak ve nas suresi göndererek nasıl sığınacağını kelimesi kelimesine öğrettim.

Ama çoğu müslüman ne yapıyor. Sanki Allah yeterince bilmiyor, yeterince güvenilir değil, başka kağıtcı, büyücü hocalar arıyor ki bu sihir büyüden kurtulsunlar. İşte Allah’ı büyük bilmekle, büyüklüğüne iman etmenin farkı budur.

2- Kadınlar en az erkekler kadar kendilerini yetiştirmeliler çünkü yarının müslüman büyüklerini anneler yetiştirecek. Allah’ın emrettiği sınırlara dikkat ederek bir meslek sahibi olmalısınız. Evlendiğinizde evin geçimi ile baba sorumludur ama sizin de entellektüel olarak çocuklarınıza vereceğiniz birşeyler olmalı. Hatta gerektiğinde doktor, eczacı, öğretmen gibi kritik alanlarda da ihtiyaç sebebiyle çalışabilirsiniz. Maalesef müslüman kadınlar evde kalarak bir eğitim alamıyorlar. Kendiniz güçlü olursanız çevrenize vereceğiniz şey daha fazla olur.

Okudunuz mu?  Okulda zorunlu olan resim ve müzik hakkında sorularım var

Hiçbir varlığın iradesi ALlah’ın iradesinden üstün değildir. Ailenizdeki sorunlara gelince; Bir aile danışmanı olarak söylüyorum; Ailelerdeki anlaşmazlığın ve kavganın birinci sebebi "dinlememektir"…
Burada "dinler gibi yapmayı" kastetmiyorum. Çünkü dinlemek aynı zamanda anlamaktır. Eğer anlamadan dinliyorsanız büyük ihtimal kendi içinizde kurduğunuz cümleler için karşıya hücum etme hazırlığı yapıyorsunuz demektir.

Pratik bir öneri; Ailenizle haftada bir gün kendinize özel bir sofra hazırlayıp, özenle hazırlanın. Bu sofranız aynı zamanda çözüm sofrası olsun. Şu kurallarla konuşun;

1- kimse kimseyi yargılamayacak, nasihat etmeyecek, suçlamayacak
2- Yalnızca kendisi isterse diğer aile bireyini eleştireceksiniz (bu konuda insiyatif alarak ilk beni eleştirin diyebilirsiniz)
3- Gelecek haftaya kadar bir sorun çıktığında asla tartışmayıp bir sonraki aile sofrasına kadar sabır etme konusunda sözleşeceksiniz.
4- Yaptığınız sofra toplantınızı yapabiliyorsanız kaydedin (video, kağıt kalem, ses vs. olarak), gelecek yıllarda çok harika hatıralar olacaktır.
5- Bütün problemleriniz çözülmeyecek ama aile içindeki iletişiminizin değiştiğini farkedeceksiniz.
6- Hangi aileye tavsiye ettiysem ve uyguladılarsa 1 ay içinde epey mesafe aldılar.

Okudunuz mu?  Kaybolan veya çalınan bir eşyanın geri getirilmesi için okunacak dua

Kısaca 1 aylık sıkı bir sofra toplantısı (daha sonra da devam etmeli) ailenize ferahlık getirecek. Felak ve Nas’ı da eklerseniz, Allah’ın sihir yapanlardan güçlü olduğunu göreceksiniz. Allah’a emanet olunuz, Allah’tan emin olunuz. Selametle….


Realite
@vel Fecr;

Bilmiyorsun iste kabul et. Bak "doktor" kadına ihtiyaç var diyorsun kendi ağzınla. ee kardesim doktor olmak içinde "öğretmen"e ihtiyaç var. Kadın öğretmen olmadımı kızlar nasıl okuyacak.Az mantıklı ol.Kişisel algılama, seni ezmek için yazmiyorum ama söylediklerinin ipe sapa gelir yanı yok ki.Sanki bu bayanlar hemen doktor oluyor gibi konuşuyorsun.Öğretmen kadın veya erkek olmadımı doktor olur mu?Kadınları islam devleti dışlamaz bilakis değer verir.Ömer zamanında bile bir kadın pazar sorumlusuydu.Yani sen çok yanlış sularda yüzüyorsun.Kadınları toplumdan dışlama bence.İslamda kadını ötekileştirmek ve dini yıkmak, zarar vermek için din düşmanlarınca uydurulmuş gerçek dışı söylevler bu senin kapıldığın düşünceler. Islam kadına değer verir. Eğitime de keza öyle.Bi hastene değil yani gördüün gibi. Kişisel algılama da yani gerçek bu.

