Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:36
sizden7
Abone

Urea (Üre) maddesini içeren ürünler helal midir?

Urea (Üre) maddesini içeren ürünler helal midir?

Çaylak2017
Aldığım ithal bir diş macununun içinde "Urea" adlı bir maddenin olduğunu gördüm. İnternette araştırdığıma göre, bu madde ya hayvan idrarından elde ediliyor, ya da kimyasallardan üretiliyor. (İngilizce bir İslami sitede hayvan idrarından elde edilse bile başka bir madde katılarak renk, tat ve kokusunu giderecek bir işlemden geçirildiyse temizdir diyor) Bu maddeyi içeren ürünlerde bunun kaynağı yazmıyor. Birçok kozmetik üründe de bulunuyor. İçerisinde bu madde bulunan ürünleri kullanmak caiz midir?

Okudunuz mu?  Evlilik ve kader

Yorum: Urea (Üre) maddesini içeren ürünler helal midir?

vel Fecr
birçok traş fırçasındada domuz kılından yapıldığı söylenmekte. ben onu öğrendiğim anda bıraktım kullanmayı.

açıkçası benim içim rahat etmez kullanmaya. burdan haram günah diyemem. ancak uzak durmakta fayda var. o maddeyi belirten kod vs var ise bizimlede paylaşın dikkat edelim inş.

Okudunuz mu?  Bir bekar kız erkek arkadaşının evinde kalsa haramı işlemiş olur

Yorum: Urea (Üre) maddesini içeren ürünler helal midir?

Çaylak2017
Şimdi ürünün ambalajındaki içindekiler kısmına bir daha baktım, "Vegan" yazıyor. Yani veganların kullanımına uygundur, hayvansal hiçbir ürün içermez manasında. Bu üründe kullanılan ürenin hayvan idrarından elde edildiğini sanmıyorum. Tabii bu konuda bir karar varsa onu da bilmek isterim. Paylaşabileceğim herhangi bir kod yok, yalnızca "Urea" yazıyor.

Okudunuz mu?  Kul Hakkı İçin Helalleşmek

Yorum: Urea (Üre) maddesini içeren ürünler helal midir?

Kayıtsız Üye
Kardeşim o içindeki üre idrar ile katılmamıştır.Üre nh3 yani amonyak içerir belki o maddenin korunması gibi bir durumda kullanılmıştır.Senin vücudun bu üreyi idrar yolu ile atar.Bence urea olarak bahsettiği madde düşündüğün gibi değildir . Yani yiyebilirsin bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum ürünün adını söylersen daha detaylı bilgi verebilirim.

Okudunuz mu?  Sigara alıp satmak günah mı?

Çaylak2017
İthal bir diş macunundan bahsediyorum. Neyse ki bugün arkasında "Vegan" ibaresini gördüm, yani hayvan idrarı kullanıldığını sanmıyorum. Yine de işin ehline sormak lazım tabii.


urea, Diş Macunu, vegan

Bu kategoride yer alan Kuranı Yere Atmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Urea (Üre) maddesini içeren ürünler helal midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.