Anasayfa
25 Ocak 2022, 7:02
sizden7
Abone

Kötü huylardan nasıl kurtulurum

Kötü huylardan nasıl kurtulurum

kurtuluş yolu
Selamun Aleyküm
Ben uzun zamandır kumar oynuyorum ve daha bir çok kötü şeylere meyilli birisiyim. Ve bu kötü huylarım nedeniyle hayatımda çok fazla olumsuzluklar yaşıyorum .bu kötü huylarım nedeniyle diyorum çünkü herşeyin Allah tan geldiğinin bilincindeyim.
Tövbe etmek normal bir hayata dönmek istiyorum .Düzenim çok fazla bozuldu çünkü ailemle aramızda hiç huzurumuz kalmadı, işlerim tamamen durma noktasına geldi ve bereketi hiç kalmadı.
Çok zor durumdayım anlayacağınız.Bu halimi düzeltmek istiyorum tövbe edip kalıcı olmak hep Allah yolunda olmak istiyorum ama kalbim bir türlü ısınamıyor bu kötü huylarımdan bir türlü sıyrılamıyorum. Akşam pişman oluyorum daha doğrusu kaybedince pişman oluyorum ama sabah olunca umudu tekrar orda arıyorum.Ne yapmalıyım .

Okudunuz mu?  Hastalıkta oruç ve oruçlu iken makattan ilaç alınması

Yorum: Kötü huylardan nasıl kurtulurum

nick37
Selamun Aleykum

Öncelikle iradenizi kullanmanız gerekli irade olmadan olmaz.Sonra samimi bir şekilde Allah’a tevbe edin ama kafanızda tekrar bu haramları işleme düşüncesi olmamalı.Siz irade edin tevbe edin haramlardan artık uzak durun eğer samimi iseniz Allah (c.c) yardım edecektir.Unutmayın Allah tevbe edenleri sever Allah (c.c) Rahman ve Rahimdir Gaffar ve Gafurdur affedicidir affı sever.Zaten rabbimiz bizim günahlarımı affetmese cennete giremeyiz.Kesinlikle ümitsizliğe düşmeyin ümitsizlik şeytanın bir tuzağıdır sakın uymayın.İradenizi kullanın helal olana yönelin ve sabredin Allah (c.c) Rezzakdır rızık vericidir siz helal olanı isterseniz elbet size helal rızık nasip eder.Ve kalbinizi dinleyin kalp haram ve günah işlediğinde rahatsız olur sıkılır ama iyi olana doğru olana yöneldiğinde ferahlar huzur bulur.Eğer samimi tevbe ederseniz pişman olursanız rabbim dilerse günahlarınızı siler sevaba çevirir.Allah’tan ümit kesilmez.

Okudunuz mu?  Evde Kuş ve Balık Beslemenin Sakıncası Var mıdır?

Yorum: Kötü huylardan nasıl kurtulurum

Omer Faruk
< Akşam pişman oluyorum daha doğrusu kaybedince pişman oluyorum ama sabah olunca umudu tekrar orda arıyorum.Ne yapmalıyım . >
Hayatı ne güzel özetlemişsin kardeşim.
İşte bu mücadele içinde hayatımızı tamamlayacağız. Sana 3 tavsiyede bulunacağım;

1- Herşeyin şifası Allah’tır.
2- Allah ile aran iyi ise bütün belalar sana bulaşır ama sen belalara bulaşmazsın.
3- Gerçekçi ufak hedefler edinerek, büyük hedeflere doğru yürümek seni güçlendirecektir.

Okudunuz mu?  Bir Bayanın zihinsel engelli birine yardım amçlı vs.dokunması haram mı?

Senin gibi halini bilen ama pişman olan kardeşlerimiz bu 3 şeyi aklında oturtursa gerisi gelir. Sana yalnızca teori tavsiye etmiyorum. Şimdi gerisini anlatıyorum:

GERÇEKÇİ HEDEF:

Örneğin; Eğer bir bardak acı ilaç içeceksen bunu tek yudumda değil de çay kaşığı ile yavaş yavaş içersen, aynı ilacı içersin ama küçük parçalara böldüğün için daha kolaylaşır.

Okudunuz mu?  Gençlik ve cinsellik

30 günlük bir süreç belirle;

– Bu 30 günde her gün 1 trilyon TL kumardan kazandığını hayal et ve buna arkana döneceğine söz ver. Çünkü arkanı döndüğünde bütün aileni, çevreni ve en önemlisi Allah’ın bereketini kazanacağını düşün.
– Her gün gitmediğinde odanda ya da cebinde taşıdığın takvime bir çarpı koy

Okudunuz mu?  Hakkını helal etmemesi geçerli mi?