Okudunuz mu?  Banyoda yapılmayacak bir şey yaptım

Omer Faruk
Kardeşlerim, bence bu tartışma uzar. Burada mühim olan fikir almak isteyen kardeşimize yardımcı olmak. Kadın eğitim almalı ama eşi tarafından çalışmak zorunda bırakılmaması esastır. Çocuklarımızı yetiştiren kadınların mutlak surette eğitimli olması şarttır. Bu hem islami hem de mesleki eğitimdir. Allah korusun eşinin başına bir şey geldiğinde evine sahip çıkıp rızkını kazanabilmeli. Şu anın değerlendirmesi budur. Gelecekte kadınlara, bu duruma düştüğünde yardım edecek toplumsal fonlar kurulur o zaman kadınlar tamamen evlerine ve çocuklarına yoğunlaşırlar ama yine mesleki eğitim çocukların yetiştirilmesi için şarttır. Selametle…

Okudunuz mu?  Heykel ve resim ile ilgili dinimiz ne emrediyor

Turkkiz
@Omer Faruk
Evet dinini ögrenmeye calisan bayan benim. Evet Allah büyüktür, güclüdür, kudretlidir ama bir şey oldumu Babama Misal yapma günah diyorum. Oda sanane benim günahimdan diyor. Ne kadar güzel dille söylesem bile. Biz yapma etme dedikce misal tersini yapar.
Ben okulumu bitirdim ve 17 yasindan beri hemsirelik yapiyorum.
Verdiginiz uygulacacagim. Haftada bir gün o masaya oturacagiz insAllah.
Tsk ederim


Omer Faruk
Kardeşim, yabancıya bile nasihat ederken kırk düşünüp bir defa söylemek gerekirken, anne babaya gelince buna iki kat daha dikkat etmelisiniz. Hatta hiç nasihat etmeyip, siz kendinizce doğru olanları yapmaya devam etmelisiniz.

Okudunuz mu?  İçimizden biri hakkında kötü düşünmek Kul hakkı mı ?

Bu çözüm masasında yukarıdaki ilkelere dikkat etmezseniz, masa "çözüm" yerine "tartışma" masasına dönüşür. O ilkelere çok dikkat edin, inşAllah çok faydalanacak evinizde bereket bulacaksınız. Allah’a emanet olun.


İsimsiz üye
12. Kişisel tartışma şekline dönüşen Konular yöneticiler tarafından kapatılır. Bilginize 🙂


vel Fecr
Burda tartışma yok. ben bu kadar kolay fetva verecek kadr, ne cesaretliyim ne de vebal almak isterim. ama bazı arkadaşlar islamın asıllarını hiçe sayıp mantığını ortaya koyuyorsa ben daha cevap vermem. islam mantık dini değil, iman ve teslimiyet dinidir. mantığıyla dine giren mantığıylada çıkar. ben bu konuda mantığa dayalı bir şey söylemedim.


Kayıtsız Üye
Erkekler çalışırken günaha girmiyor mu. Sen nasıl bir insansın. Afganistan Pakistan ırak gibi olalım kimse okumasın çalışmasın gelişmeyelim ilerlemeyelim istiyorsunuz. Zaten cehalet diz boyu ve cahil kalalım diyorsunuz sadece hastane mi öğretmen mühendis mimar milletvekili muhtar kadınlarımız var hepsi günahkar mı.. Evimde oturup zina yapan günaha giren yok mu… Çalışmak günah değil ahlaksızlık günahtır. Kuranı okumayıp papağan gibi arapçasından bahsedeceğine kendi dilinde ne demek istemiş onu öğren. Anan bacın evde duruyordu devlete millete ne faydası var

Okudunuz mu?  Şehitlerin bedenleri çürümez mi?

huzursuzluk için dua, evde kavga çıkmaması için okunacak dua, evdeki huzursuzluk için dua anne kız arasında

Bu kategoride yer alan İhtilam olmamak için yapılması gereken nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aile içinde huzursuzluk, kavga için dua var mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.