Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:39
missa
Abone

Annem ve babam ayrılıyor ne yapmalıyım ?

Annem ve babam ayrılıyor ne yapmalıyım ?

-zeynep-
Merhaba abla ve abilerim annem ve babam birbiriyle konusmuyor bile bebek bir kardeşim var.
Annem onla ilgileniyor babam ile iletişimleri bitti.
Babam evdeki bozuk eşyalarla ilgilenmiyor iskolik ve telefon bağımlısı haline geldi.
Annem babamdan çok soğumuş boşanmak istiyor.
Birbirinden ayrı yemek yiyorlar.
Çok morelim bozuk lütfen dua edin😢

Okudunuz mu?  Koltuk altı ve etek altı kılları kesmeyi ertelemek

Yorum: Annem ve babam ayrılıyor ne yapmalıyım ?

bbgbbg
Kardeşim Allahu Teala anne ve babanızın kalplerini birbirine ısındırsın.Ancak hayırlısı neyse o olsun.Benimde ufak yaştayken annem ile babam ayrıldılar.Küçük olduğum için biraz alışması zor oldu ama şuan alıştım ve ikisiylede elhamdulillah aram iyi.Bir sorunum yok.


Yorum: Annem ve babam ayrılıyor ne yapmalıyım ?

Kayıtsız Üye
Allah hayirli olani versin kardes.Zor tabi de her gunler geciyor dunyada!

Okudunuz mu?  Kutsi hadis mahluk olur mu?

ayrilsalar bile( sayet oyle olsa bile) en azindan anne baban hayattalar bunu da dusun!


Yorum: Annem ve babam ayrılıyor ne yapmalıyım ?

kastamonu37
Bu soğukluğun sebebini bilmiyorum ama sorun sevgi ve anlaşmak ise aralarındaki sevgiyi sen tekrar sağlamaya çalış dua et namaz kıl

Okudunuz mu?  İslam dininde çalışmak ve tevekkül ilişkisi nasıldır ?

Kayıtsız Üye
Annem, Babam ile yatağını 2.5-3 senedir ayırdı, kışın dahi. Ben başlarda annemi uyardımsa da beni birkaç defa dinledi, sonrasında ise kendi bildiğini yaptı ben de fazla karışmadım özelleridir diye. Ve ben üniversite okumaya bu sene başladım ve şehir dışındayım. Evde olduğum zaman zarfında, o son 3 sene içinde neredeyse her hafta sonu hafifinden, en ağırına ve yarın boşanıyoruz cümlelerine kadar birçok tartışma ve kavgalarına şahit oldum. Ben de bu durumdan bazen çok etkilendim, bazen ise sabrettim, bir nevi alıştım. Bir keresinde annem yine bu sözlü ağır tartışmalardan birinde bana ‘babamla zaten bizim evliliğimiz 2 sene önce bitti’ gibisinden bir cümle söyledi. Babamın burada sessiz kalması beni çok kahretmişti içime öyle bir oturdu ki bozuntuya vermedim ve ortamı sakinleştirmeye çalıştım ama anlamıştım, daha önceden de tahmin ediyordum ki; Annemle Babam 3 senedir tatmin anlamında birbirlerinden bayağı uzaklardaydı. Annem bu zamana kadar babamın üstüne çok düşer ona hep ilgi gösterir babam ise anneme fazla önem vermezdi. Ama annem de artık babama karşı bütün ilgileri karşılıksız olunca veya çok zayıf olunca; o da aşırı olan ilgisini orta seviyeye indirdi. Annemin kavga sırasında söylediği bu sözü durumu özetliyor aslında.. Ben bu evliliğin bitmesini istemiyorum. Annemin de ilgisinin dışarıya kaymasından korkuyorum. Şeytan aklıma bir çok haram yolları bana fısıldıyor lakin ben asla annem hakkında böyle düşünmedim, bu vesveseden anında sıyrılmaya çalışıyorum, o benim yanımda üstünü değiştirirdi ben senin annenim diye o beni böyle yetiştirdi.. ben ergenliğe girdiğim sıralar (hormonların en üst düzey olduğu zamanlar) dahi önümde üstümü değiştirse veya yalnızca evin içinde açık şeyler giyse dahi aklımdan asla böyle bir düşünce geçmedi şu an 18 yaşındayım bazen yanımda üzerini değiştiriyor o anda yine aklımdan kötü şeyler geçmiyor ama boş ve yalnız kaldığım zamanlar aklıma bu kötü düşünceler geliyor ve şeytan bana fısıltısıyla bunun çözüm olacağına inandırmaya çalışıyor. Ben bu evliliğin bitmesini ve annemin de evlilik sürecinde hataya sapmasını istemiyorum, babamın çaresizliğini de anlayıp ona çok üzülüyorum. Biliyorum çok günah aklımdan geçenler ve görüyorum onlar halen birbirlerini bazı şeylere rağmen seviyorlar ama çok huzursuz sıkıntılı, kavgalı günlerimiz oluyor. Bunların yegane sebebi de annemin o ağzından kaçırdığı şeyin altında yatıyor.

Okudunuz mu?  Tövbe edip tekrar aynı günahı işlersem ne olur?

Bana ne gibi tavsiyeleriniz olur, aklıma bazen çok kötü şeyler geliyor ki son anda uzaklaşıyorum. Bu evliliğin bitmesini istemiyorum yardım ederseniz sevinirim, Allah’a emanet olun kardeşlerim..


ixa
Asla vesveselere ihtimal dahi verme,gayret et ve reddet,asla kabullenme..


annem babam ayrıldı ne yapmalıyım

Bu kategoride yer alan Cinler insanlara zarar verir mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Annem ve babam ayrılıyor ne yapmalıyım ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.