Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:21
missa2
Abone

Günlük akıntı için abdest almak ne kadar doğru ?

Günlük akıntı için abdest almak ne kadar doğru ?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Ben namaza yeni başladım ve çok ama çok abdest alıyorum gün boyu. Öyle ki dışarıya veya bir yere gitmekten korkar oldum akıntılarım yüzünden abdestim bozulur da, namazımı kaçıracağım diye. Yani abdestimi bozan hiçbir durum yok sadece şu lanet olası akıntı dışında. Onun da bir türlü çaresini bulamadım. Ped kullanıyorum bazen hiçbir şey olmamasına rağmen yine de belki akıntı gelmiştir ve kirlenmiştir diye şüpheye düşüyorum ve abdest alıyorum. Abdest almaktan çok yorduldum yersiz yere. Günlük akıntılarım için abdest almayacağıma karar vermiştim temiz sayıldığı için ama bu seferde içim pek rahat etmedi. Çünkü akıntı bazen ıslak olabiliyor bazen de kupkuru ve beyaz olabiliyor. Belki başka sıvıdır diye şüpheye düşüyorum. Ne yapabilirim ? Eve hapsolmuş bir durumdayım 🙁

Okudunuz mu?  18. cüz tam olarak kaçıncı sayfadan başlıyor ?

Yorum: Günlük akıntı için abdest almak ne kadar doğru ?

mum
< belki akıntı gelmiştir ve kirlenmiştir diye şüpheye düşüyorum >
Şüphe ve vesvese ile hareket ederseniz şeytan peşinizi bırakmaz.
Tavsiyede bulunacağım ama sözümü dinleyin.
Her namaz öncesi pedi çıkarın abdest alın rahat edin.

Okudunuz mu?  Eşim hırsızlık yapıyor

Yorum: Günlük akıntı için abdest almak ne kadar doğru ?

Kayıtsız Üye
Zaten dediğiniz gibi yapıyorum şu an hocam. Fakat asıl sorun bazı günler her vakit için abdest alamıyorum. Abdestimi bozan bir durum da yok akıntı dışında çoğu zaman. Öğrenmek istediğim bu şeffaf ıslak akıntı ve günlük beyaz akıntı abdesti bozar mı ? Kendimi bildim bileli bu akıntılar zaten hep oldu. Akıntı olduğunda sadece pedi değiştirip namaz kılabilir miyim tekrar abdest almadan ?

Okudunuz mu?  Bir kadının başka bir kadına sir (ağda )yapması caizmidir,yapabilir mi?

Yorum: Günlük akıntı için abdest almak ne kadar doğru ?

mum
< pedi değiştirip namaz kılabilir miyim tekrar abdest almadan ? >
Ter gibi ıslaklık ise badest almayın ama akıntı ise ve dışarı çıkmışsa abdest gerekir.

Bu kategoride yer alan Büyüklere saygı küçüklere sevgi göstermekle ilgili ayet ve hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günlük akıntı için abdest almak ne kadar doğru ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.