Bu arada, asla kumarcı arkadaşlarınla ilişki kurma ve onların telefonunu rehberinden sil. Telefonun akıllı telefon ise arama engelleme ayarlarından bu telefonları engelle. Onlar sana ulaşmaya çalışacaklardır. Çünkü kötü kötüyü, iyi de iyiyi arar.

Hergün istisnasız 10 sayfa Kur’an’ı anlayarak Türkçe’sinden okuyacaksın. 60 gün sonunda Kur’an’ı bitirdiğinde işin kolaylaşacak. Bu okumaya dönüp dönüp devam edeceksin. Dikkat ANLAYARAK okunacak.

Namaz kılmıyorsan bismillah deyip güzel bir gusül abdesti alıp günde en az bir vaktini "iki elin kanda olsa" camide kılacaksın.

Okudunuz mu?  İçimdeki kötü sesi susturamıyorum

Ben aile danışmanıyım, senin gibi çok kumarbaz ve alkoliği tedavi ettim. Senden uzağım (Fransa) oralarda olsaydım bana gel derdim. Ama bunları uygular ve bana mesaj yazarsan sana uzaktan da olsa yardımcı olacağım.

Allah’a emanet et ol. Biraz irade gösterirsen iyileşeceksin inşAllah…


Yorum: Kötü huylardan nasıl kurtulurum

kurtuluş yolu
öncelikle Allah razı olsun ömer faruk hocam
şunu belirtmeliyimki benim oynadığım kumar masa oyunları değil. spor oyunlarında yani iddia oynuyorum.o yüzden kumar oynayan arkadaşlarım yok ama alkol aldığımız arkadaşlarımız var. yani bunları konuyu tam anlayalım diye anlatıyorum. Samimi bir şekilde kurtulmak istiyorum.Artık sürekli burda olacağım benimle sürekli iletişim halinde olursanız belki tam olarak kurtulabilirim.

Okudunuz mu?  Faiz ve vadeli para yatırma hakkında

kurtuluş yolu
Allah razı olsun kardeşim. bütün bu söylediklerinin bilincindeyim farkındayım ama şeytan o kadar çok içime işlemişki yapmak istediklerimi bir türlü gerçekleştiremiyorum ve hala nefsimin istekleri üzerine hareket ediyorum bazen tövbe ediyorum gece kalkıp iki rekat namaz kılıyorum birdaha olmayacak diyorum ama ertesi gün herhangi bir sıkıntı yaşadığımda yani maddi olarak hemen çok çabuk kazanma arzusu beliriyor içimde ve tövbemi filan unutup tekrar günahın içine giriyorum.Bazen böyle islami ortamlar arıyorum buralarda sürekli kalıp haram şeylerden uzaklaşmak istiyorum ama bu ortamları bulamıyorum bulsamda sürekliliğim olamıyor.Lakin kurtulmak istediğimden eminim ve samimiyim. sadece kötü alışkanlıklardan kurtulmakta değil amacım Hak yolunda olmak samimi bir mimin olmak istiyorum

Okudunuz mu?  3 dünya savaşı çıkarsa türklerle ilgili olarak kutsal kitaplarda yazan hadis var mı?

Omer Faruk
Merak etme bismillah deyip dediklerimle başla. Benim yaşım 50 nice kolunun altında içki şişesi olup da kumardan kalkmayan insanlar gördüm. Hepsinin çaresi aynı ; Allah’ın sevdikleriyle beraber olursan, Allah’ın sevdiklerini yaparsan Allah da seni sever ve bereketini yağdırır.

Her gün yaptıklarını bana mesaj atabilirsin, beraber kontrollü gidebiliriz.

Okudunuz mu?  Eşimle problemlerden dolayı boşanmayı düşünüyorum ve doğru olanı yapmak istiyorum

Unutma hergün bir vakti camii de kılıyorsun, özellikle yatsı vakitleri. Bazı camiilerde yatsıdan sonra hoca cemaatle sohbet eder onlara katılmaya çalış. Durumunu hocaya gerekirse açık seçik anlat. Allah hakkıyla korkana çıkış kapısı göstereceğini söylüyor. Allah yalan söylemez!

Hadi bakalım Allah’a emanet ol…

Okudunuz mu?  Hafızlık kaç senede tamamlanır ?

Kötü huylarımdan nasıl kurtulurum, kötü huylarım

Bu kategoride yer alan Allaha dua ederken nasıl düşünmeliyiz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kötü huylardan nasıl kurtulurum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.